Ja się trochę boję, bo koło mnie jest szpital z kiepskimi opiniami (Madalińskiego), a do wybranego mam w korkach ponad godzinę dojazdu. Chyba, żebym pojechała metrem, ale nie wiem, co się robi w metrze, jak np. wody odejdą Na razie trzymam się myśli, że porody zazwyczaj zaczynają się w nocy, więc wtedy nie ma korków i spokojnie wszędzie zdążę
reklama
justyna z wrześni
Wdrożona(y)
Ale Wy dużo laseczki piszecie. Strasznie dużo musiałam nadrobić. Przykro mi z powodu ciężkich sytuacji dziewczyn w pracy. Ale zawsze trzeba być dobrej myśli. Mamjakty gratuluję zakończenia pracy i możliwości jej oprawienia. gemini_bb życzę zdróweczka!
Ha :-)
Ja już po lekarzu....i glukoza wyszła dobrze...Przed miałam 3,7 mmol/l po godzinie i 50 g miałam 6,5 mmol/l gdzie norma wynosi < 7,8....lekarz cieszłyby sie z wyniku 5,5 ale to nie koncert życzeń qrde
Co ciekawe schudłam....niby tylko 1 kg ale schudłam....Ja już nie wiem...rozumiem że każda ciąża jest inna ale żeby aż tak...?
Ide sie położyć i zaprawić herbatą z cytryną bo mnie katar dopadł....Miłego dzionka Laseczki :-)
Ja już po lekarzu....i glukoza wyszła dobrze...Przed miałam 3,7 mmol/l po godzinie i 50 g miałam 6,5 mmol/l gdzie norma wynosi < 7,8....lekarz cieszłyby sie z wyniku 5,5 ale to nie koncert życzeń qrde
Co ciekawe schudłam....niby tylko 1 kg ale schudłam....Ja już nie wiem...rozumiem że każda ciąża jest inna ale żeby aż tak...?
Ide sie położyć i zaprawić herbatą z cytryną bo mnie katar dopadł....Miłego dzionka Laseczki :-)
Kasiu tak trzy dni jak przy zwykłym zwolnieniu..
Gemini- jakbierzesz ten fenoterol?? ja 3 razy ale chyba zwieksze bo cos się stawia od wczoraj nieciekawie.. Pamiętaj zeby brac najpierw isoptin(staweran) a po jakiejś godzinie dopiero fenoterol bo inaczej bedziesz jak galaretka chodzic a serducho bedzie chciało wyskoczyć:-)
A propos czekania az wody odejda w domu a potem dopiero jazda do szpitala... Pracownik mojej kuzynki odebrał swoje dziecko w samochodzie pod własnym domem :-)
Gemini- jakbierzesz ten fenoterol?? ja 3 razy ale chyba zwieksze bo cos się stawia od wczoraj nieciekawie.. Pamiętaj zeby brac najpierw isoptin(staweran) a po jakiejś godzinie dopiero fenoterol bo inaczej bedziesz jak galaretka chodzic a serducho bedzie chciało wyskoczyć:-)
A propos czekania az wody odejda w domu a potem dopiero jazda do szpitala... Pracownik mojej kuzynki odebrał swoje dziecko w samochodzie pod własnym domem :-)
gemini_bb
Zadomowiona(y)
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jesteście kochane!
Madzia_33 fenoterol mam brać trzy razy dziennie, ale po pół tabletki. W razie gdyby to nie pomogło mam się konsultować z lekarką w sprawie zwiększenia dawki. Ale z tym isoptinem to nie wiedziałam... Ginka ostrzegała, że może mnie telepać i w razie czego brać więcej isoptinu, ale faktycznie może wystarczy wziąć go trochę wcześniej...
