reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

niop ja tez zauwazylam ze te "dluższe" spacerki nie sa takie jak kiedys...byle jakie wyjscie do miasta robi ze mnie ociezalego slonia:zawstydzona/y: brzuszek twardnieje a czasami kazde stapniecie odczuwam jakbym podbijala Małą do gory i podbrzusze mnie boli...staram sie uwazac bo mialam na poczatku ciazy rozne historie z bolami i skurczami:baffled: a jak wroce i sie rozbiore to musze lezec pol godziny i dojsc do siebie...
Dziewczyny jaki piszecie o tych skurczach i ze sie modlicie o grudzien to ja zaczynam sie bac bo tez mi sie nie wydaje ze dobije do 12-stego stycznia:szok:

reklama
Witam,

Mi termin przypada na 4 stycznia. Jestem w 33 tyg. Oprócz drobnych problemów z zawiązywaniem butów :) to wszystko jest ok. Gdyby nie to że mały daje o sobie znać to prawie nie czułabym że jestem w ciązy.
Pozdrawiam

Mnie bolą nawet od siedzienia przy kompie przez chwilkę:-p:-p:-p
Ja ostatnio stosuję metodę Rondzi - zamiast krzesła czy fotela siedzę z laptopem przy stole na piłce :-)

Celinka, współczuję emocji, na pewno się najadłaś strachu i nerwów... Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło :-) Teraz odpocznij porządnie!

Aha:-)a u mnie w ogródku przy bloku zadomowił się śliczny malutki koteczek, bawi się z naszym kiziorkiem i tak tęsknie patrzy w okno żeby go przygarnąć..:tak:Matka się wzbrania jak może ale jeszcze troche ją pomęcze i może pęknie..:-)

A ja z innej beczki (nie pamiętam, na jakim wątku była ta dyskusja, więc piszę na ogólnym): spytałam mojego lekarza o wystawianie zwolnienia dla tatusia na opiekę nad żoną po porodzie. No i mój lekarz twierdzi, że absolutnie jest to wbrew zaleceniom ZUS i że lekarz, który coś takiego wystawia, sam prosi się o kłopoty. Nawet po cesarce nie powinno się wystawiać takiego zwolnienia, no chyba, że mama ma kartę pacjenta z dalszym leczeniem, bo np. wdało się zakażenie w ranę i dlatego jest unieruchomiona i musi leżeć i tak dalej. Po porodzie naturalnym w ogóle nie ma mowy. Chyba, że jest to zwolnienie na lewo po znajomości, ale i to jest ryzykowne, bo w razie kontroli ZUS natychmiast takie zwolnienie anuluje. Tyle opinii mojego lekarza... (a jest to człowiek, który zwolnienia wystawia raczej lekką ręką) :-(

ojej to brzmi groźnie...nie wiem dokladnie jak jest w Polsce ale tu u mnie po porodzie ojciec dostaje płatny urlop (2 tygodnie) z powodu narodzin dzidziusia.Sądziłam,ze w Polsce jest identycznie...wspolczuje bo wiem,ze i dla mnie obecnosc mojego mężusia będzie bardzo ważna.Trzymam kciuki aby sie Wam jakoś udało "załatwić" to zwolnienie:tak: Pozdrawiam

ojej to brzmi groźnie...nie wiem dokladnie jak jest w Polsce ale tu u mnie po porodzie ojciec dostaje płatny urlop (2 tygodnie) z powodu narodzin dzidziusia.Sądziłam,ze w Polsce jest identycznie...wspolczuje bo wiem,ze i dla mnie obecnosc mojego mężusia będzie bardzo ważna.Trzymam kciuki aby sie Wam jakoś udało "załatwić" to zwolnienie:tak: Pozdrawiam

Princess, rozumiem, że jesteś w Anglii?. Tak masz rację, mało tego jak zaczniesz rodzić a Twój mąż będzie wtedy w pracy, to jego pracodawca musi go zwolnić do domu. By mógł być razem z Tobą.
Rzeczywiście w Polsce powinna być większa tolerancja- to przykre:no:. Narodziny dziecka jak i pierwsze chwile, to najważniejszy moment w życiu matki jak i OJCA.

Kurcze to kicha z tym zwolnieniem. A czy jezeli jestem po porodzie w domu, to Tomek moze dostac zwolnienie na Janka? Jak nie to weźmie urlop, trudno, ale wcale mi sie to nie uśmiecha.
I co, pogadamy jeszcze o państwie prorodzinnym? :dry:

reklama
O kurcze u mnie też były takie jazdy. Nawet wylądowałam w szpitalu na ktg i dostałam jakieś czopki na wyciszenie i przeciw mdłościom. Dziś na wet kupiłam chusteczki nawilżające dla malucha tak na wszelki wypadek żeby już coś mieć

Do góry