Ja miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i po owulacji miałam właśnie plamienie stąd ta pewnośćTo mnie trochę zmartwilas. Ale teoretycznie jeszcze dziś powinny być szanse[emoji848]
Nie dodałam wcześniej, ale 4 dni temu test owulacyjny wyszedł mi na granicy pozytywu, a od tamtej pory są negatywy. Dlatego zwariowałam
reklama
maeria
Fanka BB :)
W drugiej ciąży zobaczyłam cień w dniu spodziewanej @ , wcześniej biel vizira
Mój M jeszcze jest na etapie fascynacji starankami haha Nawet dopytuje, kiedy są "te" dni Przynajmniej wtedy ma pewność, ze mnie "głowa nie rozboli"
Dzięki za słowa otuchy
KiedyPytam
Boze...... Niedlugo będziemy zapalać w sypialni jakieś specjalne świece i odmawiać zaklęcia. ...... Nie no zartuje... Każdy przesąd jest dobry jak ma pomóc. Też sobie kupię. ale cały czas tak sobie myślę... Boze... Do czego to doszło.... Co za czasy to wszystko ta chemia która spozywamy, elektronika, fale radiowe itp. A PRZEDEWSZYSTKIM dzisiejszy styl życia. Nerwy, stres, w ciągłym biegu. Tak się dzisiaj żyje i takie są skutki. Nasi rodzice żyli naprawdę w dużo lepszych czasach jako młodzi ludzie. My mamy bardziej rozwiniety świat ale czyhający na nas z niedobrymi rzeczami z każdej strony. Wiecie czemu patologia tak jak mówicie zachodzi raz dwa? Dziecko za dzieckiem? Bo oni nie mają zmartwień. Im nie zależy tak jak nam na wielu innych rzeczach. Nie czekają na dobrą pracę, na lepsze czasy. Żyją chwila i przez to są zdrowi i mają dzieci. Ja mam taką teorię....Podobno powinno się mieć w domu jakiegoś bociana w postaci np. maskotki, figurki, magnesu, breloka czy cokolwiek bo to zwiastuje dziecko- taki przesąd
Zapomniałam o tym ale już nadrobilam zaległości więc zobaczymy czy coś da. Wszystkiego trzeba spróbować
KiedyPytam
A ile lekarz ci kazał brać dupka? Bo ja jak biorę to 10 dni i potem miałam odstawić i jak będzie okres to okres a jak nie to robić betw i jak pozytywny to brać dalej.... Więc może jeszcze co wstrzymuje okres. Choć tak jak mówisz. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze w 8-9 dni brania przychodził okres. Więc nie miałam przyjemnosci testowania po odstawieniu. Za to robiłam milion testow przed odstawieniemCześć dziewczyny! Dzisiaj 34dc, 15dpo i dzień @. Na razie na @ nie wygląda, brak jakichkolwiek wydzielin No zobaczymy, @ może przyjść jeszcze jutro albo w poniedziałek. Biorę dupka, ale do tej pory nie wstrzymywał mi @. Objawów poza dużymi piersiami, które od czasu do czasu ciągną i pieką brak. Szyjka poleciała do góry wczoraj, jest wyczuwalna szczelina na niej ale też jakby węższa niż przedwczoraj. Generalnie się nie nastawiam, bo nie chce później płakać. Test robię dopiero 7 września i to tylko sikany.
Słodkie! Jak teraz nie wyjdzie to chyba się zaopatrzę! Ja odkąd się staramy to gapie się na bociany
Spazientito
A ile lekarz ci kazał brać dupka? Bo ja jak biorę to 10 dni i potem miałam odstawić i jak będzie okres to okres a jak nie to robić betw i jak pozytywny to brać dalej.... Więc może jeszcze co wstrzymuje okres. Choć tak jak mówisz. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze w 8-9 dni brania przychodził okres. Więc nie miałam przyjemnosci testowania po odstawieniu. Za to robiłam milion testow przed odstawieniem
Kazała mi brać albo do momentu @, albo do wykluczenia ciąży testem. Konsultowałam to jeszcze z jedną gin, bo musiałam iść po receptę, a moja w tym tygodniu na urlopie i ta druga gin powiedziała, że jeśli nie blokował mi do tej pory @ to żebym robiła tak, jak ustaliłam ze swoją gin - test dopiero 7 września, żeby się nie narazić na wykrycie biochemicznej. W zeszłym miesiącu @ przyszła w punkt, pomimo dupka. Kiedyś też dostałam w trakcie brania, miałam podejrzenie, że owulacje miałam tuż po @. Ja testów nie robię, w tej chwili już mnie wale na @ nie boli, a temperatura utrzumuje się wysoka, rano 36,8, w ciagu dnia ponad 37 (przypominam, że ja mam zwykle poniżej 36). Nie chcę się nakręcić, ale jakaś tam nadzieja się pojawiła...