Madzia_33 fenoterol mam brać trzy razy dziennie, ale po pół tabletki. W razie gdyby to nie pomogło mam się konsultować z lekarką w sprawie zwiększenia dawki. Ale z tym isoptinem to nie wiedziałam... Ginka ostrzegała, że może mnie telepać i w razie czego brać więcej isoptinu, ale faktycznie może wystarczy wziąć go trochę wcześniej...
Kluliczek
Babka z laską
A ja bym jednak wolała by mnie połozyli na patologie (pewnie tak bedzie, bo przy cukrzycy ciążowej to standard) bo potem nie uśmiecha mi sie latac po całej Warszawie albo i poza nią . No a poza tym nastawiam sie na powtórke z rozrywki, czyli niechęc Miśka do opuszczenia legowiska i długi poród. tak mi sie marzy do 20 godzin od odejścia wód...
Mam dzis studniówkę :-).
Mam dzis studniówkę :-).
Ostatnia edycja:
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
gemini_bb - też czuję,że coś mi się przyplątało- gin mnie zamorduję,że do niego od razu nie poszłama co do glukozy to myslę,że nie bedzie tak źleza tydzień planuję zrobić badania przed kolejną wizytą
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja właśnie zmieniłam lekarza i jestem zachwycona :-) Po moim ostatnim lekarzu, który zawsze zapominał, że moje dzieci są razy dwa chyba każdy lekarz wydał by mi się cudowny he he ale z tej pani doktor jestem poważnie zadowolona, wczoraj na wizycie trzymała mnie bitą godzinę - kobiety w poczekalni prawie mnie zjadły jak wreszcie wyszłam No i już wiem na 100%, że będę miała cesarke i w sumie nie wiem czy sie cieszyć czy smucić ale ważne żeby maluchy wyszły zdrowe :-)
reklama
Rondzia
Fan(ka)
Hello
ale produkujecie. Dzien mnie tu nie bylo i 6 stron do czytania. Ale miło - nie powiem....
Co do rodzenia w ostatniej chwili to tez mialam taki zamiar i ... urodzilam przy trzeciej wizyty z kolei "bo to juz".
Poza tym wszystko ok. Czuje sie dobrze. Jestem na zwolnieniu ale nie mam czasu na nic... Dzisiaj synek byl z przedszkolem w teatrze a ja z nimi jako opiekunka. Wczoraj kupowalam se ciuchy. ( a propos kupilam fajne ciuchy z firmy Top One z warszwy - fajne gatunkowo i stylistycznie. Dziewczyny ze stolicy - moze warto sie zainteresowac). Jutro wyjezdzamy.
Bede na necie dopiero we wtorek bo jedziemy do tesciow a pozniej do moich rodzicow i na chrzciny. A w poniedzialek imieiny Michala to obejdziemy z dziadkami...
Wiec trzymajcie sie dzielnie. Zycze wszystkim duzo zdrowia a Gemini najwiecej...
Pozdrawiam
ale produkujecie. Dzien mnie tu nie bylo i 6 stron do czytania. Ale miło - nie powiem....
Co do rodzenia w ostatniej chwili to tez mialam taki zamiar i ... urodzilam przy trzeciej wizyty z kolei "bo to juz".
Poza tym wszystko ok. Czuje sie dobrze. Jestem na zwolnieniu ale nie mam czasu na nic... Dzisiaj synek byl z przedszkolem w teatrze a ja z nimi jako opiekunka. Wczoraj kupowalam se ciuchy. ( a propos kupilam fajne ciuchy z firmy Top One z warszwy - fajne gatunkowo i stylistycznie. Dziewczyny ze stolicy - moze warto sie zainteresowac). Jutro wyjezdzamy.
Bede na necie dopiero we wtorek bo jedziemy do tesciow a pozniej do moich rodzicow i na chrzciny. A w poniedzialek imieiny Michala to obejdziemy z dziadkami...
Wiec trzymajcie sie dzielnie. Zycze wszystkim duzo zdrowia a Gemini najwiecej...
Pozdrawiam