reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ja Ci powiem tak. Jak się człowiek stara to ma sie praktycznie wszystkie objawy i gdzieś podświadomie sie doszukuje tych objawów. Ja już póki nie zobaczę dwóch kresek to nie biore nic na poważnie.
No tak... nic tylko czekać. Jeszcze kilka dni i mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

reklama
Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)

adzik powtórz test najlepiej w niedzielę lub poniedziałek ;) z tymi objawami różnie jest, uwierz mi co miesiąc miałam wszystkie objawy jakie są ;) takie juz jest że my staraczkę jesteśmy tak wyczulone na swoim punkcie ze każdy odchylenie od normy traktujemy jak objaw :) teraz jedynym objawem u mnie jest brak okresu i trochę inny ból piersi.
Mam nadzieję że twoje objawy są jak najbardZiej ciążowe i za chwilkę na teście pojawią się dwie kreseczki [emoji8]
I kochana tym razem musi być dobrze ;*

Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)
Za wcześnie na testy. Objawy mogą być też przedmiesiaczkowe. Nie ma się co wkręcać żeby potem się nie rozczarować. Zrób test 7-8 stycznia :)

Hmmm to tak jak ja owu 23-24.12 i też @ wypada na 7 ale chciałam zrobić test już w piątek bo ciężko tyle czekać. Te ostatnie dni do @ to wieczność...
Ooo tak ja ostatnią @ dostałam dwa dni wczesniej... Oby 15 był szczęśliwy. Tylko czym zająć głowę jak się cały czas myśli o testach i tłustych kreskach...

Ooo tak ja ostatnią @ dostałam dwa dni wczesniej... Oby 15 był szczęśliwy. Tylko czym zająć głowę jak się cały czas myśli o testach i tłustych kreskach...
Dokładnie... A później ciągle zamartwianie się czy wszystko tym razem będzie dobrze. Tego się tylko obawiam. Próbuje zmienić nastawienie bo to tylko tego chcę.

A czy możecie powiedzieć coś na temat Toxoplazmozy? Któraś z Was zmagala się z tym ? Przy 1 poronieniu miałam robione badania i mój Gin powiedział że to dość nową sprawa. Przepisał mi antybiotyk ale nie zdążyłam jeszcze zrobić nowych badań.

reklama
O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?

Do góry