reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Ale jeszcze takie pytanko czy jak teraz jesteśmy w oczekiwaniu na @ albo jej brak to w tym czasie nie pojęcie już nawet lampki wina czy kubka kawy? Nie chodźcie na siłownię czy dzwigacie?

reklama
Ale jeszcze takie pytanko czy jak teraz jesteśmy w oczekiwaniu na @ albo jej brak to w tym czasie nie pojęcie już nawet lampki wina czy kubka kawy? Nie chodźcie na siłownię czy dzwigacie?
Ja kawy ani alko w ogole nie pije.. co do wysilku fizycznego to ja fanka chodakowskiej.. a na okolicznosc ciazy kupilam sobie fit50+ od niej.. lekkie cwiczenia.. i jest jeszcze Natalia Rybarczyk i ona wydala plyte z cwiczeniami dla kobiet w ciazy jak sama z brzuszkiem chodzila :) polecam :)

Ja kawy ani alko w ogole nie pije.. co do wysilku fizycznego to ja fanka chodakowskiej.. a na okolicznosc ciazy kupilam sobie fit50+ od niej.. lekkie cwiczenia.. i jest jeszcze Natalia Rybarczyk i ona wydala plyte z cwiczeniami dla kobiet w ciazy jak sama z brzuszkiem chodzila :) polecam :)
O dobrze wiedzieć na przyszłość

A tak z innej beczki odnośnie wszystkich mitów i zasad chciałam zapytać o pozycję w jakich staracie się o bobasa czy naprawdę musi być taka żeby jak najmniej się wydostalo sorki ze tak bezpośrednio ale zastanawiam się jak to jest u innych
Ja nie zwracam uwagę na pozycję. Kochamy się w takiej pozycji na jaka mamy ochotę A co do nasienia to mi nawet zaraz po przytulankach jak wstaje nie wylatuje nic więc jak ma się dostać to napewno się dostanie. Żadnych świec nie robię.

A jeśli chodzi o lampke wina czy kawa. To ja pije kawę 3 w 1 A wino okazjalnie. 20 maja (poniedziałek) wypada mi 2 rocznica ślubu więc robimy ja jutro ponieważ mój m w poniedziałek będzie w pracy to napewno napije się wina. W każdym cyklu jest jakaś szansa na zajście w ciążę dlatego nie dajmy się zwariować bo wtedy byśmy musiały sobie wszystkiego odmawiać. Co innego jak już beta lub test pokazał że jest ciaza ale póki nie mamy pewności i test nie pokazał beta wyszła ujemna to nie ma co sobie żałować. Takie moje zdanie.

A tak z innej beczki odnośnie wszystkich mitów i zasad chciałam zapytać o pozycję w jakich staracie się o bobasa czy naprawdę musi być taka żeby jak najmniej się wydostalo sorki ze tak bezpośrednio ale zastanawiam się jak to jest u innych

Dobre pytanie [emoji23] najlepiej od tylu

Hej. Staramy się z mężem 3 miesiąc. Właśnie jestem w 18 dc i czekam na wyniki naszych starań a jak wiecie jest to straszny okres:eek: więc postanowiłam do Was napisać.
Przygotowując się do starań i podczas pierwszych dwóch miesięcy starań piłam tylko jedna słabiutką kawę i nie piłam alkoholu, ale już głupiałam odmawiając przy każdej okazji spróbowania wina, nalewki babci bo ciężko na "tylko spróbuj", "tylko umocz usta" mówić stanowcze nie, więc teraz symbolicznie, żeby się odczepili moczę usta, czy skosztuję troszkę wina. Ogólnie nie mówimy nikomu, że się staram więc może mam troszkę trudniej niż kobieta która może powiedzieć "staramy się o dziecko, nie mogę nawet skosztować". Oczywiście jak już będę szczęśliwą nosicielką fasolki to z radością odpowiem "nie" i nie będę się martwić. Kawę teraz piję normalnie, planuję odstawić podobnie jak "kosztowanie".

A później 4 razy po 2 razy 8 razy raz po raz a o północy ze 2 razy i nad razem jeszcze raz...
Mój mąż mi dzisiaj spiewa.
Bo cieszy się że okresu dostałam i już niebawem kolejne staranka

reklama
A później 4 razy po 2 razy 8 razy raz po raz a o północy ze 2 razy i nad razem jeszcze raz...
Mój mąż mi dzisiaj spiewa.
Bo cieszy się że okresu dostałam i już niebawem kolejne staranka
A mój w ramach manifestu po niedzielnej klotni zgolil dzisiaj brode [emoji24] serce mam w strzepach.. wyglada teraz jak syn rolnika [emoji23]

Do góry