reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?
Moja endokrynolog nie kazała mi odstawiać ovarinu ale u mnie nie ma podejrzenia Hashimoto

reklama
O, a jeszcze mam pytanie do Was.
Lekarz powiedział żebym nie brała żadnych suplementów i witamin. Zapomniałam zapytać i teraz mi dopiero do głowy przyszło: kwas foliowy lepiej odstawić w takim razie czy akurat tutaj nie ma problemu?
Nie znam sie, ale chyba kwasu foliowego bym nie odstawiała

A czy możecie powiedzieć coś na temat Toxoplazmozy? Któraś z Was zmagala się z tym ? Przy 1 poronieniu miałam robione badania i mój Gin powiedział że to dość nową sprawa. Przepisał mi antybiotyk ale nie zdążyłam jeszcze zrobić nowych badań.

Ja w pierwszej ciąży mialam toksoplazmoze niestety. Bralam antybiotyk, one sa mega mocne i mi żołądek rozwalily. Ale córka urodziła się zdrowa. :)
Zeby potwierdzić toxo musisz zrobić bardziej szczegółowe badania krwi.

Kurcze powiem wam że kilka dni temu sama mówiłam że poczekam na spokojnie i ten 2019 r w końcu będzie mój ale załapałam jakiegoś doła... Jak tylko poczułam chwilowy ból na @ dziś to totalnie mnie to dobiło, wróciłam z pracy i przespałam cały dzień...

Też tak mialam ostatnio :( znam to
Niby mówimy sobie wzajemnie że na spokojnie, żeby się nie nakręcac a chyba każda tak to przeżywa ciężko [emoji17] powoli tracę nadzieje na to że będzie dobrze, ale co mają powiedzieć dziewczyny które starają się drugi, trzeci, piąty rok... Podziwiam je ze są w stanie walczyć..

reklama
A dlaczego kazała odstawić ?
No właśnie za bardzo mi nie wyjaśnił. Powiedział tylko, żeby odstawić suplementy typu żelazo, witaminy i chyba coś jeszcze ale nie biorę nic oprócz kwasu foliowego, więc nie zapadło mi w pamięć. Też nie padła nazwa kwasu foliowego, czego jestem pewna więc dopiero później skojarzyłam, że suplementy to suplementy i poniekąd kwas foliowy to też suplement.

Do góry