reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Nie, nie mówił. A jak pęcherzyk był i pękł to i tak widać go na usg? Mam jeszcze jedno pytanko.. co myślisz o piciu alko podczas owu? Mam zamiar wybrać się z mężem do baru i wypiłabym jakiegoś drinka czy może lepiej nie? :)
Pecherzyk po peknieciu widac ale to chyba tak na drugi dzien gora 2 widac taki krater ze pekl i uwolnil jajeczko. Tak pokazywal mi ostatnio na usg. Taki slad po owulacji

reklama
Pecherzyk po peknieciu widac ale to chyba tak na drugi dzien gora 2 widac taki krater ze pekl i uwolnil jajeczko. Tak pokazywal mi ostatnio na usg. Taki slad po owulacji
Ale masz świetnego ginekologa.. :( Mój jest dziwny.. Mogłabym iść do innego, ale w poniedziałek się na pewno nie dostanę.. :( a to będzie już 14dc

Cześć dziewczyny, ja wciąż czekam na @
Wczoraj był lekki spadek temperatury i na dziś termin @ ale @ brak a temeratura znowu powyżej 37 stopni. Jutro jak nie spadnie to zrobie test

Cześć dziewczyny, ja wciąż czekam na @
Wczoraj był lekki spadek temperatury i na dziś termin @ ale @ brak a temeratura znowu powyżej 37 stopni. Jutro jak nie spadnie to zrobie test
Oo.. czyli nadal jest nadzieja! Kochana, a wytłumaczysz mi bardziej na czym polega to mierzenie temp? Od którego dnia cyklu? I gdzie się mierzy? Pod pachą? Krocze? I co oznacza dana temperatura? Jeśli spada poniżej 37 to znaczy, że miesiączka się zbliża? I mierzy się od razu po przebudzeniu?

Oo.. czyli nadal jest nadzieja! Kochana, a wytłumaczysz mi bardziej na czym polega to mierzenie temp? Od którego dnia cyklu? I gdzie się mierzy? Pod pachą? Krocze? I co oznacza dana temperatura? Jeśli spada poniżej 37 to znaczy, że miesiączka się zbliża? I mierzy się od razu po przebudzeniu?
Ja probowalam miezyc ale za duzo z tym zachodu. W lozku trzeba od razu miezyc w buzi pod jezykiem, w pochwie lub w odbycie. Miezy sie dziennie o tej samej porze rano caly cykl o ile dobrze kojaze

Mierzy się temperaturę w pochwie zaraz po okresie, ja zaczęłam w ostatnim dniu @ kiedy tylko lekko plamie. Zapisuje codziennie w aplikacji temperaturę która mierze zaraz po obudzeniu w tych samych godzinach- max godzina roznicy- światek/piątek czy niedziela musi być mierzona.
Zazwyczaj po @ temperatura jest niska, skacząca niewiele w górę/dół. Kiedy występuje owulacja jest nagły spadek temperatury widoczny na wykresie, później stopniowo wzrasta. Każąca kobieta jest inna i to nie musi być 37 stopni tak jak u mnie ale zawsze jest w granicach 37 aż do końca fazy lutealnej. Następnie dzień lub dwa przed @ temperatura spada i wtedy wiemy ze nici z ciąży i przyjdzie @
Gdyby zaobserwować spadek temperatury po owulacji może to oznaczać zagnieżdżanie zarodka - jednodniowy spadek.

Mierzy się temperaturę w pochwie zaraz po okresie, ja zaczęłam w ostatnim dniu @ kiedy tylko lekko plamie. Zapisuje codziennie w aplikacji temperaturę która mierze zaraz po obudzeniu w tych samych godzinach- max godzina roznicy- światek/piątek czy niedziela musi być mierzona.
Zazwyczaj po @ temperatura jest niska, skacząca niewiele w górę/dół. Kiedy występuje owulacja jest nagły spadek temperatury widoczny na wykresie, później stopniowo wzrasta. Każąca kobieta jest inna i to nie musi być 37 stopni tak jak u mnie ale zawsze jest w granicach 37 aż do końca fazy lutealnej. Następnie dzień lub dwa przed @ temperatura spada i wtedy wiemy ze nici z ciąży i przyjdzie @
Gdyby zaobserwować spadek temperatury po owulacji może to oznaczać zagnieżdżanie zarodka - jednodniowy spadek.
Podobno 18dni podwyzszonej tem to tez objaw ciazy

Hej hej :) można dołączyć? Trochę Was już od jakiegoś czasu podczytuje ;) ja właśnie mam 1dc i to będzie mój pierwszy cykl z clo.
W zeszłym roku w maju zaszłam w ciążę w 1 cyklu ale niestety straciłam ciążę w lipcu. Od września miałam wrócić do starań, ale wyszła mi duża torbiel i trzeba było blokować owu i za nia kolejna i skonczylo sie na tabsach anty do konca roku. Od stycznia mialam zaczac starania i w sumie zaczelam ale wyszedl mi rumień guzowaty i podejrzenie sarkoidozy i znowu musiałam odpuscic ze wzgledu na leczenie. Mialam przyjść po cos wspomagającego po 3cs a przyszlam po 4 ze względu na leczenie. Ufff niech już teraz będzie tylko dobrze.

reklama
Do góry