reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ewelina:) u mnie Hanka różnie się rusza;) ale w dzień jakoś specjalnie jej nie czuję:) najbardziej aktywna jest po południu, a potem późnym wieczorem:):)

Marciaa...jeny....faceci są beznadziejni...współczuję Ci strasznie....w ogóle 2 tygodnie:szok: mój mi 1,5 dnia takie cyrki odstawiał, ze ojeny, ale wreszcie się ogarnął...mam nadzieję, że i Twój "mąż" pójdzie po rozum do głowy...

reklama
dobry wieczór :-)

widzę że ogarnęła Nas nostalgiczna jesień, pogoda średnia to i samopoczucie średnie.
Chciałabym Was jakoś pocieszyć ale jedyne co mi przychodzi do głowy to styczniowy zawrót głowy :-) zobaczcie październik zaraz minie, listopad tez szybciutko, w grudniu przygotowania do świąt, a w styczniu przywitamy nasze kochane maleństwa tak więc babeczki głowa do góry!!!

co do facetów...
nie daremnie się mówi ze ONI są z marsa, kuźwa ciekawe co by jeden z drugim zrobił jakby tak sobie miał pochodzić w ciąży, pewnie 80% z nich by poumierało pierwszego dnia :-D jak nie przywalisz w łeb to nie zrozumie jeden z drugim, jak to moja mama zwykła mawiać PAŁĄ I PRZEZ ŁEB :-D

Ja najdłużej jednego faceta studiowałam 5 lat - ale dyplomu magistra nie zdobyłam:-p
Pałą po łbie nie próbowałam zaś - może przy kolejnym trzeba będzie wprowadzić taką taktykę :) Skoro tak radzą babeczki z 10-letnim stażem... :)

na szczęście ja trafiłam na taki okaz co jeszcze przymusu stosowania pały nie było :-D ale jak nie powiem co mi dolega lub czego oczekuję to za chiny ludowe się nie domyśli dlatego ostatnio stanowczo i otwarcie mówię o swoich oczekiwaniach i jakoś dajemy radę :-) nawet ostatnio dostałam bukiet róż na moje pytanie " z jakiej to okazji" usłyszałam "co byś nie myślała że ja taki najgorszy" :-) czyli jeszcze trybiki w tym móżdżku działają hi hi hi

I ja do Was dołacza puzna porą.Witam wszystkich i kazdego z osobna.

Ja jak narazie nie moge nazekac ma mojego M.Bidok wzioł sobie tydzien wolnego bo mielismy w planach pomalowac mieszkanie zanim przyjdzie Remi na swiat a tu bidaczek złapał jakas grype i lezy choc i tak duzo robi jak nie ma goraczki bo jak kazdy wie z goraczka nie da sie nic robic....Na szczescie mamy juz połowe zrobiona nasza sypialnia łazienka i przedpokuj zrobiony została jeszcze kuchnia i salon ale jak nie zdazymy do poniedziałku to po weekedzie moja tesciowa przyjdzie mi pomuc.
W niedziele idziemy jeszcze na urodziny tesciowej stuknie jej 60 tka i ma byc około 30 ludzi ale ile znow dobroci sie najem mmmm.

Co najwazniejsze chciałam wam powiedziec ze zauwazyłam pierwsza siare w moich cycuchach....Tzn nie widziałam jej na zywo ale widziałam plamy na staniku to znaczy z niczego innego nie mogły byc jak z siary sa jasno zołtawe...

Marcia: spokojnie. ja mialam cichy miesiac przy Wojtaszku czulam sie w tedy strasznie... ale pozniej bylo juz tylko lepiej:)

Ewelinko: moze mala malo chce sie ruszac w dzien... ja np Niny teraz w ogole w dzien nie czuje... jak by nie wielki brzuch to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem:p mala za to daje popalic w nocy

reklama
tak to już jest z tymi facetami.. z nimi źle bez nich jeszcze gorzej :p a tak na poważnie to jestem wstanie stwierdzić że większość facetów można utemperować tylko trzeba znaleźć odpowiednią technikę :-) jak to mawia moja teściowa.. że szczęśliwy związek to taki w którym mężczyzna myśli że decyzje podejmuje on.. a w rzeczywistości to my kobiety nimi, mężczyznami kierujemy :) nie bez powodu się mówi że kobieta to szyja, facet to głowa.. a głowa bez szyi się nie poruszy przecież :-D

przyjechaliśmy z zakupów i na barku w kuchni stały takie szklane pojemniczki na świeczki bo chciałam je umyć.. M. wszedł z reklamówkami i mówi: "gdzie ja mam to teraz położyć.. po co to tu leży.. bla bla bla" i położył te reklamówki na tych pojemniczkach.. zaczęłam rozpakowywać zakupy.. i jeden pojemniczek spadł :/ (a takie to było śliczne :( ) i wiecie co.. do tej pory leży szkło na podłodze :-) ja powiedziałam że tego nie podniosę bo to nie przeze mnie spadło i ciężko mi w ogóle posprzątać.. M. oczywiście powiedział że sprzątać tego nie będzie.. pewnie chłopaczyna myśli że jak jutro wstanę to posprzątam.. a tu się zdziwi :) będzie czekało na niego aż wróci z roboty :) zawsze ale to zawsze reklamówki jak wracaliśmy ze sklepu kładł na dywaniku w kuchni.. dzisiaj mu "hormony" do głowy chyba uderzyły.. ach... to i ja sobie po marudziłam hehehe :p

cholernie boli mnie kolano :-( kolejna nocka z głowy coś czuję.. :/

Ostatnia edycja:
Do góry