reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja przed transferem w grudniu miałam cytlogest na 100% po transferze jak przypisywał leki była refundacja. Teraz przed styczniowym transferem zapytałam o co chodzi z tą refundacją to w sumie nie odp mi konkretnie tylko jakieś formułki. Później w domu spr recepty to tym razem przed transferem dostałam refundację biorę 3x1.

reklama
Ja jestem zwolennikiem badań zarodków pewnie przez moje poprzednie przejścia ale jednak każda opcja minimalizacji ryzyka jest moim zdaniem warta wykorzystania .Możemy się uchronić przed niepotrzebnym stresem i kolejnymi nieprzyjemnymi przejściami

Ja mam Cyclogest 3*1 i miałam receptę z refundacją ale chwilkę ....sprawdziłam i na recepcie lekarz wpisał rzeczywiście 2*1 a kazał przyjmować inaczej .Chyba to zależy od dobrej woli lekarza .

To widzę że zależy od lekarza. Mój tak miły nie był... place full... choć tyle że wcześniej grosze płaciłam za leki. Teraz to zniosę.

@Flavinka i @Karolina_123 pójdę na betę z krwi w sobotę a później w poniedziałek z kliniki. Dzisiaj 5dpt.

Ja miałam transfer 17.01 jutro mam weryfikację więc będę robić betę 👌 W styczniu miałam też transfer ale wtedy jakoś mocno bolał mnie brzuch i miałam przeczucia że się nie uda i tak się też stało. Teraz coś tam ćmi, ale wiem że wszystko to działanie leków 😂

Ja jestem zwolennikiem badań zarodków pewnie przez moje poprzednie przejścia ale jednak każda opcja minimalizacji ryzyka jest moim zdaniem warta wykorzystania .Możemy się uchronić przed niepotrzebnym stresem i kolejnymi nieprzyjemnymi przejściami

Ja mam Cyclogest 3*1 i miałam receptę z refundacją ale chwilkę ....sprawdziłam i na recepcie lekarz wpisał rzeczywiście 2*1 a kazał przyjmować inaczej .Chyba to zależy od dobrej woli lekarza .
mamy ogólnie zdrowego synka z pierwszego cyklu, nasz problem to niedrożne jajowody. Jeżeli nie będziemy badać zarodków to na pewno będę robić nifty jak już się uda.
Ciekawa jestem ile procent kobiet bez wskazań bada zarodki….
Właściwie Natura sama odrzuca chore zarodki, ale nie zawsze….

mamy ogólnie zdrowego synka z pierwszego cyklu, nasz problem to niedrożne jajowody. Jeżeli nie będziemy badać zarodków to na pewno będę robić nifty jak już się uda.
Statystycznie u zdrowej pary 40-50% zarodków jest nieeuploidalnych, więc w sumie całkiem sporo.

Musicie sami rozważyć jakie są priorytety oraz +/- dla was. My nie mamy wskazań ale jeśli się uda wychodowac zarodki to stwierdziliśmy, że będziemy badać.
my też nie mamy wskazań, nawet my nie mielismy robionych żadnych badań genetycznych.
Musimy pomyśleć nad tym.
A Tu na forum? Ile dziewczyn z udanych transferów robiło badania, a ile nie…. 🧐

To widzę że zależy od lekarza. Mój tak miły nie był... place full... choć tyle że wcześniej grosze płaciłam za leki. Teraz to zniosę.

@Flavinka i @Karolina_123 pójdę na betę z krwi w sobotę a później w poniedziałek z kliniki. Dzisiaj 5dpt.
Co do refundacji ostatnio miałam neoparin na 100 % i zorientowałam się dopiero w aptece także teraz jak mi przedłużał recepty to poprosiłam czy może wypisać z refundacją i nie robił problemu .Wychodzi na to ,że trzeba pilnować i się upominać bo różnice w cenach jednak spore .

reklama
U nas teoretycznie obie wady genetyczne de novo czyli losowe ot taki pech ...prócz tego oboje mamy już 40 na karku a to niestety robi swoje .

Do góry