reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Dziewczyny, czy Wasi faceci robili badania nasienia i hormonów? Mój mąż zrobił hormony i okazało się, że mieści się w dolnej granicy poziomu testosteronu jak na swój wiek. Ale szukam w necie czy to ma jakiś wpływ na jakość nasienia to nic nie mogę znaleźć. Wiecie może jak to jest?
Planujemy zrobić jeszcze badania nasienia ale to dopiero za 3 tygodnie bo teraz jest przeziębiony. Zamecze się do tego czasu :/

reklama
Dziewczyny, czy Wasi faceci robili badania nasienia i hormonów? Mój mąż zrobił hormony i okazało się, że mieści się w dolnej granicy poziomu testosteronu jak na swój wiek. Ale szukam w necie czy to ma jakiś wpływ na jakość nasienia to nic nie mogę znaleźć. Wiecie może jak to jest?
Planujemy zrobić jeszcze badania nasienia ale to dopiero za 3 tygodnie bo teraz jest przeziębiony. Zamecze się do tego czasu :/
Ja też się podłączam moj tez będzie robił badanie nasienia. Na szczęście nie ma z tym problemu...

Już widzę, znalazłam artykul, że ma wpływ na płodność :( jest w dolnej granicy normy ale mieści się jednak. Ehh no widzę, że bez badań nasienia się nie obejdzie. Ale przynajmniej już wiadomo co robić. Pewnie nasze oczekiwanie teraz się znacznie wydłuży :(

Dziewczyny wczoraj rozmawialam z koleżanką, która o drugą dzidzie starała się 5 lat. Przeszli praktycznie wszystko poza in vitro. Robili badania, suplementowali się, udrożniali jajowody, mieli inseminację. I nic. Lekarz powiedział, że zostało już tylko in vitro. Odpuścili. Przestali liczyć dni płodne, robić testy owu, przestali brać leki. Pogodzili się z myślą, że dane im było jedno dziecko. A 2 mce później okazało się, że będzie dzidzia. Teraz Tośka ma 5 mcy. Ciąża była wzorowa, maluch silny i zdrowy. Moja koleżanka nigdy nikomu nie opowiadała o problemach z płodnością, nawet nie wspominała że się starają. Powiedziała, że chyba dopiero kiedy głowa odpuściła ciało poczuło, że to ten czas.

Laluniu :D Rozbawiłaś mnie, proszę Cię.. :D Ja parę dni po owulacji się całkiem przez przypadek winem natrąbiłam i, odpukać, póki co wszystko w normie :D

Kochana, niewyraźne dość zdjęcie widzę i nie widzę :( Spróbuj inaczej uchwycić ;*

Ochh... :(

Czasami w dniu @ negatywy wychodzą, to jeszcze nic nie znaczy, dopóki @ nie będzie nic nie jest przesądzone. !
Cieszę się że potrafię was czasem rozbawić :D tylko że ja nie jestem rozbawiona :(

No wlasnie. A mąż mi kupił butelke lubuskiego zielonego które lubię bardzo ..... I stoi. I czeka. Narazie delektuje się bezalkoholowym :) dziś rano zmierzyłam temp. Nie wiem w ogóle co to znaczy 36,74.... We wtorek i zbadać progesteron. I trochę się boje.... Niski wynik chyba będzie mówił że się nie udało.....
Wypij i nie żałuj sobie, może to być ostatni raz :D

Może też oznaczać że trzeba będzie przyjmować progesteron jeśli się udało [emoji3590]
Nie robił mój nic.
Cieszę się że potrafię was czasem rozbawić :D tylko że ja nie jestem rozbawiona :(
Uśmiechnij się i będzie odrobinkę łatwiej [emoji3590]

Wypij i nie żałuj sobie, może to być ostatni raz :D

Może też oznaczać że trzeba będzie przyjmować progesteron jeśli się udało [emoji3590]Nie robił mój nic. Uśmiechnij się i będzie odrobinkę łatwiej [emoji3590]
Ale nie będę jeszcze wiedziała nic bo na testowanie za wcześnie a jak będzie niski to nie wiem.... Aaaaaa nie wiem już sama. Zobaczymy jaki będzie wynik

Mój mąż zrobił badanie nasienia, u niego wszystko w porządku. U nas problem jest po mojej stronie.

Dziewczyny, 12 dc. Śluz płodny pierwszy dzień. Od razu mi się humor poprawił;) korciło mnie i zrobiłam 2 testy owu. Z reguły wychodzą 14-15dc, ale chyba w tym cyklu jutro będzie pozytyw (13dc). Co myślicie o dzisiejszym wyniku?

Załączniki

• 15684744434123770386224931454117.jpg
    15684744434123770386224931454117.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 76
reklama
Dziewczyny, 12 dc. Śluz płodny pierwszy dzień. Od razu mi się humor poprawił;) korciło mnie i zrobiłam 2 testy owu. Z reguły wychodzą 14-15dc, ale chyba w tym cyklu jutro będzie pozytyw (13dc). Co myślicie o dzisiejszym wyniku?
Jak długo w moczu trzymasz ten dolny test? I wynik pojawił ci się odazu?? Ja te stosuje i takiej kreski jeszcze u mnie nie było. Wygląda jakby były pozytywne :)

Do góry