reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

myślę że usg razem z dziećmi to fantastyczny pomysł. ja bym z chęcią małą wzięła tylko jest taki mały problem w postaci wizyty u gin. zaraz po usg. pod gabinetem jej nie zostawię a czy można zabrać dziecko do środka to nie mam pojęcia.

wszystko zalezy od lekarza.. ja jakies 2 wizyty temu miałam problem z mlodym bo nie było co z nim zrobić... poszłam z nim Pan dr super sie sprawdził ja spokojnie mogłam isc sie rozebrac i usiaść na fotelu a on mlodym sie zajmował:) pozniej dał Wojtusiowi kartke i glugopis zeby rysował a on mnie poszedł badać.

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Tiramisu- super ze wszystko z Maluszkiem dobrze :-)

Ja mam dzis dosc pracowicie, zaraz korepetycje i o 2 tez. Nie wiem co na obiad zrobic i kiedy...
Wczoraj bylismy u znajomych do 2 w nocy (gralismy w karty :-)).
Milego dnia zycze ;-)

Witam się:) Mój D. mnie dziś obudził z samego rana, wczoraj mu mówiłam, że sernik na zimno będę robiła, a ten dzwoni i do mnie żeby jeszcze " to białe ciasto " zrobić- chodziło mu o raffaello:) No oszalał, budzić mnie po taką pierdołę jakby nie można było ze 2 godz. później tego zrobić;) Z racji tego, że się pogubiłam troszkę to gratuluję wszystkim tym dziewczynom które miały wizyty tego, że wszystko jest ok:) Cieszę się razem z wami bardzo:-)

Anisia-ale Ty zorganizowana jestes z tym pieczeniem i gotowaniem. Zazdroszcze;) Ja teraz wprawdzie daje rade z gotowaniem, ale jak maly sie urodzi to czarno to widze, a moj R. gotowac nie potrafi.

a co myślisz o imieniu Alan ??? pasuje do Twojego imienia Ala-Alan ;-) moja koleżanka z pracy urodziła 30.08 i tak dała na imię swojemu maluszkowi.

imię Alan samo w sobie nie jest złe, ale po pierwsze nie ma zdrobnienia fajnego, a po drugie mój M. chce bardzo tradycyjne, zwykłe imię - żadnych udziwnień, a po trzecie zdaje się, że Edyta Górniak ma syna Alana, a ja jej strasznie nie cierpię i źle mi się kojarzy hehe :) ale dzięki za pomysł :)

Anielka spoko - mój mężuś też potrafi ugotować tylko wodę na herbatę :p

Melisa ja do 2 w nocy już od dawna nie wytrzymuje, o 22 już w łóżku leże ;)
A do mnie właśnie przyszła paczka z bobovita dla mamy i dziecka ;)

Anielka mój P. jak jest do muru przyparty to ugotuje jajka, albo zrobi kanapki
A tak normalnie to nawet jak proszę o herbatę, to zapomina wody wstawić więc i tak muszę sama wstać i zrobić ;)

Cześć babeczki!

anastazja, to Ty lingwistka jesteś:-) Fajnie, języki dobra rzecz. I dobrze że się uspokoiłaś co do kopniaczków. Ja wczoraj i dzisiaj czuję synka rzadko, ale czuję, więc myślę że odpoczywa, albo ja za dużo gonię.

Piszecie o obronach. Ja też miałam 2 na raz bo mgr i podyplomowe od razu. I śmiesznie bo obronę na podyplomowych miałam wcześniej (warunkowo, na dyplom musiałam poczekać) i duzo lepiej mi poszło niż mgr. Ale cóż...

Marcia, mój cel to tez się zamknąć w 15 kg. Ja już 8 na plusie, chociaż staram się jeść regularnie i nie objadać... W poprzedniej ciąży do 13 dociągłam, na szczęscie szybko spadły:-)

Alka super!

Iga, no to się niestety dość często zdarza... Trzymaj się!

Agness, Jostyna gratulacje!

Melisa, a Ty nie śpisz w nocy?:-D Aha, karty... Ja się zastanawiam do której w sobotę na weselu wysiedzę...

Na szczęście mój Ł. umie ugotować i robi pyszną pizzę:-)

Tiramisu, super że dziewczynka zdrowa.

Hej, ja tylko się przywitać chciałam i spadam na basen chyba.
Czy Wams ię też chce strasznie pić? Jakaś taka dziwna pogoda jest, że non stop bym piła wodę. I herbatę. Już chyba z 2 litry wypiłam tego wszystkiego.

reklama
anielkaa ja jestem zorganizowana bo siedzę w domu:) D. w pracy, rodzice w pracy to nawet z nudów się zajmuję tym gotowaniem. Sądzę, że od stycznia już nie będzie pod tym względem tak kolorowo:) Widzisz np. dziś za chwilkę idę do sklepu po składniki, potem zacznę te ciasta robić, obiad mam z wczoraj- gulasz. Do 17 jestem sama, więc to idealne zabicie czasu jest:) Ostatnio ze 2 razy zakręciło mi się w głowie...nie wiem od czego to ale strasznie nieprzyjemne uczucie:/

P.S. Mój D. kanapki to owszem zrobi:) Jajecznica też mu zabójcza wychodzi ale nic raczej pozatym jeśli chodzi o gotowanie:)

Do góry