reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Aaaa! Dziewczyny! Jak super, że tylu się udało! :D to musi być nasz rok!
Ja już po wizycie u endokrynologa. Mam zrobić test heszcze na anty tpo i anty tg. Podobno to nie tania impreza? Poza tym dostałam już euthyrox n25. Przez tydzień mam brać pół tabletki a potem całą.
Ogólnie endo podejrzewa Hashimoto
Po 50zl robiłam anty tg i anty tpo

No to na spokojnie zrobię :)
Lżej mi jak już wiem o co biega i co mi jest :)
Też się cieszę, że już dostałam coś żeby unormować hormony i po cichutku liczę, że dzięki temu dołączę wkrótce do wysypu zafasolkowanych :)

Super, że dołączyłaś! :) Fajnie, że zaczęliście starania od takiej strony. :) Ja niestety zanim trafiłam na godnego lekarza to przeszłam swoje. Dopiero od ponad roku mam normalne cykle, wcześniej były 40,50,60 a nawet ponad 90 dniowe. Mnóstwo diagnoz, nawet taka, że to taka moja natura. ;) Koniec końców mam słabą tarczycę, którą leczę i leczyć będę do końca życia chyba. :) Jeszcze miałam incydent z za wysoką prolaktyną, guzem przysadki dokładnie, ale już się unormowało wszystko, guz zniknął. :)
Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)

Cześć dziewczyny! Jestem tu 1 raz i nie do końca wiem jak mam dodać post. Jeśli coś robię źle poprawcie mnie proszę!
Wraz z narzeczonym staramy się o dziecko. Niestety 2 raz ponieważ w sierpniu poronilam w 10tc. Chciałam Waszej porady ponieważ nie wiem gdzie jej szukam A widzę że nawzajem starcie się wspierać i macie dużą wiedzę. 7 grudnia ostatni raz miałam mięsiączkę A mój cykl trwa 30 dni. Od 3 dni dziwnie się czuję... A mianowicie kręci mi się w głowie i choć ciągle czuje uczcie sytosci, wszędzie doszukuję się co by tu podejść. Mało tego mój brzuch stał się troszkę twardy. Czuję napięcie w podbrzuszu. Dodam, że tym razem nie bolą mnie piersi jak za pierwszym razem. 1 raz w życiu dziś miałam również delikatną zgage.Dziś zrobiłam test i wyszedł negatywny. Wiem że za wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać. Co myslicie o tych dolegliwosciach ? Czy moze doszukuje sie tutaj wlasnie objawów ciążowych? Proszę o Wasze zdanie ;)
A wiesz kiedy mialas owulacje ?
Ja powiem ci ze w kazdym cyklu szukalam objawow ciąży, a teraz same mnie znalazly. Kilka razy zakrecilo mi sie w głowie, mialam ala grype jeden dzień, wczoraj na kawe nie mogłam patrzec i ciastka zjeść ktore uwielbiam. Cycki mnie kluja gdzie w pierwszej ciąży przez 9mcy mnie ani razu nie zabolaly. Wiec dzis zrobilam test 10dpo i mam swoje kreski ;)
Kazda ciaza jest inna i w kazdej objawy moga byc inne, czesto objawy ciazy sa takie same jak na @. Życzę ci zeby u ciebie byly to ciążowe. :)

Ja Ci powiem tak. Jak się człowiek stara to ma sie praktycznie wszystkie objawy i gdzieś podświadomie sie doszukuje tych objawów. Ja już póki nie zobaczę dwóch kresek to nie biore nic na poważnie.

Cześć miło ze zawitałas do nas [emoji28][emoji5]
Tak po części ja ost okres tez miałam 5 grudnia [emoji1303] a dziś test pokazał mi biel ... ale jak okresu nie ma jest nadzieja
Tutaj większość kobiet szuka w swoim ciele jakiś sygnałów [emoji4]

A wiesz kiedy mialas owulacje ?
Ja powiem ci ze w kazdym cyklu szukalam objawow ciąży, a teraz same mnie znalazly. Kilka razy zakrecilo mi sie w głowie, mialam ala grype jeden dzień, wczoraj na kawe nie mogłam patrzec i ciastka zjeść ktore uwielbiam. Cycki mnie kluja gdzie w pierwszej ciąży przez 9mcy mnie ani razu nie zabolaly. Wiec dzis zrobilam test 10dpo i mam swoje kreski ;)
Kazda ciaza jest inna i w kazdej objawy moga byc inne, czesto objawy ciazy sa takie same jak na @. Życzę ci zeby u ciebie byly to ciążowe. :)
Oh jak mi tu dobrze u Was. Nie ma to jak dobre wsparcie ! Owu miałam 23 grudnia A @ powinnam dostać 7 stycznia

reklama
Cześć miło ze zawitałas do nas [emoji28][emoji5]
Tak po części ja ost okres tez miałam 5 grudnia [emoji1303] a dziś test pokazał mi biel ... ale jak okresu nie ma jest nadzieja
Tutaj większość kobiet szuka w swoim ciele jakiś sygnałów [emoji4]
No to ściskam mocno kciuki żeby @ nie przyszła! Masz rację po prostu muszę jeszcze poczekać Tylko chciała bym jak najszybciej reagować z obawy przed kolejnym poronieniem...

Do góry