reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ech u mnie dalej okresu nie ma. Juz sie pogodzilam z faktem, ze jutro w gościach będę zdychać.

Gderacz mi się włączył, to znaczy że małpa jest blisko.[emoji52]

A od 2 stycznia zabieram sie za siebie. Trzeba troche tylka zrzucic i jeść zdrowo.
Ooo ja też.. mój plan to Od 2 stycznia zero słodyczy. Lepsze odżywianie i więcej ruchu. A więc będziemy sie wspierać - starankowo i dietkowo ✊

reklama
Ooo ja też.. mój plan to Od 2 stycznia zero słodyczy. Lepsze odżywianie i więcej ruchu. A więc będziemy sie wspierać - starankowo i dietkowo ✊
Takie samo mam postanowienie noworoczne :D trochę kg przy okazji też by mi pasowało zrzucić ;)8-) @ przybędzie zaraz po Nowym Roku - mąż będzie miał ciekawego Sylwestra jak zacznę narzekać;) zawsze mnie nosi przed okresem

Dziękuje za info :)
Pierwszy cykl mierzę temp i kompletnie się na tym nie znam :D
Spokojnie do wszystkiego dojdziesz. U mnie jest zawsze taki lekki skok w dól 6 lub 7 dpo a potem wraca w gore i trzyma sie do 12 dpo.
Czytałam też że implementacja zarodka może cechować się jednodniowym minimalnym spadkiem temperatury. Ale nie wiem czy 6 dpo to nie za wcześnie - choć komórka może wędrować do macicy od 6 do 12 dpo.
Ja sobie tak zawsze tłumaczę, że to pewnie to. Co miesiąc mam implantację ale ciązy nie mam[emoji23].
Ja też myślę tylko o mierzeniu :) każdego dnia rano po zamierzeniu już bym chciała następny ranek.:) A kazali wyluzować bo łatwiej zajść [emoji12][emoji12]
Ja tak mam od 8 dpo. Dlatego w przyszlym cyklu wyznaczam owulacje i rzucam termometr.
No i to jest prawda! ;) My wyluzowaliśmy i 'bam' ciąża. ;) Nie mierzę temperatury, nie sprawdzam tak czy jest owulacja, kochamy się kiedy mamy na to ochotę a nie kiedy trzeba. Inaczej to ja już wariowałam... Teraz po poronieniu jest mi trochę ciężej ale powoli staram się wyluzować. ;)
O jak ja to dobrze znam. Jak trzeba to sie praktycznie zmuszamy. Odżywamy w dni nieplodne. A kiedsy bylo inaczej.
Ooo ja też.. mój plan to Od 2 stycznia zero słodyczy. Lepsze odżywianie i więcej ruchu. A więc będziemy sie wspierać - starankowo i dietkowo [emoji110]
To trzymamy się razem[emoji16]. Damy radę!

Spokojnie do wszystkiego dojdziesz. U mnie jest zawsze taki lekki skok w dól 6 lub 7 dpo a potem wraca w gore i trzyma sie do 12 dpo.Ja sobie tak zawsze tłumaczę, że to pewnie to. Co miesiąc mam implantację ale ciązy nie mam[emoji23].Ja tak mam od 8 dpo. Dlatego w przyszlym cyklu wyznaczam owulacje i rzucam termometr.O jak ja to dobrze znam. Jak trzeba to sie praktycznie zmuszamy. Odżywamy w dni nieplodne. A kiedsy bylo inaczej.To trzymamy się razem[emoji16]. Damy radę!

Ja teraz tez jestem pełna nadzieji ale pozytywne nastawienie tez jest potrzebne :D

I to jest chyba najzdrowsze podejście. Przykro mi z powodu poronienia :( Ja może bym wyluzowała ale u mnie zegar tyka. AMH bardzo niskie i każdy cykl na wagę złota. Jak to mówi moja Pani Doktor nie ma ociągania. Ostro do roboty :) A czy któraś z Was miała miała robione HSG - krążą po forach straszne historie :) o bolesności tego badania ? :(

Ja miałam badanie sono hsg. Nie było tak źle. Ból mocno miesiaczkowy. Nie dostałam żadnych leków przeciwbólowych. Oczywiście każda z nas przechodzi róznie to badanie. Niektóre wspominają tragicznie, a inne jak ja nawet spoko. Po doświadczeniu mogę śmiało stwierdzić, że zrobiłbym je jeszcze raz :)

reklama
A co to ten ovarin?
Pomogło Ci uregulować cykle?
Suplement ale moja gina bardzo go poleca zwłaszcza starającym się o dziecko
1546107829034.jpeg

Do góry