reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Misia Jasia zostań! Poczułaś się urażona, to tylko post nic więcej a kolezanka przeprosiła. Myślę że jesteśmy po to żeby się słuchać przede wszystkim a nie doradzać jak w życiu postępować. Nikt źle nie chciał
Lancia, ja się staram , wczoraj dziś owulacja , oby! A my na wyjeździe i miłość na starej piszczacej kanapie haha

reklama
Ja mam tydzień do spodziewanej @. Chciałabym żeby się udało Ale z drugiej strony co ma być to będzie. Jak się uda to super a jak nie to skupię się na zgubieniu kilosków i na sprawach zdrowotnych :)
Oo mi też się przyda w razie co . Kupuję rowerek poziomy bo zawsze ćwiczę na nim na siłowni , w studio uroda też używałam i jest super.

Cześć dziewczyny, czytam sobie Was od jakiegoś czasu ale w końcu chce do Was dołączyć tak normalnie :) To mój pierwszy cykl starań „pełną parą” tzn. mierzenie temperatury, testy owulacyjne, zapiski wszystkiego co istotne. Od stycznia tego roku staraliśmy się na zasadzie „a może się uda”, niestety nie jest to takie proste jak mi się wydawało..im więcej czasu temu poświęcam tym więcej odkrywam niewiadomych, tym więcej pytań, wątpliwości i nowych spostrzeżeń. Dlatego tez chce tu być z Wami, pewnie jest tu Was mnóstwo, bardziej doświadczonych [emoji5] mam 23 lata, nie mam dzieci, nigdy nie byłam w ciąży.. także liczę na Wasze wsparcie dziewczyny i wyrozumiałość [emoji5] Mierzy któraś z Was temperaturę? Powiedzcie mi czy to jest faktycznie najlepszy sposób na wyłapanie owulacji i czy jest na prawdę tak skuteczny? Wiązałam z tym duże nadzieje, a im bardziej mój wykres się powiększa mam złe przeczucia [emoji53]

Cześć dziewczyny, czytam sobie Was od jakiegoś czasu ale w końcu chce do Was dołączyć tak normalnie :) To mój pierwszy cykl starań „pełną parą” tzn. mierzenie temperatury, testy owulacyjne, zapiski wszystkiego co istotne. Od stycznia tego roku staraliśmy się na zasadzie „a może się uda”, niestety nie jest to takie proste jak mi się wydawało..im więcej czasu temu poświęcam tym więcej odkrywam niewiadomych, tym więcej pytań, wątpliwości i nowych spostrzeżeń. Dlatego tez chce tu być z Wami, pewnie jest tu Was mnóstwo, bardziej doświadczonych [emoji5] mam 23 lata, nie mam dzieci, nigdy nie byłam w ciąży.. także liczę na Wasze wsparcie dziewczyny i wyrozumiałość [emoji5] Mierzy któraś z Was temperaturę? Powiedzcie mi czy to jest faktycznie najlepszy sposób na wyłapanie owulacji i czy jest na prawdę tak skuteczny? Wiązałam z tym duże nadzieje, a im bardziej mój wykres się powiększa mam złe przeczucia [emoji53]
Js w mierzeniu i wykresie nie pomogę bo nie stosuje tego jeszcze. W tym cyklu robiłam jedynie testy owulacyjnie. Zobaczymy czy coś z tego będzie... życzę Ci powodzenia w staraniach i dwóch kreseczek na teście. Kiedy masz mieć @?

Js w mierzeniu i wykresie nie pomogę bo nie stosuje tego jeszcze. W tym cyklu robiłam jedynie testy owulacyjnie. Zobaczymy czy coś z tego będzie... życzę Ci powodzenia w staraniach i dwóch kreseczek na teście. Kiedy masz mieć @?

@ dopiero 14 czerwca, jestem teraz właśnie na etapie odczuwania owulacji ale wykres tego raczej nie potwierdza. Zresztą mój cykl w poprzednim miesiącu 39 dni a zazwyczaj idealnie 28 dni, także nie wiadomo jak będzie teraz [emoji4] oczywiście życzę tego samego Tobie i (nie)dziękuje [emoji5]

Ja nie mierzylam temperatury nigdy z lenistwa. Po prostu mi się nie chciało. W pierwszej ciąży zaszłam za pierwszym razem mając 26 lat. Teraz druga ciąża drugi cykl starań z testami owu. Różnie to bywa. Ja od pierwszej miesiączki mam regularne cykle więc owu mogłam sobie mniej więcej obliczyc. Trzymam kciuki żeby się udało.

A te testy owu jak sie robi? Bo kupilam. Mam zrobic w terminie spodziewanej owu I jesli beda 2 mocno krechy to jest tak?

A te testy owu jak sie robi? Bo kupilam. Mam zrobic w terminie spodziewanej owu I jesli beda 2 mocno krechy to jest tak?
Testy owu robisz zależy jakie masz cykle ja mam 26 dniowe więc zaczęłam od 9 dc i robiłam do 13 dc. W 10nwyszlo sqbiutko, w 11 też, 12 trochę wyrazniejsza ta krecha i w 13 już dwie mocne i były przytulasy.

Nie nie. Kochana testy owu się robi w odpowiednim dniu cyklu i wykonuje sie je przez kilka dni co dziennie az do pierwszego wyniku pozytywnego. Jakie masz cykle?

reklama
Witamy. Super że dołączyłas do nas. Życzę owocnych starań oraz abyś szybko ujrzała na teście dwie wyraźne krechy. A powiedz mi robiłaś jakieś badania aby przed zajściem w ciążę być pewna że jest wszystko ok?

Do góry