Trochę to nie fajne z jego strony no ale widocznie taki służbista ci się trafił .Ale ja się upomniałam to usłyszałam że w dawce 2x1 jest refundowane a ja mam 3x1
reklama
Agunia1401
Moderator
Na to wpływu nie mam. To u was kurcze z tymu wadami ja wiem, pisałaś że jesteście pod 40, ale mimo to te wady dziwne. A mówił Ci lekarz że to i tak oni wykrywają ileś tam wad kariotypow a jest wiele których oni nie znają.... może coś jednak jest a oni tego nie widzą. Patrz jak medycyna poszła jmdo przodu, ja się zgodziłam na badania chorych zarodków bo nie wiem, czy moja córka będzie tego potrzebowała za kilka lat.Trochę to nie fajne z jego strony no ale widocznie taki służbista ci się trafił .
Ps. Zarodki które mam też nie wiem czy są nosicielami, chyba powinni mnie poinformować. Ale nosicieli czyli takich jak ja też się transferuje.
Moim zdaniem przy podchodzeniu do ivf kariotyp pary powinien być standardem. W sumie ciekawe dlaczego nie jest.
Ja również invimed wro. Mam dziecko z ciąży naturalnej. Mimo to mój lekarz (MT) powiedział że bez kariotyp'ów nie podchodzi do ivf. Bo może się zdarzyć że dziecko zdrowe a wadę jakąś mamy. Więc to chyba nie zależy od kliniki a od konkretnego lekarza jakie on ma standardy.@Flavinka
Nie mam pojęcia…. Lekarz powiedział że skoro jest zdrowy syn, nie ma potrzeby badań genetycznych….
Chodzę do dr Gi…. lera w invimedzie we Wrocławiu, wszyscy go polecają, nie ma złego słowa.
Teraz całkowicie zgłupiałam
Ja w wieku 26 miałam robione badania właśnie zarodków, było ich sporo. I to było pod konkretną chorobę której jestem tylko nosicielem( choroba tylko dotyczy chłopców, ale mogą też urodzić się bez wady ) i dodatkowo zapłaciliśmy za przebadanie na inne. Okazało się że dwa zarodki miały wadę jeden Zespół Patu czy jakoś się tak pisze a inny też jakaś druga straszna choroba. Bogu dziękuję że przebadaliśmy te zarodki bo nigdy wcześniej takich chorób nie było u nas w rodzinie a kariotypy mieliśmy okej.
Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Dziewczyny daje jeszcze tutaj znać że jestem po kontrolnej wizycie.
Endometrium ładnie rośnie tak samo pęcherzyki.
Lekarz mówił że nie spodziewał się po tak niskiej rezerwie jajnikowej że tak ruszę
Kontrola w sobotę.
I jak wszystko dobrze pójdzie to przewidywana punkcja poniedziałek lub wtorek
Endometrium ładnie rośnie tak samo pęcherzyki.
Lekarz mówił że nie spodziewał się po tak niskiej rezerwie jajnikowej że tak ruszę
Kontrola w sobotę.
I jak wszystko dobrze pójdzie to przewidywana punkcja poniedziałek lub wtorek
Kasienkaol
no na to wygląda…Ja również invimed wro. Mam dziecko z ciąży naturalnej. Mimo to mój lekarz (MT) powiedział że bez kariotyp'ów nie podchodzi do ivf. Bo może się zdarzyć że dziecko zdrowe a wadę jakąś mamy. Więc to chyba nie zależy od kliniki a od konkretnego lekarza jakie on ma standardy.
I to rzeczywiście loteria totalna….
Zastanawiam się czego to jest wynikiem przy ivf, skoro naturalnie jest znacznie więcej zdrowych dzieci, a przy ivf okazuje się ze jest inaczej…
Ile czeka się na wyniki kariotypów?
reklama
Kasienkaol