reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.

Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super 🫶
To ryzyko wydaje mi się, ze może u Ciebie wynikać z tego krwawienia w pierwszym trymestrze.

reklama
Bardzo chętnie! Jakoś dzisiaj w nocy nie mogłam spać i mnie czarne myśli dopadły… oby to tylko chwilowe
A nawet nie gadaj głupot, zbieraj się do pracy żeby nie myśleć. Nasza głowa potrafi płatać figle. Przeważnie w nocy. Będzie jak ma być. Wpływu nie masz. Trzeba być dobrej myśli. Myśl o sobie jakbyś była w ciazy, bo przeciez jestes w ciazy. Dbaj o siebie.

A nawet nie gadaj głupot, zbieraj się do pracy żeby nie myśleć. Nasza głowa potrafi płatać figle. Przeważnie w nocy. Będzie jak ma być. Wpływu nie masz. Trzeba być dobrej myśli. Myśl o sobie jakbyś była w ciazy, bo przeciez jestes w ciazy. Dbaj o siebie.
Masz rację, to prawda. Dziś mam dużo roboty, jutro też, bo będziemy mieć gości, będę robić jakieś pyszności to czas zleci :D zdaję sobie sprawę, że ja na to nie mam wpływu i to jest najgorsze, jestem osobą, która chce mieć na wszystko wpływ i w takich momentach się wykładam sama przed sobą… oby tym razem wszystko było dla mnie szczęśliwe :)

Dziewczyny ja to jednak glupia jestem. Obiecałam sobie ze nie będę doszukiwać się objawów. No i się doszukuje. Jakiegokolwiek objawu braw nawet jednego ukłucia spowodowanymi lekami :(

reklama
Do góry