reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Gratulacje;) oczywiście że da Ci to zawsze pewność do przyrostu. Ja się ucieszyłam ponieważ okres przyszedł i wizytę ustaralam na 10dc czyli na sobotę, lekarz kazał sie umówić 10 a 11dc a gdyby o dzień się spóźnił bym musiała przekładać albo na 12dc się umawiać i kręcił nosem.
Są jakieś skutki uboczne po estrofem? Miałyście coś?
własnie biorę i nic nie czuje oprócz mokrosci w majtkach 🤭

reklama
Gratulacje;) oczywiście że da Ci to zawsze pewność do przyrostu. Ja się ucieszyłam ponieważ okres przyszedł i wizytę ustaralam na 10dc czyli na sobotę, lekarz kazał sie umówić 10 a 11dc a gdyby o dzień się spóźnił bym musiała przekładać albo na 12dc się umawiać i kręcił nosem.
Są jakieś skutki uboczne po estrofem? Miałyście coś?
Super! To faj znać po wizycie ☺️ niech się w końcu ten transfer odbędzie!

U mnie te hormony to w ogóle dziwnie działają. Dziewczyny piszą zawsze, że po progu mają zjazdy samopoczucia itd, a u mnie prog dawał ładniejsza cerę i lepsze samopoczucie.
Natomiast na samym estrofemie to był dramat. Wysypywało mnie, skóra na całym ciele sucha jak wiór i do tego wahania nastroju.

Choć ja naturalnie mam zaburzone hormony, to może nie jestem dobrym przykładem do porównania😏

Super! To faj znać po wizycie ☺️ niech się w końcu ten transfer odbędzie!

U mnie te hormony to w ogóle dziwnie działają. Dziewczyny piszą zawsze, że po progu mają zjazdy samopoczucia itd, a u mnie prog dawał ładniejsza cerę i lepsze samopoczucie.
Natomiast na samym estrofemie to był dramat. Wysypywało mnie, skóra na całym ciele sucha jak wiór i do tego wahania nastroju.

Choć ja naturalnie mam zaburzone hormony, to może nie jestem dobrym przykładem do porównania😏
Ja po punkcji, po całej stymulacji już jestem 3 okres... w końcu przyszedł zgodnie z moim kalendarzem, ale podczas owu bol i plamienie, nigdy nie miałam... I ogólnie źle się czułam.
2 tygdobie temu poznałam dziewczynę co jest po ivf, skończyła 3 mies a brzuch ma faktycznie tak jak już wysoka ciąża, mówiła że po tych hormonach, po punkcji bardzo spuchł jej brzuch, nie chciało jej to spać i tak naprawdę ta opuchlizna z ciała teraz schodzi. Każdy organizm inny.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.
To spróbuj lekki detox, ogranicz cukier i wprowadź zakwas buraczany. Jedzenie lekkostrawne.

To spróbuj lekki detox, ogranicz cukier i wprowadź zakwas buraczany. Jedzenie lekkostrawne.
Nie, nie u mnie to jest całkowicie w czymś innym problem, mam anemię złośliwą i nie tak łatwo poprawić wyniki. Walczę już z tym 13 lat i czasem jest trochę lepiej, a czasami to aż strach patrzeć na wyniki.
Do tego zakwasu nie mogę, bo mój organizm za dużo magazynuje żelaza, mam go w nadmiarze i od lat mam zalecone od hematologa ograniczanie żelazu w pokarmach. Cukru prawie w ogóle nie jem, bo nie przepadam, więc tu raczej problemu nie ma. U mnie problem jest z wit B12, jestem od lat na lekach i zastrzykach, a mój organizm nie przyswaja naturalnie tych witamin, więc tu się robi problem.
No, ale lekarz o tym wie, więc mam nadzieję, że weźmie to jakoś pod uwagę.

reklama
Nie, nie u mnie to jest całkowicie w czymś innym problem, mam anemię złośliwą i nie tak łatwo poprawić wyniki. Walczę już z tym 13 lat i czasem jest trochę lepiej, a czasami to aż strach patrzeć na wyniki.
Do tego zakwasu nie mogę, bo mój organizm za dużo magazynuje żelaza, mam go w nadmiarze i od lat mam zalecone od hematologa ograniczanie żelazu w pokarmach. Cukru prawie w ogóle nie jem, bo nie przepadam, więc tu raczej problemu nie ma. U mnie problem jest z wit B12, jestem od lat na lekach i zastrzykach, a mój organizm nie przyswaja naturalnie tych witamin, więc tu się robi problem.
No, ale lekarz o tym wie, więc mam nadzieję, że weźmie to jakoś pod uwagę.
A robiłaś badania ale takie z prawdziwego zdarzenia na pasożyty? Wysyłkowe? B12 jest właśnie przez Nie wchłaniana i wiele osób co ma ich nadmiar ma proboem z b12.

Do góry