reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Mnie dzis wieczorkiem dopadl jakis dol... :-( Sama nie wiem o co mi chodzi;/

200zl moim zdnaiem to duzo kasy - ja za kompletna wizyte place 120zl.

Teraz moje plamienie zamienilo sie w sluz koloru kawa z mlekiem albo czasem brazowego :confused: Nie wiem o co chodzi... Miala ktoras z was cos takiego?

A i wydaje mi sie ze moj dzidzius tez jest nieco mlodszy, ale to dziwne bo moje cykle trwaly zazwyczaj 28dni, czasem 26.

Bedzie dobrze... hormony nam daja o sobie znac...

ja za komplet place 100 zł

moze poprostu jest mniejszy...

a co do sluzu to chyba dobry znak bo to znaczy ze krwawienie sie konczy...

reklama
dziękuję:) i za gratulacje (jeszcze dwa tygodnie i zaczynam drugi trymestr jupi..) i za kliknięcie (ten kot jest najcudowniejszy na świecie:D) moje cykle przed ciążą były kosmiczne, najpierw 3 pod rząd bezowulacyjne na luteince, potem kolejne 3 trwał po 2 tygodnie a ten był idealny 28 dni:D

Gośka..makaron carbonara..narobiłaś mi smaku! ale odpuść sobie surowe żółtko do sosu!!

Ja w ogóle pierwszy raz to robiłam i chyba nie do końca tak jak w przepisie wobec czego całe jajka zbełtałam ze śmietaną, gałką muszkatołową i odrobiną wegety i wrzuciłam na patelnię gdzie był podsmażony boczek. :) Ot taka perwersja. I dorzuciłam na koniec pietruszkę.
Nawet dobre, ale wiem, że to nie to :)

Kasienkadg..drogo, ale lekarka bardzo dobra..:) może faktycznie krwawienia ustępują? ale może lepiej zadzwoń do swojego gina...on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości:) po co się stresować:)

Gośka..ja bym chętnie na ten Twój makaron wpadła:D

Vileyka:) widzę, że Ty też lubisz kociaki;D ja mam dwa, ale obecnie są u rodziców;) zawsze jeżdżą do "dziadków" na okres wakacyjny:) jejku...na prawdę Ci zazdroszczę "zaawansowania" ciąży...ja z jednej strony tak boję się, że z moim dzieckiem jest coś nie tak..nie widziałam jeszcze bijącego serduszka (w ogóle nie widziałam nic, bo nie miałam usg)...tyle poronień jest, więc dlaczego akurat mi ma się udać...masakra...a z drugiej oglądam już strony z ciuszkami dziecięcymi, wózek wybrałam...baa...nawet spacerówkę-parasolkę:p

a moi rodzice przywieźli mi właśnie kobiałkę truskawek kaszubskich prosto z pola:D mniam...mniam:d

Ostatnia edycja:
Anastazzja bylam u gina i on twierdzi ze nic niepokojacego nie widac, wszystko wyglada ok. Moze to bylo poprostu z przemeczenia... Wiec w ten weekend daje sobie na luz i nic nie robie tylko odpoczywam. I do pracy w tygodniu tez nie ide. A wizyte mam za poltorej tyg - 28.06. Tylko szkoda ze ten czas tak wolno leci... Ja juz najchetniej bym poleciala na usg:tak: Ale napewno nie ja jedna;)

A powiedzcie mi jak jest u was z jedzeniem? Bo ja do obiadu mam mdlosci i nie chce mi sie zbytnio jesc, za to popoludniu i wieczorem mam jakas glodowa masakre - ciagle bym jadla... I to raz slodkie, raz szynke, raz ogorki, a raz owoce... Nawet mi mojnŁ nutelle kupil bo mialam tak straszna na nia ochote:confused:

Ja z rana też nie mam na nic ochoty. Mdłości i słabo mi. Ale z reguły wciskam w siebie chociażby jedną kanapkę, bo nawet przed ciążą miałam tak, że było mi niedobrze z głodu. Popijam herbatą i jest w miarę dobrze. Czasem mnie dalej męczy czasem nie. No i pod wieczór miewam napady głodu i chętki na różne rzeczy.

W ogóle to jak widzę kwaśne żelki to mam taki ślinotok, że nie umiem się powstrzymać. Albo mamba malinowa. A ostatnio mam napady na Bon Bon kwaśne. O rany..

Ja wczoraj do skzoły kupiłam sobie princeske, ciastka i daysa :-D Bo jak na półce zobaczyłam to się oprzeć nie mogłam i co?? Princeske zeżarłam, reszte siostrze oddałam, bo nie mogłam patrzeć już na słodkie, gdzie kiedyś tylko słodkie mogło istnieć:-D nawet kawe jak słodziłam 3 łyżeczki tak teraz jedną, pół, albo wcale:-D

Mama moja się śmieje, że w końcu chłopak będzie:-D, bo 3 wnuczki już mają:-) i ani jednego wnuka:-D

Może ma racje<mysli>:-D:-D

Anastazzja zabraniam Ci wogóle tak myśleć:-), bo przez kolano dam;P

reklama
Dziewczyny co Wy myślicie o częstym USG, bo mnie np teściowa (jest położną, ale nie pracuje w zawodzie już 20lat) straszy, że za często może zaszkodzić itp ... Nie wiem co myśleć.

Do góry