reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Kochane, wczoraj milczalam, bo rozmyslalalam nad tym, co usłyszałam wczoraj u gin/endokrynolog . Owulacje powinnam mieć niedzielę lub poniedziałek. Zapytałam ile bierze prywatnie za monitoring cyklu - wzięła mnie odrazu na usg podczas wizyty NFZ. Pomimo, że od czwartku bolał mnie lewy jajniki, to pęcherzyka nie byli widać, w ogóle go nie było. Coś było przy prawym jajniki-albo się wchłaniał, albo dopiero będzie - mało możliwe by dopiero był.
Jakoś rozryczalam się. Powiedziałam, że to już 4 cykl, że przez te 7 lat były miesiące, kiedy wiedzialam, że mam dni płodne, ale bzyknelismy się, a dzidziusia i tak nie ma. 2 lata temu zatrzymał mi się okres, usłyszałam, że jeden jajniki już się do niczego nie nadaje... Przeprosiłam za płacz, było mi wstyd. Ona mnie przytuliła. Powiedziała, że teraz wszystko rozumie.
W miesiączkę mam odstawić luteine i Bromergon.
Mam od 5 dnia cyklu wziąć clo i przyjść na monitoring 13-15 dc. Zobaczy, czy jest pęcherzyk i czy rośnie i da mi jakiś zastrzyk. Ale zaznaczyła, że zwykle organizm wie, co robi i mam się zastanowić, czy chce tak ingerować, bo ona się już napatrzyla... I teraz sama nie wiem... Wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką i jej koleżanka po clo i zastrzyku urodziła córeczkę z zespołem downa. Czy jest tu ktoś po cło o zastrzyku i ma zdrowe dzieciątko?

reklama
Kochane, wczoraj milczalam, bo rozmyslalalam nad tym, co usłyszałam wczoraj u gin/endokrynolog . Owulacje powinnam mieć niedzielę lub poniedziałek. Zapytałam ile bierze prywatnie za monitoring cyklu - wzięła mnie odrazu na usg podczas wizyty NFZ. Pomimo, że od czwartku bolał mnie lewy jajniki, to pęcherzyka nie byli widać, w ogóle go nie było. Coś było przy prawym jajniki-albo się wchłaniał, albo dopiero będzie - mało możliwe by dopiero był.
Jakoś rozryczalam się. Powiedziałam, że to już 4 cykl, że przez te 7 lat były miesiące, kiedy wiedzialam, że mam dni płodne, ale bzyknelismy się, a dzidziusia i tak nie ma. 2 lata temu zatrzymał mi się okres, usłyszałam, że jeden jajniki już się do niczego nie nadaje... Przeprosiłam za płacz, było mi wstyd. Ona mnie przytuliła. Powiedziała, że teraz wszystko rozumie.
W miesiączkę mam odstawić luteine i Bromergon.
Mam od 5 dnia cyklu wziąć clo i przyjść na monitoring 13-15 dc. Zobaczy, czy jest pęcherzyk i czy rośnie i da mi jakiś zastrzyk. Ale zaznaczyła, że zwykle organizm wie, co robi i mam się zastanowić, czy chce tak ingerować, bo ona się już napatrzyla... I teraz sama nie wiem... Wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką i jej koleżanka po clo i zastrzyku urodziła córeczkę z zespołem downa. Czy jest tu ktoś po cło o zastrzyku i ma zdrowe dzieciątko?
Ja mam w rodzinie dwoje dzieci po clo i pregnyl. Zdrowe i cudne. Nie poddawaj się! Glowa do góry. Każdy cykl to nowa szansa.
Sama jestem pierwszy cykl na clo. Jednak pęcherzyk dorósł do 18mm i stoi. W środę na usg pewnie już w ogóle gonie będzie :(

Smerfetko Ja też widzę ten cień. Mam nadzieję że jeszcze się beta rozkręci

Hejka kobitki u mnie 19dc mam jakieś dziwne uczucie w piersiach głównie w skutkach wczoraj w pracy pobolewalo mnie w podbrzuszu i kręgosłup ale to nie są ciągle bule mam nadzieję że @ się nie pojawi. Czy to normalne żeby tak było piersi bolą zawsze na @ ale sutki już nie i ten kręgosłup już sama nie wiem
cześć,

