reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Czy mozliwe jest zeby tuz po okresie nastapila owulacja? Ja wiem ze ten test jest negatywny ale pierwszy raz mi sie zdarza zeby pojawila sie tak mocna kreska testowa i to w 4 dniu cyklu. Zawsze mi taka kreske pokazywalo max 3 dni przed pozytywnym wynikiem testu owu.
To nie jest pozytywny test owu :)

reklama
To w czasie miesiączki raczej nie jest możliwe żeby była owulacja. Ja mam różnie czasami 30dc czasami 34dc A miesiąc temu nawet dostałam na 38dc więc patrząc na długie cykle to nie jest możliwe żeby owu odbyła się krótko po okresie ale wszystko jest możliwe. Nic się nie wymyśli próbuj te testy i sprawdzisz w którym dniu cyklu miałaś pozytywny test owu ale co 2-3 dni Przytulanki i nie ominiesz napewno owulacji. Szkoda że nie możesz sprawdzić czy pęcherzyk rośnie i czy pęka. Bo testy tego nie powiedzą. A mieszysz również temp w pochwie?
Nie mierze bo wyniki by byly malo wiarygodne na nieregularny tryb.

Nie mierze bo wyniki by byly malo wiarygodne na nieregularny tryb.
No tak to też racja. A temp trzeba mierzyć regularnie cały cykl A przy pracy za zmiany jest to nie możliwe zwłaszcza jak się pracuje na nocki to już wogule mierzenie temp odpada. Myślę że za Max 3-4 dni powinnaś mieć pozytywny test owu bo dzisiaj masz bardzo ładna kreskę testową. Więc napewno z dnia na dzień będziesz miała ja mocniejsza i życzę owocnych starań.

No tak to też racja. A temp trzeba mierzyć regularnie cały cykl A przy pracy za zmiany jest to nie możliwe zwłaszcza jak się pracuje na nocki to już wogule mierzenie temp odpada. Myślę że za Max 3-4 dni powinnaś mieć pozytywny test owu bo dzisiaj masz bardzo ładna kreskę testową. Więc napewno z dnia na dzień będziesz miała ja mocniejsza i życzę owocnych starań.
No wlasnie ja pracuje na nocki 3 dni w tyg po 12h i mam tak nieregularny tryb ze masakra. Dzisiaj przytulanki byly teraz nocki w pracy ale moze przed praca znajde sile na przytulanki

A tak z innej beczki odnośnie wszystkich mitów i zasad chciałam zapytać o pozycję w jakich staracie się o bobasa czy naprawdę musi być taka żeby jak najmniej się wydostalo sorki ze tak bezpośrednio ale zastanawiam się jak to jest u innych

Ja tam na to nie zwracam uwagi.. nie robie tez swiec itd.. wychodze zalozenia ze nasienie jest wypuszczane z taką predkoscia ze co ma sie dostac to sie dostanie :)
A tak z innej beczki odnośnie wszystkich mitów i zasad chciałam zapytać o pozycję w jakich staracie się o bobasa czy naprawdę musi być taka żeby jak najmniej się wydostalo sorki ze tak bezpośrednio ale zastanawiam się jak to jest u innych

Szczerze? Wedlug mnie te wszystkie pozycje „dobre na ciaze” sa zmyslone. Jak ma byc baby to bedzie i tyle. Tak samo jest ze jak kobieta jest na gorze to wyjdzie dziewczynka...dla mnie to wszystko bzdura :)

reklama
Do góry