reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
ale sobie drzemkę zrobiłam hihi :-D co ja teraz w nocy będę robić..
mój M własnie zadzwonił żebym nie robiła obiadu, bo przywiezie mięsko na grilla to się tylko sałatkę zrobi i zjemy :) jaki on Kochany :D nie dość że siedzę w chałupie bo nie pracuje to on jeszcze myśli co by tu zrobić żebym przy garach nie musiała stać :D
a co do robienia jedzonka to mój M robi pyszna jajecznicę!! ogólnie on nie gotuje ale jak jest przymus to ja mu mówię co robić i on wsio zrobi :) jak nie mogłam chodzić to przez miesiąc czasu on gotował.. i muszę się przyznać że dużo potraw wychodziło mu bardzo dobrze :) nawet chyba lepiej ode mnie :p

malutkans trzymam kciuki! i się nie denerwuj bo wszystko będzie dobrze!
pati leki biorę za darmo ale to chyba tylko leki są za darmo tutaj :p za szpital żeby leżeć w sali 2-3 osobowej będę płacić nie chcę leżeć na takiej bezpłatnej 8 osobowej :) mojemu lekarzowi za poród też będę płaciła i powiem że to nie małe pieniądze.. tutaj jeżeli chodzi o służbę zdrowia to jest gorzej niż w Polce :) jedyny plus to te leki za darmo jak się jest w ciąży :)
a jak zupę z soczewicy będziesz robić? pytam tak z ciekawości bo ja dopiero tutaj poznałam tą zupę i dosyć często robię.. po grecku oczywiście :)

Mój M. nawet nieźle gotuje jak trzeba. Jak ma ochotę to czasem też się rzuci na gary ot tak bez proszenia. Jajecznicę robi lepszą ode mnie - to przyznaję bez bicia. Jak sam twierdzi - faceci potrafią się lepiej z jajkami obchodzić niż kobiety ;)
A najlepiej mu wychodzi stifado... Pyszne, kaloryczne greckie jedzonko z wołowinki, pomidorów, z czosnkiem i wiadrem oliwy ;) Mniamuśności! Tylko ostatnio po takich ucztach mam zgagę, więc staramy się raczej lżej jadać :/

A tak w ogóle to właśnie wróciłam od mojej księgowej i okazało się, że niestety nie mam co liczyć na zasiłek macierzyński. Tzn. mogę owszem dostać od ZUSu... uwaga: trzysta parę złotych miesięcznie przez zdaje się 20 tygodni od porodu. Na ten czas oczywiście musiałabym zawiesić działalność :/ Starczyłoby chyba tylko na pampersy... Całe szczęście pracuję z domu więc jakoś sobie poradzimy :( Ale wkurza mnie to że w sumie już 10 lat bulę co miesiąc na ten ZUS, najpierw składki odprowadzane obowiązkowo z racji umowy o pracę, przez ostatnie 2 lata sama płacę, bo mam firmę, a tu Ci rzucą 300zł.

Ostatnia edycja:
ja tez dopiero wstalam wow od 13 hihi chyba zmeczona bylam tylko czym?? ostatnio mam takiego lenia ze hej :p
fazerkamm wiem tzn mam nadzieje ze wszytsko ok :) ale ja wiem ze jutro beda mnie kluc a ja panicznie boje sie igly...ostatnio krew mialam badana w 6 tyg ciazy...ciekawi mnie ta jutrzejsza wizyta bo ostatnia byla nie za bardzo.

Alka no ja mysle, ze przepraszasz, i zeby to sie wiecej nie powtorzylo!!!!!
Fazerka moglabys powrzocac fajne przepisy z grecji na musake na przyklad, uwielbiam!!!!! Ja z soczeiwcy to gotuje wywar na warzywkach i kurczaczku, dokladam ziemniaczki, boczek i soczewice..... A jak wyglada przysmak z soczewicy tam?????

Moj M to jak ma czas to super gotuje i ciasto upiecze :) jak jest sam z dziecmi to zrobi normalny obiad z dwoch dan!!!!!

moje plytki krwi warjuja, teraz spadaja.... dlatego sie tak slabo czuje, musze duzo lezec, odpoczywac i czekac jak organizm sam to pokona.....

witam się dzisiaj wieczornie;-)

cały dzień nie było mnie w domu, więc nie miałam czasu zajżeć na BB...pojechałam na ploteczki do przyjaciółki bo ile można siedzieć w domu.

Nie chcę strzelić gafy, więc napiszę tak : wszystkim dziewczyną, które miały wizytę i tym które poznały płeć- gratuluję ;-)

A mnie dzisiaj rano po 6 obudziła czkawka mojej MALUTKIEJ- wspaniałe wrażenie, cały brzuch mi się trząsł :-):-):-)

Witajcie kobitki....Dzis w pracy było bardzo przyjemnie ,wszyscy gratulowali mi chłopca i nawet dostałam pierwszy prezet od przełozonej w prezecie byłu rzeczy ktore juz mam ale liczy sie gest wiec nie nazekałam (butelka 2 sliniaczki i szczotka do butelek) owszem szczotki do butelek jeszcze nie mam to sie sprzyda.

Tak pomysłałam ze jak bede odchodzic na maciezynskie do w ostatni dziem zrobie mała imprezke kupie lub zrobie szarlotke jakies soki i na pewno bedzie miło.

Bardzo bym chciała pracowac do konca pazdziernika ale to wszystko zalezy od mojej siły i decyzji lekarza....

Pati jak będę miała chwilkę to wrzucę na odpowiedni temat kilka przepisów greckich :) lubię musaka ale bardziej od tego wolę pasticio? znasz? a zupa z soczewicy tutaj nazywa się fakies a robi się tak: na sporej ilości oleju z oliwek podsmaża się cebulę, jak się podsmaży daje się soczewicę zalewa wodą daję się ząbek czosnku, liść laurowy.. (grecy dają jeszcze startego pomidora) gotuje się to do miękkości i na koniec przyprawia solą i troszke przecieru pomidorowego się daje :) podaję się do tego świeżusi chleb :) (a po swojemu robię tak że jak już jest prawie miękka soczewica to daję kostkę rosołową z resztą postępuję tak samo :) muszę spróbować Twojego sposobu :-) pewnie jest pyszne!!!
odpoczywaj dużo! najlepiej leż i się w ogóle nie ruszaj!! bo inaczej to przez kolano przełożę!! :p

reklama
Do góry