reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A robiłaś badania ale takie z prawdziwego zdarzenia na pasożyty? Wysyłkowe? B12 jest właśnie przez Nie wchłaniana i wiele osób co ma ich nadmiar ma proboem z b12.
Tak, parę lat temu robiłam i wszystko okej.
No u mnie tu anemia złośliwa niestety robi robotę.

Edit: No i niestety to jest takie paskudztwo, którego nie da się wyleczyć, więc do końca życia muszę z tym żyć i być na lekach.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, parę lat temu robiłam i wszystko okej.
No u mnie tu anemia złośliwa niestety robi robotę.

Edit: No i niestety to jest takie paskudztwo, którego nie da się wyleczyć, więc do końca życia muszę z tym żyć i być na lekach.
Widzisz ja mam na odwrót B12 mam dobre ale za to ferrytyna i żelazo tragiczne od dziecka, moja mama też tak ma a nie pomagają obfite miesiączki. Dodatkowo io sie przyplątało i tak walcze. Dawniej anorektyczką wręcz a jadłam za troje a teraz co powąchał to tyle.

Właśnie odebrałam wyniki z kliniki, moje AMH 1,22 prawie 41 lat? Co myślicie? W 2020r miałam 2,5. Widać jak z wiekiem to spada i szanse maleją 😟
U mnie koncowka 41 roku życia i amh 0.47. Teraz już mam 42 lata i na kolejny cykl się nie załapię. Mam tylko 1 blatke z trzeciej stymulacji.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.
Trzymam kciuki za owocną stymulację! Żeby wszystko szło sprawnie i bez przeszkód 🍀

Dorzuciłam sobie dziś do bety TSH i mam pierwszy raz w życiu 0,89 😱😱 zawsze miałam tak 2,5, czemu to sie nagle tak zmieniło, mimo, że nie zmieniałam dawki euthyroxu?

Dorzuciłam sobie dziś do bety TSH i mam pierwszy raz w życiu 0,89 😱😱 zawsze miałam tak 2,5, czemu to sie nagle tak zmieniło, mimo, że nie zmieniałam dawki euthyroxu?
Mi się też zmieniło z 0,5 (przed stymulacją) na 2,8 (po srymulacji). Od 3 lat miałam w okolicach 0,5. Według mnie to stymulacja tak wpłynęła.

reklama
Do góry