reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

fajnie lasencje ze znacie plec...moje dzidzi nas wyrolowalo i skrzyzowalo nozki;-) skubaniec sie przy tym musial niezle nabijac..
jak to dobrze ze weekend, bo przed urlopem mamy w robocie urwanei glowy, brak czasu na siusianie..a jak do domu wieczorem dojade to po obiadku padam...ufff...ale za tydzein urlop :-)
witam nowe styczniowki i pozdrawiam te "stare":-);-)
celinka...mnie tez denerwuje fakt, ze zazwyczaj ciuszki sa albo niebieskie albo rozowe....ja szukam bezowe, groszkowe, w odcieniach zolci...
magdzia3...skoro masz wizyte we wtorek to twoj dzidziol bedzie juz w 20 tygodniu (19t+0) no tak mi tlumaczyla moja ginka...ja mam termin wg om na 05.01, wg. usg na 07.01...(wiec ja srednio sobie licze ze mam 06.01. ;-);-))

reklama
aja zastanawiam się czy chcę przed urodzeniem poznać płeć maleństwa. Znam kilka przypadków pomyłek. A w takiej sytuacji chcąc nie chcąc przeżywa się rozczarowanie:sorry2::sorry2:

ja chce ja chce ja chce:laugh2:;-) i tak nei kupuje rzeczy z podzialaem na chlopca i dzeiwczynke tylko uniwersalne...ale ciekawosc mnie zzera...i nie nastawiam sie na konkretna plec...:tak:

ja też bym chciała poznać, kto mi w brzuszku mieszka :D oczywiście, że to nie będzie 100% pewność, ale to zawsze jakoś tak inaczej jak już wie się, co sie ma :) a jakby po porodzie okazało sie że jest chłopczyk a nie np dziewczynka, to nic sie nie dzieje, będzie niespodzianka i już! :D
to moja pierwsza dzidzia więc jak dla mnie bez różnicy jaka płeć, ważne żeby było zdrowe :D

U mnie z synkiem nie mogło być mowy o pomyłce, na każdym USG poczawszy od 20 tygodnia bezwstydnie chwalił się rodzinnymi klejnotami :-D

my chcemy płeć poznać ze względu na praktyczność czy musimy kupować nowe ciuszki czy zostawiamy różowości :-)
Oliwia też od 20 tc pięknie rozkładała nóżki. Kiedyś na wizycie mój mąż wypalił przy lekarzu no to po mamusi. A ja burak :dry:

Dziewczyny sorki za tak intymne pytanie ale jak jest u was z seksikiem?? my owszem ale ja sie jakoś jeszcze boje mimo że nie mieliśmy żadnego zakazu. A jak to jest ze spermą bo czytałam że na koniec ciąży to ona powoduje rozwieranie się szyjki choć mogę się mylić a teraz ona nie zaszkodzi. :zawstydzona/y:

Daga - z ust (a właściwie klawiatury) mi to wyjęłaś... My z mężusiem też oddajemy się przyjemności, choć teraz głównie przyjemność jest po jego stronie:( Mam jakąś blokadę - na początku ciąży mieliśmy zakaz aż do 13 tygodnia, a teraz mam stresik... Przez to jakaś suchość się u mnie pojawiła, a jak odczuwam przyjemność to od razu pojawiają się skurcze i boli mnie brzuch. Lekarz powiedział, że to normalne bo przyjemność wiąże się ze skurczami a teraz są one mocniej odczuwalne, ale ja i tak mam stresik:(

Gratuluje corci!!!!!!!!!!!!
U mnie w sypialni wszystko tak samo,a nawet lepiej no i czesciej mam ochote w przeciwienstwie do mojego C. Sperma przyspiesza porod,ale wiem ze czesto lekarz zaleca wspolzycie.

reklama
Sperma zawiera naturalne prostagladyny, które przyspieszają rozwieranie się szyjki macicy, ale dopiero tuż przed porodem - gdy wszystko jest ładnie pozamykane i ciąża nie jest zagrożona to nie ma żadnego ryzyka ;-)

U nas obowiązkowy post, bo ja przecież jeszcze dwa tygodnie temu krwawiłam, więc zakaz pewnie będę mieć do samego końca. Ale sobie radzimy ;-):tak:

Do góry