reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

U mnie za dnia nie ma szans na drzemkę. Młody śpi sam max godzinę i muszę na ręce go brać. Już wolę kawę-siekierę razy dwa walnąć i funkcjonować ( oj wrzodów się nabawię) a po drugie obiad zrobić, pranie :)
Dzisiaj mam bombę spać mi się chce strasznie. Wyjdę z młodym na spacer, to może ożywię się:-)
Megi ja chętnie wychodzę wieczorami na zakupy, jestem tak czasem małym zmęczona, że zostawiam go z tatusiem i idę. Ale po max godzinie już tęsknie za nim i wiem, że w domu dżihad pewni i biegusiem do domu:-)

reklama
ja mam nowa taktyke : jak krzys nie śpi, wsadzam go w chustę i z nim robię pranie itd, a jak śpi, idę spać z nim :)

Megi ja tez nie umiem wyjść z domu bez dzieci. i to mam dwójkę. ale ja ci dobrze radze idz idz. odciągnij te mleko idz. bo im dłużej zwlekasz tym gorzej.
ja Marcelka nie miałam z kim zostawiać i tak zostało ze wiecznie wszędzie razem. a w wiele miejsc nie mogę isc z nimi i wychodzi an to ze od 3 lat prawie nigdzie nie byłam.

Moja polozna mowi zeby dzieci cyckowe do butelki przyzwyczajac miedzy 6 a 8 tyg zycia, ale ja sie jakos przemoc nie moge mimo ze ,loda ma juz 9 tyg. W koncu musze sprobowac. Dzisiaj wyparzam butelku i probuje.

Emmm nasza chusta czeka na pierwsze uzycie, ale ja sie boje ze zle zawiaze i dziecku krzywde zrobie, albo wypadnie.

Moja polozna mowi zeby dzieci cyckowe do butelki przyzwyczajac miedzy 6 a 8 tyg zycia, ale ja sie jakos przemoc nie moge mimo ze ,loda ma juz 9 tyg. W koncu musze sprobowac. Dzisiaj wyparzam butelku i probuje.

Emmm nasza chusta czeka na pierwsze uzycie, ale ja sie boje ze zle zawiaze i dziecku krzywde zrobie, albo wypadnie.

jak zaczniesz wiązać, to zobaczysz, że nie wypadnie, mocno te wiązania trzymają. Ja też się bałam, a teraz mój Krzysio uwielbia chustę i bez niej ani rusz :) spróbuj !

warto przyzwyczaić do butelki... na tyle chociaż żeby zaakceptował/a inną formę niż cyca. moja koleżanka chciała odstawić po 6 miesiącu i ni cholery się nie dało. nie było w ogóle mowy o butelce. dopiero teraz powoli jej się udaje (nadal wstawała co 3 godziny w nocy!) a jej młoda ma już z półtora roku...

Witaj Emzetka
Ja również w ciągu dnia chodzę niedospana. Czasem popołudniu udało się zdrzemnąć tak koło 17-19 ale potem nie mogłam usnąć w nocy. Teraz mój M. mi mówi, żeby się kłaść jak Mały śpi ale zawsze jest coś do zrobienia. Dziś miałam mega odlot na fotelu u fryzjerki...oczy same się zamykały:-D. Jednak fajnie, że mąż z Bartusiem został i mogłam iść podciąć włosy, pofarbować.
Megi jak mąż chce Ciebie z domu wypędzić to daj się namówić.
Justys czasem takie zakupy to dla nas rozrywka normalnie:tak:.
Generalnie widzę, że teraz panowie chętniej z dziećmi zostają sami niż kiedyś. Fryzjerka mi opowiadała jak jej mąż na wakacjach nie chciał z synami zostać, bo sobie nie da rady i już...a u nas mój M. naprawdę się nauczył wszystkiego. Tylko jak Mały bardzo płacze, to lepiej się do Mamusi przytulić i uspokoić oczywiście.
Dziewczyny a czy Wy wychodzicie z Maluszkami do sklepów spożywczych, czy marketów?

reklama
Mysle sobie ze mozna tez mleczko dawac kubeczkiem specjalnym, ale pewnie butla latwiej. Jakos sie boje tej butelki, bo maja sie cycem krztusi, a co dopiero bedzie z butelka.

Musze sie pochwalic, ze nam sie juz zdarzyly dwie przespane noce, raz 7.5 godziny raz 8. Mam nadzieje ze niedlugo wszytskie takie beda :)

Do góry