reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?
Moja endokrynolog nie kazała mi odstawiać ovarinu ale u mnie nie ma podejrzenia Hashimoto

reklama
O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?
Nie znam sie, ale chyba kwasu foliowego bym nie odstawiała

A czy możecie powiedzieć coś na temat Toxoplazmozy? Któraś z Was zmagala się z tym ? Przy 1 poronieniu miałam robione badania i mój Gin powiedział że to dość nową sprawa. Przepisał mi antybiotyk ale nie zdążyłam jeszcze zrobić nowych badań.

Ja w pierwszej ciąży mialam toksoplazmoze niestety. Bralam antybiotyk, one sa mega mocne i mi żołądek rozwalily. Ale córka urodziła się zdrowa. :)
Zeby potwierdzić toxo musisz zrobić bardziej szczegółowe badania krwi.

Kurcze powiem wam że kilka dni temu sama mówiłam że poczekam na spokojnie i ten 2019 r w końcu będzie mój ale załapałam jakiegoś doła... Jak tylko poczułam chwilowy ból na @ dziś to totalnie mnie to dobiło, wróciłam z pracy i przespałam cały dzień...

Też tak mialam ostatnio :( znam to
Niby mówimy sobie wzajemnie że na spokojnie, żeby się nie nakręcac a chyba każda tak to przeżywa ciężko [emoji17] powoli tracę nadzieje na to że będzie dobrze, ale co mają powiedzieć dziewczyny które starają się drugi, trzeci, piąty rok... Podziwiam je ze są w stanie walczyć..

reklama
A dlaczego kazała odstawić ?
No właśnie za bardzo mi nie wyjaśnił. Powiedział tylko, żeby odstawić suplementy typu żelazo, witaminy i chyba coś jeszcze ale nie biorę nic oprócz kwasu foliowego, więc nie zapadło mi w pamięć. Też nie padła nazwa kwasu foliowego, czego jestem pewna więc dopiero później skojarzyłam, że suplementy to suplementy i poniekąd kwas foliowy to też suplement.

Do góry