reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Kochaliśmy się raz w 24dc i drugi w 40dc, więc zakładam że to gdzieś w okolicy 24dc było. Nie wiem czy betę powtarzać. Mam umówiona wizytę u gina na czwartek i kolejna na 27. 09. W tedy też miałam mieć monitoring. I nie wiem co robić. Czy iść powtarzać betę czy prosto do gina.
Ja bym jednak powtórzyła bete w środę tak dla świętego spokoju, ale zrobisz oczywiście jak uważasz. Czyli właściwie niedawno powinno być zagniezdzenie

reklama
Dziewczyny.. u mnie dzis dopiero 9dpo. Zrobilam dzis test owu ktory wyszedl pozytywny.. do testowania jeszcze 3 dni!! Jutro ide na badania krwi, powiedzcie mi ma sens robic bete 10dpo?? Wiem ze lepiej czekac na @ itd.. ale i tak musze zatestowac w czwartwk zeby wiedziec czy odstawic dupka, pozatym czeka mnie heparyna od pozytywnego testu wiec czym szybciej tym lepiej no i w piatek lecimy na wakacje.. Co myslicie, warto robic jutro bete czy poczekac do czwartku?
Poczekaj może jeśli dasz radę... :)
Dziewczyny a jest szansa,że miałam owulacje, bo jak to jest z tą temperatura. Wczoraj nagle skoczyla3mi temp do 37. Temperatura może wzrosnąć po owulacji czy przed? Zaznaczam że nie mierze codziennie, tak tylko chciałam z ciekawości zapytać jak to jest kiedy zaczyna temp rosnąć
Skok temperatury świadczy o owulacji :)
Hej ja jestem dziś załamana...byłam u ginekologa a ten stwierdził Pcos...to dla mnie jak jakiś wyrok...moja starania nie będą takie łatwe niestety...nastepna wizyta 13.09 aż się boję [emoji26]
Tule, będzie dobrze :*
Jestem po wizycie. Na prawym jajniku pecherzyk wzrósł z 11 do 16 mm.... Od czwartku więc słabo. Kolejna wizyta w środę. Na lewym jajniku zaczęła się robić znowu torbiel z tamtego pęcherzyka co był 10 mm. ..... Śluz płodny choć ja go nie widzę to jest. Płakać mi się chce. Chyba nic z tego nie będzie znowu. W zeszłym miesiącu było podobnie. :( Czuje, wiem że ten pęcherzyk na prawym jajniku nie zadziała. Nie urośnie, nie pęknie, nic z tego nie będzie. :(
Nic się Lalunia nie łam, słuchaj @Spazientito, dobrze gada!!! :)
Mam wynik bety: 56,43 robiłam w diagnostyce. Wychodzi że 3 tydzień. Czyli jeszcze na tyle wcześnie że niewiadomo czy coś z tego będzie..
Mowilam!!!! Eskra!! :*:*:* gratulacje!
Sprawdzasz przyrost?? :)
Kochaliśmy się raz w 24dc i drugi w 40dc, więc zakładam że to gdzieś w okolicy 24dc było. Nie wiem czy betę powtarzać. Mam umówiona wizytę u gina na czwartek i kolejna na 27. 09. W tedy też miałam mieć monitoring. I nie wiem co robić. Czy iść powtarzać betę czy prosto do gina.
Zrób sobie może w środę jeszcze raz i na czwartek będziesz wszystko miała na wizytę :*

Dziewczyny. Jeszcze raz. Czy jutro zrobić LH???? Z krwi???? Zobaczyć czy jest w okresie okoloowulacyjnym w odpowiedniej ilości? I to FSH też? Jutro 15dc gdyby wszystko było ok to dzień dwa przed owu... Da mi coś ta wiedza?

Ja myślę, że przy 16mm pęcherzyku to jeszcze co najmniej 5 dni do owulacji. Co do badań to nie potrafię się wypowiedzieć czy to dobry moment żeby je zrobić.

@nnat. polecasz jakiś test ciążowy? Bo powoli zaczynam myśleć o zakupie :o :p

@Spazientito miałam kilka dołączonych do owulacyjnych i te robiłam na początku ale jak Ty chcesz już kilka dni po terminie @ testować to polecę Ci te które najbardziej mi się spodobały. Strumieniowe check&go. Po 2 szt pakowane kosztują koło 19 zł w Rossmannie.
Najprostsze i szybko czytelny wynik :)
Screenshot_20190902_220001_com.android.chrome.jpeg
IMG_20190822_073142.jpeg

reklama
Do góry