reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
U mnie też PCOS, termin odroczony.... pierwszy raz odkąd pamiętam- czekam na okres, żeby rozpocząć przygotowania do transferu.

Ps. Ktoś pamięta co dają za leki na sztucznym transferze właśnie w przygotowaniach do transferu?
Ja mam estrofem 3x1
Duphaston 2x1
lenzetto
Progesteron besins x1
Cyclogest 2x1
Prolutex x 2 zastrzyki
Ckecane x1 zastrzyk

20241107_201554.jpg

Ja świętuje moje dwa zarodki, jutro będę musiała jakoś spalić a przez tą kawę nie zasnę.

Ja po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.

Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super 🫶

Ja po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.

Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super 🫶
Cudownie ❤️
Ja też dziś miałam prenatalne. Wszystko ok na usg. Krew miałam pobierana dziś, więc szczegółowe wyniki dopiero za 2 tyg.

U nas będzie chłopiec, lekarz nie miał wątpliwości ❤️

reklama
Cudownie ❤️
Ja też dziś miałam prenatalne. Wszystko ok na usg. Krew miałam pobierana dziś, więc szczegółowe wyniki dopiero za 2 tyg.

U nas będzie chłopiec, lekarz nie miał wątpliwości ❤️
ja nie zapytałam o płeć lekarka też nie mówiła 🙈 no nic będę u siebie na wizycie 19 to mój lekarz może coś powie już.

Do góry