reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Hej kobietki ja tez bym chciala dolaczyc do watku[emoji3]. W skrocie staram sie od 7 lat z przerwami a teraz po zmianie lekarza pelna para od tego miesiaca dzis moj 12 dc jestem na clo i po zastrzyku z ovitrell dodatkowo wspieram sie pregna start i inofemem jestem w trakcie 3 dniowego staranka[emoji177]. Mam cicha nadzieje ze sie uda ale jak nie to kolejny miesiac kolejna szansa nie wolno sie poddawac[emoji4][emoji41]

reklama
Ja nie mam tyle szczęścia mam cieniuchne włosy z tendencja do przetluszczania ( choć kiedyś było ich dużo mimo że cienkie), a teraz przedzialek mi się przerzedza zakola się robią tylko ja myślałam że to wszystko tylko o wyłącznie skutek moich problemów z hormonami :-/
Ja to mam takie cos na glowie.. ale t9 sprzed roku zdjecie.. teraz sa do pasa ;) wiec ma co ciążyć cebulkom ;)
FB_IMG_1553024814022.jpeg

Hej kobietki ja tez bym chciala dolaczyc do watku[emoji3]. W skrocie staram sie od 7 lat z przerwami a teraz po zmianie lekarza pelna para od tego miesiaca dzis moj 12 dc jestem na clo i po zastrzyku z ovitrell dodatkowo wspieram sie pregna start i inofemem jestem w trakcie 3 dniowego staranka[emoji177]. Mam cicha nadzieje ze sie uda ale jak nie to kolejny miesiac kolejna szansa nie wolno sie poddawac[emoji4][emoji41]
Ja tez dopiero co tu dolaczylam.. dopiero stara na dobra.sprawe sie zaczna.. bo poki co chlop na wyjezdzie i klapa.. przez telefon nie zasieje [emoji23]

Młoda1994 i inne ktore chcą sprobowac niepokalanka.. oto co mi napisala znajoma ktora to wlasnie zagniezdzila mi lata temu ta nazwe w glowie i od ktorej to zaczelam o tym wyczytywac..

"Michalina ja stosowałam Castagnus - i to jest właśnie wyciąg z niepokalanka, zapomniało mi się ;) Z tego co pamiętam, na 3 blistry z pierwszego (a może z drugiego?) opakowania ledwo doszłam do połowy i już w ciąży byłam, a wcześniej dłuuugie bezowocne starania. Trudno powiedzieć, czy to akurat to zadziałało, czy efekt placebo. Ale też słyszałam sporo opinii, że jednak porządnie stabilizuje hormony, a Pani w aptece, kiedy przyszłam po test ciążowy zaraz po zakupie Castagnusa, to się śmiała, że spodziewała się, bo nie ja pierwsza ;) A gin to w ogóle w szoku był, że chyba mnie jakieś UFO porwało i inseminację zrobiło nowymi metodami, bo w tak krótkim czasie po poronieniu i łyżeczkowaniu to absolutnie niemożliwe, żeby doszło do zapłodnienia, a co dopiero zagnieżdżenia i utrzymania ciąży :) Także powodzenia, Miśka, oby Ci się te hormony i humory ustabilizowały ;)"

Tak więc.. trzymam za Was kciuki dziewczyny :)))
Dziękuję kochana. Właśnie wczoraj spędziłam trochę dłuższy czas na czytaniu i chce to wypróbować po @W maju bądź w czerwcu bo muszę jeszcze zapytać lekarza co o Tym sądzi. Wiem że to jest ziołowe ale wolę zasięgnąć opinii

@Isasza4444 jest napisane że castagnus bierze się od 1dc ale możesz zacząć nawet od połowy. Faktycznie wtedy trzeba być czujnym z ciaza bo jak zajdziesz w ciążę to trzeba stopniowo odstawić te leki ziołowe. Ja zaczynam za miesiąc lub za 2 więc zobaczymy. Na ten temat jest dużo opinii pozytywnych ale znajdą się negatywne. Jeśli wazysz ponad 60 kg to dwie tabletki jest napisane że rano ale jak bierzesz inne rano jakieś tak jak ja np na tarczyce to można brać też wieczorem te ziołowe.

reklama
@Isasza4444 jest napisane że castagnus bierze się od 1dc ale możesz zacząć nawet od połowy. Faktycznie wtedy trzeba być czujnym z ciaza bo jak zajdziesz w ciążę to trzeba stopniowo odstawić te leki ziołowe. Ja zaczynam za miesiąc lub za 2 więc zobaczymy. Na ten temat jest dużo opinii pozytywnych ale znajdą się negatywne. Jeśli wazysz ponad 60 kg to dwie tabletki jest napisane że rano ale jak bierzesz inne rano jakieś tak jak ja np na tarczyce to można brać też wieczorem te ziołowe.
To jest prawda.. jesli dla regulacji cyklu mozna brac go nieprzerwanie.. ale jesli sie stara o ciaze to do owulacji/zaplodnienia

Do góry