reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
To jest akurat bardzo słaby przykład pod tym kątem. Bo na 99,9% po prostu przesunęła Ci się owulacja.
Ja zaszłam w ciąże w okolicach 33 dnia cyklu. Czy to oznacza, że mój pozytywny test, który był jakoś w 50dc był pozytywny dopiero 19 dni po spodziewanym okresie? No nie, był typowo 14dpo (nie testowałam wtedy wcześniej)
Ja akurat robiłam test owu więc wiedziałam kiedy miałam owulacje bo dokładnie do tego podeszłam, byłam pewna że nie wyszło bo objawy jak na okres, bol brzucha, cycki, senność okres spóźniał się a że ja mam jak w zegarku to zrobiłam test i wyszło jakby woda pomaział nie było zabarwienia, po 4h coś mnie tknęło sprawdziła na necie pozytywne testy, zobaczyłam właśnie jak tutaj że dziewczyny się cienia doszukiwały, wróciłam do kosza wyjelam test i patrzę no kurde pozytyw. Pamiętam jak dziś 10 czerwca 2019 moi bracia mnie z Polski odwiedzili, robiliśmy drinki z lodu z lodowca w Norwegii mieliśmy ubaw na całego i efekt mam dzisiaj biegający. Apka flo obliczyła że urodzę 7 marca, lekarze wyznaczyli daty 27 luty i 29 luty, urodziłam 8 marca a poród sie zaczął 7 ;) skończył się ratowaniem mojego i dziecka życia, ale to pomijając. Organizm kobiety jest tak różny, że już mnie nic nie zaskoczy.

Wiem jakie to bolesne, przechodziłam to dwa razy i byłam skazana na ponowną stymulację i punkcje. I dlaczego miało się udać za trzecim razem skoro dwa razy beta ani nie drgnęła? Zaraz zaczynam 11 tydzień ciąży i naprawdę już nawet trochę zapomniałam o tym żalu i złości. Teraz masz prawo być wściekła, ale najpewniej znowu staniesz do walki i ona będzie w końcu udana! Trzymam mocno kciuki za Ciebie

reklama
Do góry