reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Asteria - działamy od paru dni już, ale jak na razie jedyne co z tego mam (poza niewątpliwą przyjemnością) to późniejszy ból podbrzusza - pewnie szyjka w kość dostaje... :/ Niemniej, nawet jeśli nie sprawdza się jako wywoływacz - to nasza ostatnia okazja, żeby się poprzytulać bez zastanawiania, czy Młody się w trakcie nie obudzi i nie zacznie się domagać uwagi. Więc i tak jesteśmy na plus :p

Natalia - nic się nie martw. Ja też miałam wrażenie, że młody leży poprzecznie, bo wypychał mi się tak że z prawej strony miałam wypchnięty tyłek, a z lewej, trochę niżej rączkę albo nóżkę. Brzuch wyglądał jak piłka do rugby ;) A jest ułożony łebkiem w dół - widać na USG. Tylko kombinuje mądrala, bo ma mało miejsca :)

reklama
Kasia ogólnie zamierzam w Gubinie. Jak na razie, to słyszałam, najlepsze opinie o tym szpitalu i lekarzach. Ale jeżeli przenoszę i lekarz mój wypisze mi skierowanie, to w Żarach na wyspie;-)
Anastazja nie przejmuj się swoim wyglądem teraz ! Ja to w ogóle mam jedną parę leginsów już tylko ( kupiłam za duże) i się w nie mieszczę i paraduję w nich ciągle. A to, że zimno mi w tyłek na dworze, to już osobna sprawa;) Zobaczysz urodzisz i będziesz piękną mamusią ! ;-) Jak my wszystkie.
Natalia mi maluch też wypina się po bokach rączkami/ nóżkami. Też mam chwilami brzuch zniekształcony konkretnie;-)
Jej jak wieje, chyba w drodze do lekarza łeb mi urwie:-)
Miłego !

Anastazja - ja też mam pomału takie myśli, że nie urodzę nigdy i mało tego - Werka się będzie kurczyć aż zniknie. Też się nie mogę doczekać, jak zacznę coś ze sobą robić. Na basenie nie byłam wieeeeki, a mój S prawie codziennie chodzi i mi przykro, że on może sobie popływać a ja nie. Tzn w zasadzie to mogę, ale boję się, że jakiegoś syfu dostanę na tym etapie.
Pozostało mi tylko chodzić na spacery a pogoda taka ujmująca, że nic nie robię tylko siedzę w domu przed TV, co mnie dołuje jeszcze bardziej.

Byłam dziś na wizycie. Wsio ok, brzuch opadł, skurcze są i będą i męczą. Na 19.01 kolejna wizyta, na 23.01 zapisane mam KTG.

anastazja- ja też mam doła, ale nie takiego, że jestem nieatrakcyjna, bo po prostu miesiąc po porodzie zamierzam wyglądać super, ale że będę siedzieć w domu w wałkach i nie mam pracy, jak taka kura domowa. czuje się bezużyteczna :( a pamiętaj facet widzi Cię atrakcyjną tylko, jeśli sama sie tak czujesz, więc sie nie daj :)

Anastazja, po porodzie wrócimy wszystkie do "normalnego" wyglądu, zobaczysz, będzie ok. A z tego co piszesz, to naprawdę nie ma powodu do zmartwień, ale wiadomo, że my kobity potrafimy się nakręcać niepotrzebnie.
Ewelina, dużo zdrówka, szybko!!

Dziś miał być w DD tvn reportaż na temat: czy można być dla męża atrakcyjną po ciąży ... ale niestety nie widziałam ... ciekawe czy coś mądrego powiedzieli....

Dobry:)
My dzis od rana na nogach bylismy odebrac pesel:) jaki bezsensowny jest znow bede miala problem z zapamietaniem...

potem pojechalismy dowiedziec sie ze nie dostane becikowego:p i musi Ł. pozalatwiac... bo ja nie mam wymienionego dowodu osobistego... a nie bede narazie zmieniac bo za miesiac babcia ma nam przepisac mieszkanie i tam bedziemy sie meldowac...

dziewczyny nie przesadzajcie z tym wygladem... moj Ł stwierdzil ze mogla bym byc w ciazy nawet do konca zycia :p bo mam cycuchy wieksze:D

reklama
hej
Ostatnio mam kiepskie dni- tez czuje sie wielka i nieatrakcyjna i w dodatku mam druga brode!Wygladam jak muminek.
Melisa-powodzenia!
Mami- najlepiej byloby gdybyscie mogli zamieszkac sami... przy takiej tesciowej to przej*****. Albo moze wykupcie jej 2 tygodniowa wycieczke do Polski tp bedziecie mieli chwile spokoju:-p Nie poddawaj sie!
Liv- fajnie, ze sie odezwalas
Anisia-trzymamy kciuki
Alka-wyczytalam, ze Twoja tesciowa powiedziala Ci, ze chodzisz jak kaczka- no jak ona mogla:-DCzyz nie wie ze w 9 miesiacu ciazy chodzimy jak modelki;-)
--------------
Moje roztargnienie mnie dobija. Zapominam czasem slow i to po polsku. Möj R sie pyta czy oby napewno mi to minie po porodzie.....:eek:

Pozdrawiam

Do góry