reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Dzień dobry dziewczyny :D przez jakąś chwilę udzielałam się na tym wątku, ale mi przyszła sesja, a dzieciom wakacje, to jakoś tak czasu zabrakło na ogarnianie dwóch wątków :) od paru dni znów Was trochę podczytuję, bardzo gratuluję wszystkim, które zobaczyły wymarzone dwie kreski! I oczywiście mocno trzymam kciuki za te, które są jeszcze przed testowaniem :)

I mam do Was pytanie. Miewacie krwawienie okołoowulacyjne? Kiedy ono dokładnie występuje? W dniu owulacji, dzień przed a może po?
Odwiedza mnie dziś mąż na jeden dzień przed kolejnym długim wyjazdem, dlatego to dla mnie ważna informacja [emoji14]
Ja z tymi plamieniami bylam u lekarza wlasnie bo miewam od poczatku roku a nigdy jeszcze nie spotkalo mnie nic miedzymiesiaczkowego ;) Doszlysmy do tego , ze maja zwiazek z owulacja bo wszystko jest ok. A teraz wiem, ze wystepuja dzien po pozytywnym tescie owu wiec pewnie jest to jej dzien ;)

reklama
Ja wczoraj właśnie miałam to samo zapytanie, ale odnośnie luteiny czyli właściwie to samo. Bo dziś biorę 10 dzien i nie wiem czy kończyć czy brać dalej...

Nie wiem jak to jest z luteiną, ale ja bym brała dalej. Jak jesteś w ciąży to Ci to nie zaszkodzi, a jak nie to najwyżej wydłuży cykl. Mnie dupek póki co @ nie blokował.

Spazientito podziwiam Twoją cierpliwość ;) Ja bylabym juz po min.3 testach ;)

Wiesz co, to przez tę ciążę biochemiczną, bardzo to było dla mnie ciężkie przeżycie. Spokojnie czekamy, najwyżej tydzień stracimy, trudno.

Dzięki za odpowiedzi. Zobaczę jak będzie jutro bo dziś brzuch pobolewa itd.

Z tego co pisałaś jeszcze jesteś przed terminem @. Mnie bolało przedwczoraj i trochę mniej wczoraj, a dzisiaj w terminie @ zero bólu...

Wiesz co, to przez tę ciążę biochemiczną, bardzo to było dla mnie ciężkie przeżycie. Spokojnie czekamy, najwyżej tydzień stracimy, trudno.

Z tego co pisałaś jeszcze jesteś przed terminem @. Mnie bolało przedwczoraj i trochę mniej wczoraj, a dzisiaj w terminie @ zero bólu...
Tak jeszcze przed. Nawet zrobiłam dziś test czułość 10, 12 dpo, ale negatyw. Albo za wcześnie albo @ nadciąga. Na spokojnie. Czekamy co dalej. W czerwcu dopiero 3 dni po terminie @ był bladzioch, a test o czułości 25.

Dziękuję :-) :) wiesz co, ja włączyłam duphaston około 5 dni po owulacji, po tym jak monitoring ją potwierdził. Nie biorę sztywno 10 dni, tylko aż przyjdzie @, ewentualnie jak beta HCG wyklucze ciążę (gdyby sikany wyszedł negatywny). Do tej pory @ zawsze była, zresztą w ulotce dupka jest napisane, żeby go w określonych sytuacjach brać aż do rozpoczęcia kolejnego cyklu.
Powiem chyba swojemu lekarzowi ze w tym miesiącu tez będę brała do oporu.... Chociaż u mnie 8-9 dni i zaczynam mieć okres. Ale gdyby co, zapytam go też o to.... Bo też się zastanawiałam, dlaczego skoro mam niski progesteron to mam fundować organizmowi w ewentualnej ciąży taki nagły spadek.

Uświadomiłam sobie dziś.... Że będę stara matka :( o ile w ogóle będę.... Smutne to. Jak dziecko będzie brało ślub to będę już stara i pomarszczona.....

Dziewczyny czy jak mogę mieć owu wtorek środę bo w czwartek pęcherzyk 11 mm to jak się wczoraj przytulalismy to teraz jutro, i potem poniedziałek wtorek? Apka mi pokazuje wysoka szansę od jutra.

KiedyPytam zgadzam się. Za szybko pędzimy przez życie, za dużo stresu i nerwów mamy.
Co do boćków, to samo patrzenie nic nie daje. Trzeba boćka mieć :p

Dziewczyny, ten olej z wiesiołka jest bezpieczny? Stosujecie go same na własną rękę czy po konsultacji z ginekologiem?

reklama
KiedyPytam zgadzam się. Za szybko pędzimy przez życie, za dużo stresu i nerwów mamy.
Co do boćków, to samo patrzenie nic nie daje. Trzeba boćka mieć :p

Dziewczyny, ten olej z wiesiołka jest bezpieczny? Stosujecie go same na własną rękę czy po konsultacji z ginekologiem?
Pytałam w środę lekarki. Mówi że Wiesiołek dla kobiet starających się jest ok. Tylko zapomniałam zapytać jak brać. Biorę dwa dziennie więcej się boje..... Za to wybiła mi z głowy niepokalanka i zioła ojca sroki i symfolic. ..... powiedziałam że pije codziennie od dwóch miesięcy siemię lniane. Uśmiechnęła się i powiedziała, że siemię lniane bardzo mi pomoże na jelita i żołądek. I znowu się uśmiechnęła. Mam wrażenie że dała mi do zrozumienia że śluz i owulacja po siemieniu to pic na wodę.

Do góry