reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Kinia ja plamie w klorze brązowo-kremowym już od 30 kwietnia....ale dzidziuś jest zdrowy i się rozwija.
Jeśli na USG nie wyjdą Ci żadne krwiaki itp. to pewnie masz naturę jak ja :) Głowa do góry! :)

reklama
Witaj Kinia, no przede wszystkim tak sie mówi ze masz zachować spokój ale jakby sie to przydażyło którejś z nas to na pewno byśmy nie posłuchały i tak cy siak byśmy sie martwiły, no ale na drugie to Ci nic nie da, musisz wytrzymać do jutra, odpoczywaj , leż nie dzwigaj a zobaczysz ze bedzie dobrze, trzymam kciuki :*

dziewczyny czytam was i uświadamiam sobie że mam dokładnie wszystkie takie same myśli obawy i lęki, ale musimy wierzyc ze bedzie dobrze musi być

u mnie dziś mega mdłości ale to chyba dobry znak fasolka rośnie;-)

To bardzo ważne, co mówisz ewula, lęk towarzyszy chyba większości z nas, czasem tylko trzeba odłożyć go na półkę, niech poczeka na lepsze czasy :), nie nakręcać się i wierzyć - kurczę, lepszego wyjścia nie znam.
Ania.

odkad dowiedzialam sie ze jestm w ciazy to nawet 2kg woreczka z ziemniakami nie podnioslam, nie dzwigam i nie szarpie sie z niczym,

powiedzcie mi czy wiecie moze cos na ten temat bo sytuacja jest taka jak rozmawialam z moja mama to mowila mi ze ona miala miesiaczke przez 3 miesiace bedac juz ze mna w ciazy czy to moze i tak byc w moim przypadku?? z tym ze ja wczesniej sie dowiedzialam ze w ciazy jestem a moja mama w 4 miesiacu jak miesiaczka ustapila.

KiniaDanio Z tego co pamietam moja kolezanka przez to ze miala takie "miesiaczki" dowiedziala sie o ciazy 6 mies ciazy je ma pod serduszkiem maluszka... wiec jest cos takiego mozliwe... inna kolezanka z ktora lezalam w szpitalu przy wojtaszku to ona raz w miesiacy trafiala do szpitala z krwawienie... przez pierwsze 4 mies.

Wiec moze to jest rodzinne my niestety nie jestesmy lekarzami wiec ciezko powiedziec co kolwiek - przedewszystkim spokoj i odpoczynek!

wszystkie bardzo sie nakręcamy bo tak bardzo nam zależy. Na różnych forach tez wypisują mega głupoty o plamieniach objawach i różnych przesądach. Musimy słuchać swojego lekarza i swojego ciała ono nam powie jak będzie coś nie tak;)

ale przyznaje ze trudno ten stoicki spokój zachować zwłaszcza jeśli to pierwsza fasolka, wyczekiwana lub fasolka po przejściach;)

faktem jest ze zotaje uspokoic sie i czekac ale to jest strasznie trudne, zwlaszcza przy pierwszej tak dlugo wyczekiwanej ciazy kiedy kazdy bol glowy jest dla mnie czyms okropnym i przerazajacym ze cos jest nie tak jak powinno. przerazenie to slowo towazyszy mi od dluzszego czasu,

reklama
Elizabeth witaj milo cie widziec... moze powiesz o sobie cos wiecej:)

KiniaDanio dla tego lubie dolegliwość ciązowa - sennosc - gdy wiem ze już zaduzo myśle poprostu ide spac... ;-)

POLECAM!!!

Ostatnia edycja:
Do góry