reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Ja chyba będę ścielić zaraz po powrocie. Nigdy nie wiadomo ile przyjdzie nie daj Boże w szpitalu poleżeć i szkoda, żeby się miało wszystko kurzyć. Łóżeczko mamy poskręcane i z materacem, a cała reszta pościeli, prześcieradło, podkład, itp. leżą już poprasowane w łóżeczku, ale zapakowane w takie pokrowce z tworzywa, które zostały nam właśnie z wyprawkowych zakupów.

Dziś byliśmy na wizycie u lekarza i Ksawi waży już 2850g. Kolejna wizyta na 5 stycznia, o ile wcześniej nie urodzę :baffled: A więc byle do stycznia i to nie 1-go o 00.15 :tak:

reklama
ja też miałam dzisiaj wizytę. wszystko jest ok. szyjka ładnie ułożona na tylnej ścianie, zamknięta. michałek ślicznie rośnie - 2435 g. i ze wszystkich pomiarów wychodzi mi że to 34 tydzień i 2 dzień. ale nie dziwi mnie to bo od samego początku wychodzi mi z usg termin na 20.01. zresztą lekarz nawet powiedział że skoro tak od samego początku mi wychodzi termin na 20,01 to wygląda na to że dzidzia rośnie "książkowo" :-D

aha no i termin wizyty mam na 06.01 i wtedy mamy porozmawiać o KTG. lekarz powiedział, że mi wcześniejszy poród nie grozi więc myślę że to nie jest za późno.

A ja nawet nie mam kołyski przygotowanej, ani miejsca na nią. Wszystko na raz spada nam na głowę, jak urodzę, to moja mama ma pomóc Tomkowi poustawiac, ale obawiam się, że nie wyrobią się i pierwsze kilka dni mały spedzi w wózeczku.

a ja nawet lozeczka, wozka, przewijaka, wanienki, nosidelka jeszcze nie mam...tzn mam ale nie przywiozlam do kolezanki bo nie mam gdzie...ja tez nie mam gdzie spac wiec bedziemy spac z dzieckiem na podlodze na dwyanie hhihihi a tak powaznie to mooooze w przyszlym tygodniu zaczne zwozic, ustawiac, prac, prasowac i zamierzam zascielic od razu i przykryz kocykiem.

Ja stwierdziłam,że łóżeczko mężuś poskreca mi tak na Świeta i chciałabym poscielic wszystko tego samego dnia:tak:Ładnie przykryje kocykiem i niech czeka na naszego Aniołka:-)Nie chce Darka zostawic z tym wszystkim-zreszta ja bede miala ta frajde:-p:-p:-p

Ja juz w przyszlym tyg. mam pierwsze ktg- musze sie jeszcze na nie zapisac. Bede je teraz juz miala co tydzien ze wzgledu na stopien lozyska.
Ja lozeczko juz mam dawno skrecone i ustawione. Wczoraj na materac zalozylam przescieradlo i na wszystko zalozylam folie, w ktorej kupilismy materac. Posciel juz wyprania, wyprasowana, jak wroce ze szpitala, to malego uloze na przescieradle, a ochraniacze zaloze pozniej. Jedyne co P bedzie musial zrobic, to zdjąc folie z materaca i przescieradla przed moim powrotem.

No to mi przypomnialyscie ze by sie przydalo wozek wyprac. dzieki wielkie to nocka z glowy. Bede myslec teraz o zleceniu dla starego zeby go przywlokł do domu...

reklama
ja juz mialam ktg w zeszlym tygodniu, awaryjna wizyta bo sie zle czulam, trafilam do jakiejs innej przychodni, innej poloznej i ona mi robila wszystko co mogla bo jako ze mnie i mojego przypadku nie znala chciala zobaczyc wszystko hihihi no i wszytsko wyszlo oki
nastepna wizyte mam na 29grudnia wiec jeszcze dlugo...potem bede chodzic co tydzien a jak bede po 20stycznia nadal w jednym kawalku to co drugi dzien ktg...taka zasada w mojej przychodni jest...

Do góry