reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Ja właśnie po kontroli. Z 1 pęcherzyka zrobiło się nie wielkie ciałko krwotoczne a z 2 zrobiło się ciałko żółte. W końcu doszło do owulacji. Dostałam Duphaston 2x1. I czekamy. Jeśli wystąpi miesiączka mam się kontaktować z lekarzem i ustalimy co dalej.
Czyli teraz tylko być dobrej myśli. Może akurat się uda. Trzymam mocno kciuki :-) ja wizyta dopiero 8 października.

reklama
Ja właśnie po kontroli. Z 1 pęcherzyka zrobiło się nie wielkie ciałko krwotoczne a z 2 zrobiło się ciałko żółte. W końcu doszło do owulacji. Dostałam Duphaston 2x1. I czekamy. Jeśli wystąpi miesiączka mam się kontaktować z lekarzem i ustalimy co dalej.
Na ile dni dostałas duphaston?

Na ile dni dostałas duphaston?
Tak jak ostatnio więc aż skończę opakowanie 2po 1 tab to jest na 10 dni. Nic lekarz nie mówił tylko że dawka jak ostatnio. Zauważyłam że od 2 dni mam tzw. nocne poty, budzę się w nocy z gorąca. Nie chce się na nic nastawiać bo boję się rozczarowania. Dostałam zastrzyk Ovitrelle w piątek o 12 i współżyliśmy tego samego dnia i w dniu następnym. Lekarz powiedział że albo jest po owu albo w trakcie. I trzeba czekać

Mam pytanie ... biorę luteine od 14 dc. Dziś mam 23 dc. Sądziłam że po luteinie będę mieć piękną cerę a tu niespodziewanie pojawiają się krostki. Jestem zaskoczona .... Ktoś tak miał?
I doszła jeszcze wrażliwość skutków. To tak ma być?

Mam pytanie ... biorę luteine od 14 dc. Dziś mam 23 dc. Sądziłam że po luteinie będę mieć piękną cerę a tu niespodziewanie pojawiają się krostki. Jestem zaskoczona .... Ktoś tak miał?
I doszła jeszcze wrażliwość skutków. To tak ma być?
Ja na duphastonie tez mam okropną cere, ale to tez moze czas przed okresem i dlatego tak się dzieje

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale tez jestem na clostybergyt drugi cykl / narazie biorę po 1 tab/ dzisiaj 8 dzień cyklu. Od 5 dnia cyklu biorę CLO a w 6 dniu już czułam takie mocne kłucie w prawym jajniku i czasami w lewym ale rzadziej. Wy tez tak miałyście ?

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, ale tez jestem na clostybergyt drugi cykl / narazie biorę po 1 tab/ dzisiaj 8 dzień cyklu. Od 5 dnia cyklu biorę CLO a w 6 dniu już czułam takie mocne kłucie w prawym jajniku i czasami w lewym ale rzadziej. Wy tez tak miałyście ?
Hej.
U mnie w czasie brania tabletek nie bylo az tak zle, ale po 5ciu dniach brania to jajniki oba bolaly bardzo, nawet przy siadaniu bolalo mnie wszystko w srodku, przy stosunku. Dopiero przestalo 19stego dnia cyklu. Od tamtej pory zaczelam miec wrazliwe piersi i ten stan utrzymuje sie do dnia dzisiajszego(25dc)..

Zwykle kłucie jajników mam od okolo 10 dnia cyklu, a clo biore 3-7. Chociaż każdy cykl jest inny jeśli chodzi o rosnące pęcherzyki, torbiele i owu. Czasami czułam lewy jajnik, a pęcherzyk był w prawym. Monitoring to podstawa.

reklama
Hej.
U mnie w czasie brania tabletek nie bylo az tak zle, ale po 5ciu dniach brania to jajniki oba bolaly bardzo, nawet przy siadaniu bolalo mnie wszystko w srodku, przy stosunku. Dopiero przestalo 19stego dnia cyklu. Od tamtej pory zaczelam miec wrazliwe piersi i ten stan utrzymuje sie do dnia dzisiajszego(25dc)..
Ja mam takie same objawy , tez jak siadam , czy nawet leżę. Jutro mam monitoring wiec zobaczymy czy coś ruszyło , bo w pierwszym cyklu nie miałam pęcherzyka i w poprzednich 3 przed braniem CLO tez nie. A kiedy masz planowana @?

Do góry