reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja Ci powiem tak. Jak się człowiek stara to ma sie praktycznie wszystkie objawy i gdzieś podświadomie sie doszukuje tych objawów. Ja już póki nie zobaczę dwóch kresek to nie biore nic na poważnie.
No tak... nic tylko czekać. Jeszcze kilka dni i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)

adzik powtórz test najlepiej w niedzielę lub poniedziałek ;) z tymi objawami różnie jest, uwierz mi co miesiąc miałam wszystkie objawy jakie są ;) takie juz jest że my staraczkę jesteśmy tak wyczulone na swoim punkcie ze każdy odchylenie od normy traktujemy jak objaw :) teraz jedynym objawem u mnie jest brak okresu i trochę inny ból piersi.
Mam nadzieję że twoje objawy są jak najbardZiej ciążowe i za chwilkę na teście pojawią się dwie kreseczki [emoji8]
I kochana tym razem musi być dobrze ;*

Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)
Za wcześnie na testy. Objawy mogą być też przedmiesiaczkowe. Nie ma się co wkręcać żeby potem się nie rozczarować. Zrób test 7-8 stycznia :)

Hmmm to tak jak ja owu 23-24.12 i też @ wypada na 7 ale chciałam zrobić test już w piątek bo ciężko tyle czekać. Te ostatnie dni do @ to wieczność...
Ooo tak ja ostatnią @ dostałam dwa dni wczesniej... Oby 15 był szczęśliwy. Tylko czym zająć głowę jak się cały czas myśli o testach i tłustych kreskach...

Ooo tak ja ostatnią @ dostałam dwa dni wczesniej... Oby 15 był szczęśliwy. Tylko czym zająć głowę jak się cały czas myśli o testach i tłustych kreskach...
Dokładnie... A później ciągle zamartwianie się czy wszystko tym razem będzie dobrze. Tego się tylko obawiam. Próbuje zmienić nastawienie bo to tylko tego chcę.

A czy możecie powiedzieć coś na temat Toxoplazmozy? Któraś z Was zmagala się z tym ? Przy 1 poronieniu miałam robione badania i mój Gin powiedział że to dość nową sprawa. Przepisał mi antybiotyk ale nie zdążyłam jeszcze zrobić nowych badań.

reklama
O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?

Do góry