KiedyPytam
Oby się to utrzymalo i okres się nie pojawił trzymam kciuki czyli powiedz mi, jak nie przychodzi okres po 10 dni brania to bierzesz nadal nie sprawdzając czy to ciąża ? Tylko bierzesz i bierzesz aż zrobisz test albo okres przyjdzie sam w trakcie brania?Kazała mi brać albo do momentu @, albo do wykluczenia ciąży testem. Konsultowałam to jeszcze z jedną gin, bo musiałam iść po receptę, a moja w tym tygodniu na urlopie i ta druga gin powiedziała, że jeśli nie blokował mi do tej pory @ to żebym robiła tak, jak ustaliłam ze swoją gin - test dopiero 7 września, żeby się nie narazić na wykrycie biochemicznej. W zeszłym miesiącu @ przyszła w punkt, pomimo dupka. Kiedyś też dostałam w trakcie brania, miałam podejrzenie, że owulacje miałam tuż po @. Ja testów nie robię, w tej chwili już mnie wale na @ nie boli, a temperatura utrzumuje się wysoka, rano 36,8, w ciagu dnia ponad 37 (przypominam, że ja mam zwykle poniżej 36). Nie chcę się nakręcić, ale jakaś tam nadzieja się pojawiła...
Spazientito
Oby się to utrzymalo i okres się nie pojawił trzymam kciuki czyli powiedz mi, jak nie przychodzi okres po 10 dni brania to bierzesz nadal nie sprawdzając czy to ciąża ? Tylko bierzesz i bierzesz aż zrobisz test albo okres przyjdzie sam w trakcie brania?
Dziękuję wiesz co, ja włączyłam duphaston około 5 dni po owulacji, po tym jak monitoring ją potwierdził. Nie biorę sztywno 10 dni, tylko aż przyjdzie @, ewentualnie jak beta HCG wyklucze ciążę (gdyby sikany wyszedł negatywny). Do tej pory @ zawsze była, zresztą w ulotce dupka jest napisane, żeby go w określonych sytuacjach brać aż do rozpoczęcia kolejnego cyklu.
Dwa+Trzy
Moja ginka niby twierdzi, ze u mnie wszystko funkcjonuje jak przed pierwsza ciaza i ona by takich warunkow nie marnowala haha Ide do Niej za 2tyg bo jeszcze nie wie, ze sie jednak zdecydowalismyHeej, jakbym czytała o sobie Mam 37 lat, dwoje dzieci, marzy mi się trzecie. Trochę zwlekałam, teraz myślałam że będzie od razu przy pierwszym podejściu, jak 10 lat temu w poprzednich ciążach i nagle się okazuje że to nie takie łatwe jak kiedyś. Mam nadzieję że nam się uda
Dziewczynki możecie mi polecić jakie testy owu są najlepsze, jaki termometr i jaki program zeby sobie zapisywać temp i robić wykres? Nigdy tego nie robiłam, a najwyraźniej nie uda się bez tego
Testy mialam z Rossmanna a teraz jakies na allegro zamowilam i chyba dzialaja bo zbiegaja sie z przeczuciem
AsiaIN
Ja wczoraj właśnie miałam to samo zapytanie, ale odnośnie luteiny czyli właściwie to samo. Bo dziś biorę 10 dzien i nie wiem czy kończyć czy brać dalej...Dziękuję wiesz co, ja włączyłam duphaston około 5 dni po owulacji, po tym jak monitoring ją potwierdził. Nie biorę sztywno 10 dni, tylko aż przyjdzie @, ewentualnie jak beta HCG wyklucze ciążę (gdyby sikany wyszedł negatywny). Do tej pory @ zawsze była, zresztą w ulotce dupka jest napisane, żeby go w określonych sytuacjach brać aż do rozpoczęcia kolejnego cyklu.
reklama
adzik
Ja po 10 dniach kończę A jak za kilka dni @ się nie pojawi A test pokaże 2 kreski po prostu zacznę brać dalejJa wczoraj właśnie miałam to samo zapytanie, ale odnośnie luteiny czyli właściwie to samo. Bo dziś biorę 10 dzien i nie wiem czy kończyć czy brać dalej...