reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Marcepanku!! 3maj się dzielnie! dla drugiego dzidziusia!!:*

a wszystkim nowym mamom gratuluję:D dzisiaj jakiś wysyp jest:D

reklama
Witam nowe mamy- faktycznie już nas dużo tu :-) A w ogóle lutowe mamy chyba powinny się też niedługo pojawiać ;-)

Kasienkadg: witam, trzymam kciuki i nie myśl źle, bo będzie co będzie, ma być dobrze, a złe myślenie tylko pogarsza. A widzę, że jak wszystko dobrze pójdzie, to z brzuszkiem będziesz do ślubu szła? :-) My zrobiliśmy wszystko, żeby jeszcze przed wywaleniem brzucha wziąć ślub, bo boję się dobierania kiecki i czy tyle wytrzymam z dużym brzuchem ;-)

Mnie się wydaje, że będzie dziewczynka. Tak z resztą z obliczeń wobec owulacji wychodzić powinno. Zazwyczaj mówię do niej już nawet po imieniu, ale jeśli będzie chłopiec, to też będzie super! :-)

I zaczynam porządnie się diagnozować, co miałam zrobić jeszcze przed ciążą (mnóstwo dolegliwości mnie męczy :-() Wreszcie mam motywację, żeby o siebie porządnie zadbać! Już mam umówioną wizytę u dermatologa, od którego mam nadzieję m.in. dostać skierowanie na badania na boreliozę, spróbuję też hormon tarczycy zmierzyć...

a wiec jest nas coraz wiecej :) Witajcie dziewczyny ! Ja w czwartek przyszły 2.06.2011r. ide do gin aby potwierdzic ciąze. Dzisiaj jeszcze robiłam test wyszły dwie grubasne krechy :) Moja fasolinka coraz silniejsza :-) Czego sie najbardziej boje? mdłości!!!!:szok: Moja mama pocieszyła mnie ze ona przy obu ciązy nie miala i ja tez nie powinnam miec, ale czy to faktycznie tak działa? Poniewaz pracuje w Laboratorium Biologicznym z uwagi na szkodliwy dla ciąży charakter pracy od przyszłego tygodnia na L4 i az do konca tak. Zawsze lubiłam aktywny tryb zycia troche sie martwie czy teraz sie nie zanudze...

Dziewczyny
w ktorym tygodniu ciazy kiczac od OM widzalysice na USG raczki nozki i slyszalyscie bicie serca?
Czy jest jakas Mama ktora nie miala zadnych mdlosci i wymiotow...
Ja to wszystko widziałam i słyszałam na USG w 9tym tygodniu. Mdłości miałam, ale nie wymiotowałam. No i te mdłości nie trwały jakoś strasznie długo.

Witam wszystkie nowe styczniówki :-)

No przyszłe wszystkie mamy zapraszam do zapisania sie do listy mam :)

Kiki
: ja sie zapisalam na aqua aerobik zeby znalesc sobie zajecie na L4:-)

Panciana: ja tez zaczelam robic teraz wszystkie badania;-) bo jakos wczesniej nie bylo czasu.

dziewczyny mam do was takie malo dyskeretne pytanie... czytalam na wiekszosci portali ze kobieta w ciązy spada libido - mnie natomist chyba sie podnioslo i to o wiele bardziej... :-):-)

Tak czytam tutaj i większość z Was ma jakieś objawy ciąży a u mnie nic...zero..nul
Nawet spóźniającym okresem się nie przejęłam bo nie raz to się zdarzało, jedynie jakieś takie wewnętrzne przeczucie <tak jak i w poprzedniej ciąży> mi podpowiadało że może warto by było test zrobić;).Następna wizyta 9.06 wtedy USG a do tego dnia musze badania porobić.
I mam jeszcze pytanko jak powiedziałyście mężom o ciąży?
Jak zareagowali?

reklama
Jeśli chodzi o libido, to w pierwszej ciąży było pod sufitem, taaakie wielkie :). Teraz może by i wzrosło, ale nie wiem bo albo mnie mdli albo śpię, a mąż mnie wkurza, najbardziej go kocham, jak go nie widzę :)
A zareagował jak to facet, ucieszył się bardzo, ale równie bardzo starał się to ukryć... :)
Zamajaczył tylko coś przed snem, że jeśli "urodzę mu syna" (starej daty jest piernik jeden), to mogę go prosić o cokolwiek zechcę, a spelni każde moje życzenie.
Pomyślałam sobie tylko, że jak mi się uda mieć drugą córkę to sama sobie wszystkie marzenia spełnię :))) a i mojej Juliannie przy okazji, bo marzy o siostrze.
Ania.

Do góry