reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Leika dobrze że już jesteś. Super że u Ciebie wszystko gra.

Melulu
ja bym pojechała. Takie dziecko tylko śpi i je. Zawsze ktoś się znajdzie żeby powozić maleństwo w wózku. My pojechaliśmy nad morze jak Oliwia miała 3 miesiące było super, Oliwia sobie spała na plaży pod parasolką nic jej nie przeszkadzało a my sobie odpoczywaliśmy. Jak dziecko już jest większe i do tego chodzące to już nie jest tak kolorowo.

U mnie pielęgniarka środowiskowa z przychodni była 3 razy (raz w tygodniu przychodziła) przyniosła mi masę próbek kosmetyków, pogadała a i tak większość jej rad wypuszczałam drugim uchem. Patrzyła czy małej schodzi żółtaczka i czy pępuszek ładnie się goi. Te pielęgniarki środowiskowe też ściągają szwy po porodzie.
I była też u mnie moja położna też 3 razy (raz w tygodniu) i ona ściągnęła mi szwy po porodzie.

reklama
Melulu - ja miałam podobny dylemat, jak mój synek miał 1,5 miesiąca, moja bliska kuzynka brała ślub. Sama podróż nie była dla nas problemem, ale ja się nie zdecydowałam, bo nie wyobrażałam sobie zostawić takiego maleństwa z którąś z ciotek w charakterze opiekunki - a nie chcieliśmy jechać przez pół kraju tylko na samą uroczystość w kościele- maluszek długo by nie wytrzymał hałasu wesela.

U nas wesele w rodzinie jest pod koniec kwietnia w sochaczewie. Jak narazie się wybieramy, ale zobaczymy jak sie wszystko poukłada.

połozna środowiskowa była u mnie raz. To ja się z nia umawiałam na kiedy mi pasuje i pytała się czy ma przyjśc znowu. Fajna była i nie traktowałam tego jak kontroli :-).

Musze sie tez dopytac czy tu u mnie cos takiego praktykuja jak polozna z koleda:-)....ja mam zamiar z moim dzieckiem jechac do Polski na wielkanoc a to jest1500 km ode mnie ,bo potem od 1 maja ide do pracy i nie bede miala kiedy malym sie pochwalic.
Dzewczyny kiedy powinno sie 1wszy raz dzidzie wykapac?
z tego co wiem,to nie mozna tego kikuta zamoczyc....

ania.falko - kąpiesz malucha od początku (przecież nawet w szpitalu będą go myć położne), tylko na początku faktycznie pępuszka się nie moczy, dopóki kikut pępowiny nie odpadnie. Nalewa się do wanienki trochę mniej wody po prostu ;-):tak:

Acha, świetni do kąpania noworodków są tatusiowie :tak: Mają duże, szerokie dłonie na których maluszek wygodnie i pewnie leży :tak:

Dziś po kolejnej nieprzespanej nocy zdecydowałam się na zakup - poduszki kojec, o której pisała aga. Zamówiłam wczoraj, jak przyjdzie dam wam zac czy są rezultaty.

:-D mam poduchę :-D

miałam zamówić w sklepie internetowym: Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl kosztuje 109 + koszty przesyłki, ale w sobotę byłam w warszawskim smyku i były po 129 złotych.
stwierdziłam, że nie będę aż tak dużo w plecy jak kupię, a będę miała bez czekania.
wczoraj wypróbowałam :-)
kurczaki - fajnie się w tym śpi.
naprawdę jest duża i mięciutka:tak:

Aga_q dzisiaj sie zastanawialam nad kupnem tej poduszki. W sklepie widzialam za 89 zl( pewnie inna firma, niz Twoja) i jak u Ciebie sie sprawdzi, to tez sobie kupie. Moze w koncu wygodnie mi w nocy bedzie.

reklama
Do góry