reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Trochę to nie fajne z jego strony no ale widocznie taki służbista ci się trafił .
Na to wpływu nie mam. To u was kurcze z tymu wadami ja wiem, pisałaś że jesteście pod 40, ale mimo to te wady dziwne. A mówił Ci lekarz że to i tak oni wykrywają ileś tam wad kariotypow a jest wiele których oni nie znają.... może coś jednak jest a oni tego nie widzą. Patrz jak medycyna poszła jmdo przodu, ja się zgodziłam na badania chorych zarodków bo nie wiem, czy moja córka będzie tego potrzebowała za kilka lat.
Ps. Zarodki które mam też nie wiem czy są nosicielami, chyba powinni mnie poinformować. Ale nosicieli czyli takich jak ja też się transferuje.

Moim zdaniem przy podchodzeniu do ivf kariotyp pary powinien być standardem. W sumie ciekawe dlaczego nie jest.

@Flavinka
Nie mam pojęcia…. Lekarz powiedział że skoro jest zdrowy syn, nie ma potrzeby badań genetycznych….
Chodzę do dr Gi…. lera w invimedzie we Wrocławiu, wszyscy go polecają, nie ma złego słowa.
Teraz całkowicie zgłupiałam 🙈🙈🙈
Ja również invimed wro. Mam dziecko z ciąży naturalnej. Mimo to mój lekarz (MT) powiedział że bez kariotyp'ów nie podchodzi do ivf. Bo może się zdarzyć że dziecko zdrowe a wadę jakąś mamy. Więc to chyba nie zależy od kliniki a od konkretnego lekarza jakie on ma standardy.

Ja w wieku 26 miałam robione badania właśnie zarodków, było ich sporo. I to było pod konkretną chorobę której jestem tylko nosicielem( choroba tylko dotyczy chłopców, ale mogą też urodzić się bez wady ) i dodatkowo zapłaciliśmy za przebadanie na inne. Okazało się że dwa zarodki miały wadę jeden Zespół Patu czy jakoś się tak pisze a inny też jakaś druga straszna choroba. Bogu dziękuję że przebadaliśmy te zarodki bo nigdy wcześniej takich chorób nie było u nas w rodzinie a kariotypy mieliśmy okej.

Ja również invimed wro. Mam dziecko z ciąży naturalnej. Mimo to mój lekarz (MT) powiedział że bez kariotyp'ów nie podchodzi do ivf. Bo może się zdarzyć że dziecko zdrowe a wadę jakąś mamy. Więc to chyba nie zależy od kliniki a od konkretnego lekarza jakie on ma standardy.
no na to wygląda…
I to rzeczywiście loteria totalna….
Zastanawiam się czego to jest wynikiem przy ivf, skoro naturalnie jest znacznie więcej zdrowych dzieci, a przy ivf okazuje się ze jest inaczej…
Ile czeka się na wyniki kariotypów?

reklama
To jest to?

Załączniki

• IMG_7216.jpeg
    IMG_7216.jpeg
    96,3 KB · Wyświetleń: 12
Do góry