reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Mam wynik bety: 56,43 robiłam w diagnostyce. Wychodzi że 3 tydzień. Czyli jeszcze na tyle wcześnie że niewiadomo czy coś z tego będzie..
to dziwne, że opis wskazuje konkretnie na 3 tydzień, bo ja również robiłam betę w diagnostyce i mam trochę inną rozpiskę zakresów pod spodem. Może to zależy od konkretnego modelu sprzętu pomiarowego??....
Ja miałam tydzień temu w poniedziałek betę 60, a w tą sobotę już 425 :) więc trzymam kciuki za Ciebie

@Spazientito to był 6 tydzień. Wiem, że takie rzeczy się dzieją ale szkoda mi straconej szansy. W zasadzie intuicja mi podpowiadała, żeby się za szybko nie cieszyć, że to różnie bywa. No, ale stało się.
Co do dni cyklu... W zeszłym tyg. byłam u gina i mi pokazał pęcherzyk 21,7mm. Na drugi dzień zrobiłam test owu i już był negatywny wiec akurat co do owulacji w tym cyklu mogę być pewna. Ponoć po poronieniu jest się super płodnym... oby bo aktywnie korzystałam z płodnego okienka :)

@Spazientito to był 6 tydzień. Wiem, że takie rzeczy się dzieją ale szkoda mi straconej szansy. W zasadzie intuicja mi podpowiadała, żeby się za szybko nie cieszyć, że to różnie bywa. No, ale stało się.
Co do dni cyklu... W zeszłym tyg. byłam u gina i mi pokazał pęcherzyk 21,7mm. Na drugi dzień zrobiłam test owu i już był negatywny wiec akurat co do owulacji w tym cyklu mogę być pewna. Ponoć po poronieniu jest się super płodnym... oby bo aktywnie korzystałam z płodnego okienka :)

Przykro mi :( Ja straciłam "tylko" ciążę na etapie ciąży biochemicznej, ale strasznie to przeżyłam i tak. Ja jestem po monitoringu i w 24dc było już ciałko żółte, a poza tym miałam wręcz granatowy test owulacyjny w 18 dc ;) Ja akurat po ciąży biochemicznej miałam 3 cykle bezowulacyjne pod rząd, także nie zawsze się to sprawdza. Ale działaj dziewczyno, działaj!

To jak myślisz kiedy miałaś owu? Planujesz powtórzyć bete?
Kochaliśmy się raz w 24dc i drugi w 40dc, więc zakładam że to gdzieś w okolicy 24dc było. Nie wiem czy betę powtarzać. Mam umówiona wizytę u gina na czwartek i kolejna na 27. 09. W tedy też miałam mieć monitoring. I nie wiem co robić. Czy iść powtarzać betę czy prosto do gina.

reklama
Dziewczyny. Jeszcze raz. Czy jutro zrobić LH???? Z krwi???? Zobaczyć czy jest w okresie okoloowulacyjnym w odpowiedniej ilości? I to FSH też? Jutro 15dc gdyby wszystko było ok to dzień dwa przed owu... Da mi coś ta wiedza?

Do góry