reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Nie, nie mówił. A jak pęcherzyk był i pękł to i tak widać go na usg? Mam jeszcze jedno pytanko.. co myślisz o piciu alko podczas owu? Mam zamiar wybrać się z mężem do baru i wypiłabym jakiegoś drinka czy może lepiej nie? :)
Pecherzyk po peknieciu widac ale to chyba tak na drugi dzien gora 2 widac taki krater ze pekl i uwolnil jajeczko. Tak pokazywal mi ostatnio na usg. Taki slad po owulacji

reklama
Pecherzyk po peknieciu widac ale to chyba tak na drugi dzien gora 2 widac taki krater ze pekl i uwolnil jajeczko. Tak pokazywal mi ostatnio na usg. Taki slad po owulacji
Ale masz świetnego ginekologa.. :( Mój jest dziwny.. Mogłabym iść do innego, ale w poniedziałek się na pewno nie dostanę.. :( a to będzie już 14dc

Cześć dziewczyny, ja wciąż czekam na @
Wczoraj był lekki spadek temperatury i na dziś termin @ ale @ brak a temeratura znowu powyżej 37 stopni. Jutro jak nie spadnie to zrobie test

Cześć dziewczyny, ja wciąż czekam na @
Wczoraj był lekki spadek temperatury i na dziś termin @ ale @ brak a temeratura znowu powyżej 37 stopni. Jutro jak nie spadnie to zrobie test
Oo.. czyli nadal jest nadzieja! Kochana, a wytłumaczysz mi bardziej na czym polega to mierzenie temp? Od którego dnia cyklu? I gdzie się mierzy? Pod pachą? Krocze? I co oznacza dana temperatura? Jeśli spada poniżej 37 to znaczy, że miesiączka się zbliża? I mierzy się od razu po przebudzeniu?

Oo.. czyli nadal jest nadzieja! Kochana, a wytłumaczysz mi bardziej na czym polega to mierzenie temp? Od którego dnia cyklu? I gdzie się mierzy? Pod pachą? Krocze? I co oznacza dana temperatura? Jeśli spada poniżej 37 to znaczy, że miesiączka się zbliża? I mierzy się od razu po przebudzeniu?
Ja probowalam miezyc ale za duzo z tym zachodu. W lozku trzeba od razu miezyc w buzi pod jezykiem, w pochwie lub w odbycie. Miezy sie dziennie o tej samej porze rano caly cykl o ile dobrze kojaze

Mierzy się temperaturę w pochwie zaraz po okresie, ja zaczęłam w ostatnim dniu @ kiedy tylko lekko plamie. Zapisuje codziennie w aplikacji temperaturę która mierze zaraz po obudzeniu w tych samych godzinach- max godzina roznicy- światek/piątek czy niedziela musi być mierzona.
Zazwyczaj po @ temperatura jest niska, skacząca niewiele w górę/dół. Kiedy występuje owulacja jest nagły spadek temperatury widoczny na wykresie, później stopniowo wzrasta. Każąca kobieta jest inna i to nie musi być 37 stopni tak jak u mnie ale zawsze jest w granicach 37 aż do końca fazy lutealnej. Następnie dzień lub dwa przed @ temperatura spada i wtedy wiemy ze nici z ciąży i przyjdzie @
Gdyby zaobserwować spadek temperatury po owulacji może to oznaczać zagnieżdżanie zarodka - jednodniowy spadek.

Mierzy się temperaturę w pochwie zaraz po okresie, ja zaczęłam w ostatnim dniu @ kiedy tylko lekko plamie. Zapisuje codziennie w aplikacji temperaturę która mierze zaraz po obudzeniu w tych samych godzinach- max godzina roznicy- światek/piątek czy niedziela musi być mierzona.
Zazwyczaj po @ temperatura jest niska, skacząca niewiele w górę/dół. Kiedy występuje owulacja jest nagły spadek temperatury widoczny na wykresie, później stopniowo wzrasta. Każąca kobieta jest inna i to nie musi być 37 stopni tak jak u mnie ale zawsze jest w granicach 37 aż do końca fazy lutealnej. Następnie dzień lub dwa przed @ temperatura spada i wtedy wiemy ze nici z ciąży i przyjdzie @
Gdyby zaobserwować spadek temperatury po owulacji może to oznaczać zagnieżdżanie zarodka - jednodniowy spadek.
Podobno 18dni podwyzszonej tem to tez objaw ciazy

Hej hej :) można dołączyć? Trochę Was już od jakiegoś czasu podczytuje ;) ja właśnie mam 1dc i to będzie mój pierwszy cykl z clo.
W zeszłym roku w maju zaszłam w ciążę w 1 cyklu ale niestety straciłam ciążę w lipcu. Od września miałam wrócić do starań, ale wyszła mi duża torbiel i trzeba było blokować owu i za nia kolejna i skonczylo sie na tabsach anty do konca roku. Od stycznia mialam zaczac starania i w sumie zaczelam ale wyszedl mi rumień guzowaty i podejrzenie sarkoidozy i znowu musiałam odpuscic ze wzgledu na leczenie. Mialam przyjść po cos wspomagającego po 3cs a przyszlam po 4 ze względu na leczenie. Ufff niech już teraz będzie tylko dobrze.

reklama
Do góry