reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki z Historią

Ginka mówi ze wszystko ok. Następna wizyta 18 marca będzie cytologia i posiew. Musze jeszcze zrobić badania rozyczke i grupę krwi. Prawdopodobnie chłopak będzie :) a co tam u Ciebie ? :)

reklama
Hej dziewczyny... Mam 26 lat i od roku staramy się o dziecko mężem. Póki co bezskutecznie. Mąż robił badania nasienia i wyniki nie byly optymistyczne. Wyszlo ze ma zylaki powrozka nasiennego i urolog który mu zlecił badania nasienia widząc jego wynik stwierdził że sa gorsze przypadki bo ruchliwosc plemnikow jest duża ale tych o prawidłowej budowie i tak wyszło z badan 0% ....
Od tej pory mija rok jak staramy się naturalnie począć dziecko, ze mną niby jest wszystko w porządku, robiłam też badania ale powoli zaczynam się martwić... którąś miała moze podobnie w związku ? Dziękuję za jakąkolwiek pomoc

Hej dziewczyny... Mam 26 lat i od roku staramy się o dziecko mężem. Póki co bezskutecznie. Mąż robił badania nasienia i wyniki nie byly optymistyczne. Wyszlo ze ma zylaki powrozka nasiennego i urolog który mu zlecił badania nasienia widząc jego wynik stwierdził że sa gorsze przypadki bo ruchliwosc plemnikow jest duża ale tych o prawidłowej budowie i tak wyszło z badan 0% ....
Od tej pory mija rok jak staramy się naturalnie począć dziecko, ze mną niby jest wszystko w porządku, robiłam też badania ale powoli zaczynam się martwić... którąś miała moze podobnie w związku ? Dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Mój mąż też ma kiepskie wyniki. Jest po operacji żylaków powróżka nasiennego. Za miesiąc powtarzamy badania, c y operacja i witaminy coś pomogły.
Twój mąż jakie ma te żylaki? Duże?

Mój mąż też ma kiepskie wyniki. Jest po operacji żylaków powróżka nasiennego. Za miesiąc powtarzamy badania, c y operacja i witaminy coś pomogły.
Twój mąż jakie ma te żylaki? Duże?
Żylaki nie są duże i nawet urolog nie kazał się tym tak bardzo przejmować, że może ale nie musi robić zabiegu ‍♀️ możliwie też że nasienie które wtedy badal było zbyt późno dostarczone i w zbyt wysokiej tepm. przechowywane, tak mówił... ale nas te wyniki bardzo zdołowały zwłaszcza że to był czas kiedy chcieliśmy zacząć nasze starania o dziecko dopiero tak na poważnie... wcześniej nigdy się nie zabezpieczalismy, poprostu znam swój cykl i uwazalismy...

Żylaki nie są duże i nawet urolog nie kazał się tym tak bardzo przejmować, że może ale nie musi robić zabiegu ‍[emoji3601] możliwie też że nasienie które wtedy badal było zbyt późno dostarczone i w zbyt wysokiej tepm. przechowywane, tak mówił... ale nas te wyniki bardzo zdołowały zwłaszcza że to był czas kiedy chcieliśmy zacząć nasze starania o dziecko dopiero tak na poważnie... wcześniej nigdy się nie zabezpieczalismy, poprostu znam swój cykl i uwazalismy...
Jakie dokładnie macie wyniki?

Załączniki

• Screenshot_20190223-215325_Drive.jpg
    Screenshot_20190223-215325_Drive.jpg
    317,6 KB · Wyświetleń: 191
  • Screenshot_20190223-215346_Drive.jpg
    Screenshot_20190223-215346_Drive.jpg
    361 KB · Wyświetleń: 206
  • Screenshot_20190223-215352_Drive.jpg
    Screenshot_20190223-215352_Drive.jpg
    462,5 KB · Wyświetleń: 175
  • Screenshot_20190223-215400_Drive.jpg
    Screenshot_20190223-215400_Drive.jpg
    318,4 KB · Wyświetleń: 247
Morfologia i ruch do poprawy. A tak poza tym to bardzo dobre macie wyniki. Macie dużo plemników, a to najważniejsze.
Kup mężowi witaminy, wprowadz do diety więcej warzyw, owocow, kup orzechy brazylisjkie, niech mąż sie więcej rusza, rzuci palenie jesli pali. I powinno byc lepiej[emoji4]

Morfologia i ruch do poprawy. A tak poza tym to bardzo dobre macie wyniki. Macie dużo plemników, a to najważniejsze.
Kup mężowi witaminy, wprowadz do diety więcej warzyw, owocow, kup orzechy brazylisjkie, niech mąż sie więcej rusza, rzuci palenie jesli pali. I powinno byc lepiej[emoji4]
Od razu wprowadziliśmy lepsza dietę dla męża, suplementy(selen,potas) zapali sporadycznie papierosa na imprezie ale rzadko, może ruchu faktycznie powinien mieć więcej i ja staram się codziennie gotować w miarę możliwości... Ale mijają miesiące a ja się zaczynam coraz bardziej martwić i szukać innych przyczyn. Zdaje sobie sprawe że głowa/stres mogą mieć wpływ ale staram się do tego podchodzić pozytywnie ale z każdym negatywnym testem coraz bardziej się niepokoje...

Przy tak slabej morfologi kupilabym lepszy suplement na Twoim miejscu. Sam potas i selen mogą nie wystarczyć. My próbowaliśmy Profertil, FertilMen, SupraMen, Acertin, Androvit. Te polecam[emoji4]
A z Tobą wszystko ok? Hormony? Owulacje masz? A mąż badal hormony? U faceta wazny jest testosteron i prolaktyna
Od razu wprowadziliśmy lepsza dietę dla męża, suplementy(selen,potas) zapali sporadycznie papierosa na imprezie ale rzadko, może ruchu faktycznie powinien mieć więcej i ja staram się codziennie gotować w miarę możliwości... Ale mijają miesiące a ja się zaczynam coraz bardziej martwić i szukać innych przyczyn. Zdaje sobie sprawe że głowa/stres mogą mieć wpływ ale staram się do tego podchodzić pozytywnie ale z każdym negatywnym testem coraz bardziej się niepokoje...

reklama
Przy tak slabej morfologi kupilabym lepszy suplement na Twoim miejscu. Sam potas i selen mogą nie wystarczyć. My próbowaliśmy Profertil, FertilMen, SupraMen, Acertin, Androvit. Te polecam[emoji4]
A z Tobą wszystko ok? Hormony? Owulacje masz? A mąż badal hormony? U faceta wazny jest testosteron i prolaktyna
Mam regularne cykle, co prawda nie kupuje testów owulacyjnych ale czuje i wiem kiedy mam owulacje, znam swój organizm. Nie mialam nigdy z niczym problemow i nie bralam hormonow ani tabletek anty. Co prawda byłam na badaniach jakiś czas temu ale lekarz mowil ze nie widzi zadnych przeciwskazań jeśli chciałabym zajść w ciążę. Co do tych suplementów to na pewno któreś kupimy.

Do góry