reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witalam sie juz na watku o rozszerzaniu diety, ale przywitam sie jeszcze tu. Jestem mama styczniowej coreczki, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do Waszego grona.

Alice w czasie ciazy nie wypadaja wlosy, a po porodzie jak juz sie hormony ciazowe unormuja, to znowu zaczynaja wypadac - wypadaje te co normalnie by wypadly ( czyli kolo 100 dziennie ) + te co nie wypadly w ciazy, takze zwiekszone wypadanie wlosow jest normalne i nic sie z tym nie da zrobic. Trzeba czekac az wypadna te co maja wypasc i juz.

Nasza Jadzia juz nosi ubranka na 3 - 6 miesiecy, bo taki wielkoludek, ze w tych mniejszych to sie jej nozki i raczki nie miescily. Szkoda, bo strasznie duzo tych malutkic musialam schowac, a wcale ich nie nosila.

reklama
helou...milo BB czasem poczytac i suwaczki są ktorych na FB brakuje:-Dale na FB jakos mi lepiej czytac...wszystko szybciej chodzi u mnie bynajmniej:-)

cos nie moge od 2 tyg w nocy spac...a jak juz mi sie uda zasnac to F sie budzi na amciu...zycie:-D

I ja tu zajrzałam;) Ja lubię i Face i BB:) Ale na face tyle się dzieje, że mało kto moje posty zauważa;( Chyba, że nie lubiana jestem:-)
Ja jak się położę, to zasnąć nie mogę przez 2-3 h no a potem Szymek wstaje jeść.
Dzisiaj nieprzytomna jestem coś, masakra strasznie spać mi się chce, wrr. Mama przyjedzie to chyba się położę:dry:

hej
a ja wole jak na forum jest wolniej :) bo moge doczytac.
jak pogoda taka sliczna a ja sama z 2 lobuzow to czasu na kompa niewiele zostaje.

u fryzjera bylam i ja. wlosy wiecznei mi mocno wypadaja ale po ciazy takie zniszczone koncowki mialam. opacholilam polowe :)

a co do jedzenia ( zaznaczone cytaty mi przepadlu ) to Daniele tez jakis okres temu mil tak ze przez tydzien prawie nic nie jadl a teraz wsowa znow az milo.
ale nie wiem ile wazy. na szczepieniu sie dowiem boy specjalnie tam nie chodzic do lekarza. ale wydaje mi sie ze olbrzymem to nie jest :)

a rok temu moja kolezanka na piersi miala tak pulchniutkiego synka ze wszyscy sie dziwili jak to mozliwe na samym cycu.

milego dnia!

Właśnie mój pulpecik jest na samym cycu i się każdy dziwi, że taki grubasek. No i drugie zdziwienie, że skoro karmię piersią i to często, bo mały dopomina się co godzina, dwie; no chyba że na spacerze śpi, to i przerwy jest 4 godziny, tak samo w nocy. Ale chodzi o to, że często karmię a nie chudnę. Koleżanka mówi, że przy takim tempie karmienia powinnam być już jak szczypiorek :-( A nic nie chudnę :crazy: Eh ...
Pozdrawiam

hej
u mnie dzis piekna pogoda i w zwiazku z tym w poludnie wyruszam z dzieckiem na spacer z kolezanka (park, kawiarnia, ploteczki) Pokarm odciagniety ( bo nie chce cycorow wywalac na swiatlo dzienne) :-)

Moj Robinek ma rozmiar 62, niektore juz na 68 nosi. Za tydzien idziemy do przychodni to sie dowiem ile mierzy i wazy. Normalnie rosnie w oczach...

Witaj emzetka!

Milego dnia:-)

Marcia, Justys
ja też mam problemy ze snem. Matko, kiedyś głowa do poduszki i spałam, a teraz zanim zasnę to 30 minut jak i nie godzina mija i zaraz muszę do głodomora wstawać. Wszyscy sugerują spanie w czasie dnia, ale to już kompletnie mi nie wychodzi, chociaż czasem ledwo na oczy widzę. Jedynie w weekend udało mi się dwa razy przespać po godzince jak mąż poszedł z małym na spacer. Ciągle jestem na takim "stand by" :-)

Odnośnie tego żarłokowania teraz u mojego Tadzia, to doczytalam w "Języku niemowląt", że może on jest niedospany i do tego cyca tak ciągnie, żeby sobie w spokoju przysnąć. Może to być prawda bo właśnie popołudniami kiedy jest najbardziej zmęczony jednocześnie ciągle by jadł i zaraz mi przysypia.

Anielkaa a jak Robin toleruje butelkę, bez problemu z niej pije? Ja ani razu jeszcze nie odciągałam pokarmu, ale chyba muszę zacząć to robić, żeby mieć trochę wolności od małego i niech tata pokarmi trochę.

Czy wy też macie takie blokady, żeby zostawić dziecko i gdzieś wyjśc. Mnie na razie udało się raz pójść do kina i to tylko dlatego, że mnie mąż wypchnął, bo sama już się cofałam w drzwiach. Wczoraj miałam iść na shoping i jakoś nie byłam przekonana. I dobrze zrobiłam, po 15 minutach od mojego wyjście mały tak się rozryczał, że ojciec słabo sobie dawał rade i musiałam wkroczyć do akcji.

Megi-niedawno go nauczylam z butli, jak musialam podac mu herbatke gdy mial klopot z kupa. do tej pory nie radzil sobie z butla, na poczatku gryzl smoka, ale jak sie zassal to poszlo ;)

Megi-niedawno go nauczylam z butli, jak musialam podac mu herbatke gdy mial klopot z kupa. do tej pory nie radzil sobie z butla, na poczatku gryzl smoka, ale jak sie zassal to poszlo ;)

To w takim razie od dzisiaj zacznę małego uczyć, zobaczymy jak nam pójdzie, w sobotę chciałabym się bez steru wypuścić na zakupy i w razie czego dobrze byłoby gdyby mąż miał czym go nakarmić :)

reklama
Do góry