reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Na wyregulowanie okresu biorę 2 ta łatki dziennie wieczorem od 2dc castagnusa i od 16 czerwca pije 2 saszetki rano i wieczorem clavella A od lipca chce zacząć stosować inofem bo ma lepsze zastosowanie.

reklama
Ja przeważnie testowałam zawsze około południa ale u mnie był mały problem z jednym jajnikiem więc i testy miałam bladziochy. Mierzyłam tempkę pod językiem z lewej strony zawsze tak samo rano po przebudzeniu. Śluz sprawdzasz i szyjkę macicy badasz może?

Ja przeważnie testowałam zawsze około południa ale u mnie był mały problem z jednym jajnikiem więc i testy miałam bladziochy. Mierzyłam tempkę pod językiem z lewej strony zawsze tak samo rano po przebudzeniu. Śluz sprawdzasz i szyjkę macicy badasz może?
Ja mam śluz cały cykl lekach się i przezroczysty A szyjki macicy nie badam bo to dla mnie czarna magia. Ogólnie pisze że na instrukcji że testy z clearblue mozna robić obojętnie w jakiej porze. Dlatego wybrałam 19:00 bo wiem że na 100% jestem w domu zawsze.

1/2 razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny ale to normalne i nie ma się czym martwić. Może jeszcze będzie pik skoro masz takie cykle różne

1/2 razy w roku może się zdarzyć cykl bezowulacyjny ale to normalne i nie ma się czym martwić. Może jeszcze będzie pik skoro masz takie cykle różne
Ja ogólnie podejrzewam że nie mam owu lub jajowody niedrozne skoro po ostatnim poronieniu nie umiem zajść w ciążę A to już 4 lata.

To może warto pójść na monitoring a gin Ci nic nie zalecił?
Monitoring przy nieregularnych okresach jest zbyt utrudniony i nawet nie wiadomo w którym dniu cyklu przyjść aby zobaczyć czy są pęcherzyki i czy jest jakiś dominujący. Ja już się nie lecze u żadnego gin. Leczenie zaczynamy z dniem 11 lipca w klinice i to już oni będą wszystko sprawdzać.

reklama
Rozumiem to jeszcze chwila i się sprawy wyjaśnia. Dobry lekarz to podstawa a w klinice odpowiedni specjalista się Tobą zajmie i wszystko będzie jasne

Do góry