reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Hej dziewczyny no i zrobiłam ten test, wiecie jak to czasem jest głowa mówi za szybko, masz jeszcze 5 dni do @ ale coś innego podpowiada zrób, zrób no i nawet cienia cienia brak, bieluska biel ale no faktycznie nic ale to nic nie świadczy o ciąży, a to co mi się dzit to objawy nadchodzącego okresu i tyle. Dość łudzenia się, dziś zakupie fertilmen dla chłopa, inofolic dla siebie i testy owulacyjne żeby rozgryźć ten mój cykl i tyle, muszę jakoś odpuścić bo przez pragnienie tej ciąży ucieka mi życie a mam już jeden cud i powinnam być dla niej a nie głowa gdzieś indziej. A może to kara że chyba nie do końca jestem pewna czy to dobra decyzja (w sensie wiecie wiek, duża różnica wieku 5 lat między dziećmi itd.) No nic musiałam się wyżalić.
Ada mam dokładnie te same dylematy...moja córka ma 8lat...długo zwlekalismy. Zaczęłam się starać z rozsądku aby córka miała rodzeństwo i nie była sama aż do momentu w którym to ja zwariowałam na punkcie starania się o dwie kreseczki...do 40tki jest czas tak myślę:) wszystko zależy od naszego zdrowia i chęci.

A powiedzcie mi czy czekając na upragnione 2 kreski całkowicie zrezygnowalyście z alkoholu? Czy to w jakimś stopniu ma wpływ na zajście w ciąże? A może na sama owulacje?

Hej dziewczyny ,
Ja również dołączam do grona starających się ...
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Gratuluje Wam z 2 kreskami! To chyba jak wygranie losu na loteri..... :)
Witaj :) ja też 30 z tym że o pierwsze dzieciątko a Ty? Ja ciut dłużej bo fizycznie od 5 miesięcy, a teoretycznie od 1,5 roku. Ja używam mój kalendarzyk od lat, miesiąc temu miałam fajna ale ale mi ją po miesiącu zablokowało. Wyrzuciłam ja więc i nie pamiętam jak się nazywała :D

Hej dziewczyny ,
Ja również dołączam do grona starających się ...
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Gratuluje Wam z 2 kreskami! To chyba jak wygranie losu na loteri..... :)
Owufriend. Bardzo fajna ale po miesiącu trzeba placic

Ja tez o pierwsze dziecko.. jestem już ze swoim facetem ponad 12 lat i dopiero teraz się zdecydowaliśmy tak na 100% ze chcemy.. a widzę po wpisach ze to wcale nie takie łatwe..

A powiedzcie mi czy czekając na upragnione 2 kreski całkowicie zrezygnowalyście z alkoholu? Czy to w jakimś stopniu ma wpływ na zajście w ciąże? A może na sama owulacje?
Ponoć alkohol może zmniejszać płodność. Szczerze się przyznaje że próbowałam odstawić czy zminimalizowac Ale mi się nie udało ;) lubie sobie wypić drinka czy lampkę wina. Na minionym urlopie na którym się chyba udało ( :) ) nie żalowalam sobie piwka i nalewki ;)

M
Ada mam dokładnie te same dylematy...moja córka ma 8lat...długo zwlekalismy. Zaczęłam się starać z rozsądku aby córka miała rodzeństwo i nie była sama aż do momentu w którym to ja zwariowałam na punkcie starania się o dwie kreseczki...do 40tki jest czas tak myślę:) wszystko zależy od naszego zdrowia i chęci.
Moja, nasza motywacja jest identyczna jak Twoja, oby się ułożyło i Wam i nam.

reklama
Ja piję tylko Karmi i Somersby gruszkowe 0% ale po dwuch nieudanych cyklach zaczełam brać Folic 0,4 mg.
I powiem ci nie myśl tyle żyj normalnie tylko pilnuj owulacji i przytulaj się juz nawet tydzień przed owu żeby to plemniki czekały na jajeczko a nie scigały sie bo mało czasu jest

Do góry