reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Oglądacie/czytacie mamę ginekolog? Ona często powtarza, ze starając się o ciąże należy współżyć przez cały cykl co 2-3 dni, nie częściej, ponieważ plemniki odradzają się co min. 48h. My tak robiliśmy i zarówno w styczniu, jak i teraz udało się w pierwszym cyklu starań. Co z tego wyjdzie, zobaczymy

Ja obserwuje, czytam i oglądam mamę ginekolog! Polecam dziewczyny [emoji5]

reklama
Napewno TSH ft3 ft4 prolaktyna progesteron testosteron estrogeny estradiol kortyzol LH fsh krzywą cukrowa i krzywą i Sulinowa. Tylko nie które badania trzeba niby wykonać w poszczególnych dniach cyklu żeby były wiarygodne. Napisałam niby ponieważ u mnie każdy specjalista inaczej mówił. Ja mam 25 lat i już prawie 3 lata się staramy i nic,ale ja jestem po 3 poronieniach. Mam nieregularne miesiączki problem z hormonami od 8 lat choruje na padaczke hirsutyzm tarczyca niedoczynność hashimoto także tego u mnie trochę dużo. U mnie dzisiaj 6dc A 9 maja jadę do Endo na wizytę omawiać wszystkie wyniki hormonalne z testów które mi robili w marcu i kwietniu.

Jejku, faktycznie trochę na Ciebie tego spadło, przykro mi ale nie można tracić nadziei. Czy o tych wszystkich dolegliwościach dowiedziałaś się właśnie wtedy gdy zaczęłaś starać się o dzidzie jak nie wychodziło?

Nie już o wiele wiele wcześniej. Mając 16 lat dowiedziałam się o tym wszystkim jak poszłam do neurologa ze zwykłym bólem głowy.

też oglądam mame ginekolog, ja badań nie robiłam żadnych. Chciałam najpierw z testami owu zobaczyć no i sie udało

Bardzo trzymam za Ciebie kciuki!
Dziękuję bardzo ale szczerze mówiąc prawie 3 lata starań i ciągle nic to tracę po mału nadzieję że kiedy kolwiek się uda i że zostanę w końcu mamą małego zdrowego szkraba. Za Ciebie też trzymam kciuki i abyś szybko zaszła w ciążę. Starajcie się A w między czasie zrób badania hormonalne może akurat się uda A te wyniki warto znać jakie są by nie zaszkodziły w utrzymaniu ciąży gdy już zajdziesz.

Dziewczyny co to za program mama ginekolog.? Może też bym po oglądała na Internecie może będą jakieś cenne rady o których jeszcze nie wiem i nie słyszałam.

reklama
Do góry