Ja jestem 25+1 co prawda piersi już nie bolą, ale zaczyna kręgosłup, głownie odcinek lędźwiowy, więc to chyba normalne :)

cześć dziewczyny,
Jestem Asia i staramy się z mężem o dziecko już od roku.
Trzymam kciuki za Was wszystkie! Aktualnie czekam na cud ponieważ miesiączka spoźnia mi się już 21 dni ... i tak z tej euforii zrobiłam już dwa testy i okazały się niestety negatywne... :(((( Jutro wybieram się do lekarza...
Nie wiem czy mam dalej karmić się nadzieją ?? Jest możliwe żeby test się mylił ? ( robiłam test tydzien temu i teraz). Czuję jakieś dziwne bóle jajników ale nie takie jak to bywa przy okresie... ehh
Czy ktoś miał podobnie ?? A może ja sobie już coś wkręcam... i żyję nadzieją.
Pozdrawiam cieplutko

cześć dziewczyny,
Jestem Asia i staramy się z mężem o dziecko już od roku.
Trzymam kciuki za Was wszystkie! Aktualnie czekam na cud ponieważ miesiączka spoźnia mi się już 21 dni ... i tak z tej euforii zrobiłam już dwa testy i okazały się niestety negatywne... :(((( Jutro wybieram się do lekarza...
Nie wiem czy mam dalej karmić się nadzieją ?? Jest możliwe żeby test się mylił ? ( robiłam test tydzien temu i teraz). Czuję jakieś dziwne bóle jajników ale nie takie jak to bywa przy okresie... ehh
Czy ktoś miał podobnie ?? A może ja sobie już coś wkręcam... i żyję nadzieją.
Pozdrawiam cieplutko
Cześć Kochana witamy Cię gorąco. Nie chcesz może iść na bete? Wtedy będziesz już wiedziała na pewno, czy Jesteś w ciąży.

Hejka kobitki u mnie 19dc mam jakieś dziwne uczucie w piersiach głównie w skutkach wczoraj w pracy pobolewalo mnie w podbrzuszu i kręgosłup ale to nie są ciągle bule mam nadzieję że @ się nie pojawi. Czy to normalne żeby tak było piersi bolą zawsze na @ ale sutki już nie i ten kręgosłup już sama nie wiem
cześć,

Ja jestem 25+1 co prawda piersi już nie bolą, ale zaczyna kręgosłup, głownie odcinek lędźwiowy, więc to chyba normalne :)

cześć,

Cześć Kochana witamy Cię gorąco. Nie chcesz może iść na bete? Wtedy będziesz już wiedziała na pewno, czy Jesteś w ciąży.
Tak, myslałam o tym, tylko jedyne co mnie od tego odwodzi to, to że zrobiłam te dwa testy i one były negatywne , i czy to w ogole możliwe ze może akurat się jednak udało ? Przepraszam że się tak miotam, po prostu raz wierze w cud, a raz sie zastanawiam jak to możliwe... Ale masz rację zrobię te badania i będzie 100% pewności

reklama
Powiem Ci że ja tak bardzo ostrożnie podchodzę do tych testów owulacyjnych:-/ staram się trochę słuchać własnego ciała a one są dodatkiem.dzisiaj mam kłucie w tajnikach ale sluzu jeszcze mało więc chyba owu jeszcze przede mna:-)

Takie mam może głupie pytanie-jesteście w stanie się przytulać codziennie W trakcie dni plodnych? Bo ja boję się przegapić owulacji ale nie mam ochoty codzinnie:-/ tak co 2-3 dni jest spoko:-) mam nadzieję że to wystarczy...
Jeśli chodzi o przytulanie to roznie czasem 2-3 dni pod rząd nawet kilka razy a potem nawet 7 dni przerwy i znów co 2-3 dni. Zależy od różnych czynników.

Co do testów to nie pomogę, nigdy nie używałam. Organizm sam napiera gdy jest ovu :). Korzystam z apki mój kalendarz i w sumie ovu zgadza mi się z apka i organizmem :)

Do góry