reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Cześć dziewczyny!

Czy wasze szkarby też mają bunt, na wszystko i o wszystko ? Mój jak wcześniej normalnie smigał w sklepowym wózku tak teraz robi normalnie wstyd na cały sklep, a jak jest jakaś obca osoba - najlepiej babka to zaraz świdruje tymi swoimi błękitnymi oczami i uśmiecha i czaruje jak taki anioł... Wyprawia dezerterkę z łóżeczka, z windy nie chce wychodzić i wręcz, albo muszę go pchać, albo ciągnąć, co nie jest dobre dla stawów, bo jest za cięzki aby go nosić, albo muszę podnieść głos na niego, co by wyszedł (o dziwo w wózku jak jest to spokój). Zwłaszcza dla mojego kręgosłupa :( Czasami mam ochotę go zostawić i pójść sobie, bo nie wyrabiam z nim :| Ostatnio jechałam z moją mamą na cmentarz... Marcin jak nie zaczął drzeć papy (o nic!) to wszyscy ludzie tylko pst, pst do siebie :| ani noszenie na apa, ani samemu bo zawracał, ani trzymanie za rękę, więc w końcu się wkurzyłam i na strażaka przerzuciłam przez ramię. A jak wracaliśmy z cmentarza jak gdyby nigdy nic się nie stało bunt przeszedł :sorry:

reklama
Izka weź przestań :-D
Dziękujemy za życzenia !
Agag- mi też sie zdaje że jakoś specjalnie nie musicie sie zabezpieczać to nie tropik... Będziesz dziś u pediatry to spytaj sie jeszcze
Klaudia- my wczoraj byliśmy. Ola dała sie spokojnie zbadać , normalnie szok ! Mamy isc do okulisty bo młoda lubi z bliska oglądać tv i my obydwoje okularnicy...Dostała też skierowanie do audiologa, bo nie mówi tylko krzyczy. Może ma coś ze słuchem ? Reaguje niby na polecenia i swoje imię. W domu mówimy spokojnym tonem, tv czy radio nigdy nie dudni.

Czy Wasze dzieci też tak głośno mówią ? Mam ochote na stopery

my już po bilansie. Malwina zdrowa, prawidłowo się rozwija i jak to lekarz stwierdziła bardzo ładnie i dużo gada, aż był w szoku. powiedział że ma bardzo ładną i lekką mowę:-). ni gaduła to jest po mamusi.
pytałam o Chorwację to powiedział że jeśli dziecko nie choruje - a Malwin w ogóle nie choruje - to nie ma potrzeby dodatkowo szczepić

no mój Alex też mnie zaskoczył! ze 3 dni mu mówiłam,że idziemy do Pana doktora,więc się badaliśmy ,leczyliśmy mierzyliśmy itp. wszedł do gabinetu zaczął się rozbierac i współpracować,ważyć mierzyć ,pokazał wszystkie ząbki-szok! jak nie moje dziecko!podziekował ,pożegnał się i wyszedł...aZ lekarz sobie życzył więcej takich małych pacjentów:tak:
Kupinosia mój Alex mówi bardzo cicho,a jak już jest ktoś kogo nie zna to normalnie szeptem ,tylko dże się głośno:-D,ale warto jest sprawdzić,może mała po prostu woli krzyczeć:tak:
Viśnia-wiem o czym piszesz-mój ma dni-jeden dzień to anioł,a drugi diabeł wcielony...no i wszystko musi być na jego.drzwi chce sam kluczem otwierac,pampersa zakłdać,naczynia zmywać,wkładać do zlewu(piszę o rzeczach w których go nadal zamierzam wyręczać ja)

Ostatnia edycja:
4sierpien- witaj ! zapraszam do czytania i pisania :)
ania- my sie szykujemy na gości a przed lekarzem Ola wszystkich badała tym swoim śmiesznym zestawem mały lekarz i też pewnie myślała że u pediatry to taka zabawa. Nawet dała sobie policzyć wszystkie zęby :)

Alex dziś wstał lewą nogą beczy i buczy i cały dzzień się gdzieś uderza....teraz śpi,mam nadzieję ,że tym razem wstanie prawą nogą

reklama
Aniu - jak ja nie lubię takich dni ;-) u nas na szczęście rzadko bywają :-)

a my rozpoczęłyśmy zasłużone ferie :-D dzisiaj padam na twarz, bo wczoraj na zabawie byliśmy, ale od jutra odpoczynek :tak: za tydzień na narty, ciekawa jestem, czy zastrzyki w kolano pomogły i czy tym razem uda mi się toszkę pojeździć...
miłej nocy

Do góry