reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Mam wynik bety: 56,43 robiłam w diagnostyce. Wychodzi że 3 tydzień. Czyli jeszcze na tyle wcześnie że niewiadomo czy coś z tego będzie..
to dziwne, że opis wskazuje konkretnie na 3 tydzień, bo ja również robiłam betę w diagnostyce i mam trochę inną rozpiskę zakresów pod spodem. Może to zależy od konkretnego modelu sprzętu pomiarowego??....
Ja miałam tydzień temu w poniedziałek betę 60, a w tą sobotę już 425 :) więc trzymam kciuki za Ciebie

@Spazientito to był 6 tydzień. Wiem, że takie rzeczy się dzieją ale szkoda mi straconej szansy. W zasadzie intuicja mi podpowiadała, żeby się za szybko nie cieszyć, że to różnie bywa. No, ale stało się.
Co do dni cyklu... W zeszłym tyg. byłam u gina i mi pokazał pęcherzyk 21,7mm. Na drugi dzień zrobiłam test owu i już był negatywny wiec akurat co do owulacji w tym cyklu mogę być pewna. Ponoć po poronieniu jest się super płodnym... oby bo aktywnie korzystałam z płodnego okienka :)

@Spazientito to był 6 tydzień. Wiem, że takie rzeczy się dzieją ale szkoda mi straconej szansy. W zasadzie intuicja mi podpowiadała, żeby się za szybko nie cieszyć, że to różnie bywa. No, ale stało się.
Co do dni cyklu... W zeszłym tyg. byłam u gina i mi pokazał pęcherzyk 21,7mm. Na drugi dzień zrobiłam test owu i już był negatywny wiec akurat co do owulacji w tym cyklu mogę być pewna. Ponoć po poronieniu jest się super płodnym... oby bo aktywnie korzystałam z płodnego okienka :)

Przykro mi :( Ja straciłam "tylko" ciążę na etapie ciąży biochemicznej, ale strasznie to przeżyłam i tak. Ja jestem po monitoringu i w 24dc było już ciałko żółte, a poza tym miałam wręcz granatowy test owulacyjny w 18 dc ;) Ja akurat po ciąży biochemicznej miałam 3 cykle bezowulacyjne pod rząd, także nie zawsze się to sprawdza. Ale działaj dziewczyno, działaj!

To jak myślisz kiedy miałaś owu? Planujesz powtórzyć bete?
Kochaliśmy się raz w 24dc i drugi w 40dc, więc zakładam że to gdzieś w okolicy 24dc było. Nie wiem czy betę powtarzać. Mam umówiona wizytę u gina na czwartek i kolejna na 27. 09. W tedy też miałam mieć monitoring. I nie wiem co robić. Czy iść powtarzać betę czy prosto do gina.

reklama
Dziewczyny. Jeszcze raz. Czy jutro zrobić LH???? Z krwi???? Zobaczyć czy jest w okresie okoloowulacyjnym w odpowiedniej ilości? I to FSH też? Jutro 15dc gdyby wszystko było ok to dzień dwa przed owu... Da mi coś ta wiedza?

Do góry