reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Mnie mąż nauczył tego ze mam patrzeć tylko na siebie . W poprzedniej pracy się martwiłam i czekałam z decyzja o dziecku , potem czekałam na umowę na stałe i podwyżkę bo lepiej w ciąży później , i tak 7 lat mi umknęło bo praca bo to bo tamto . Aż wkoncu pierdolnelam ta praca bo psychicznie już nie dałam rady. 3 miechy na wypowiedzeniu i znalazła się inna praca. Teraz mam spokój i mogę się zająć staraniami . Ale czasu już nikt mi nie wróci . Teraz tez ciagle badania bo pomimo ze mam owu jak w zegarku i mąż ma super wyniki nasienia to nie możemy zajść ;( i tak już od wizyty do wizyty żyjemy . Do końca roku inseminacja a potem zostaje in vitro . Nie będę dłużej czekać
Ja też w pierwszej pracy czekałam na dobry moment na pierwsze dziecko, pracowałam tam 8 lat po powrocie z rodzicielstwa otrzymałam wypowiedzenie, teraz też mam pracę i pewnie też ja stracę mimo sporego stażu ale pracę mogę mieć nie jedna a wiek na dziecko niedługo bezpowrotnie minie.

reklama
Ja też w pierwszej pracy czekałam na dobry moment na pierwsze dziecko, pracowałam tam 8 lat po powrocie z rodzicielstwa otrzymałam wypowiedzenie, teraz też mam pracę i pewnie też ja stracę mimo sporego stażu ale pracę mogę mieć nie jedna a wiek na dziecko niedługo bezpowrotnie minie.
Właśnie i jedyne co masz z tego to 7 lat w plecy.
Firma się nie przemieści ani metr w prawo ani metr w lewo ani też nie zawali jak pojdziesz na ciążowe.
Normalny pracodawca Ci pogratuluje i stworzy warunki abyś do tej pracy mogła wrócić.
Jest to normalne że kobieta może zajść w ciąże tak jak to że mężczyzna może mieć wypadek w drodze do pracy i do niej nie dotrze.
A pytania czy pani planuje? nie można zajść ?itp to iście gestapowskie podejście do pracownika tym bardziej do kobiety...Tak robi tylko skurwiel i to w ciemie bity.Trzeba stronić od takich ludzi bo dla nich nić się w życiu nie liczy tylko cyferki.
Nic w życiu nie mają i mieć nie będą bo niestety pieniądze czy posiadanie firmy to nie wszystko

Właśnie i jedyne co masz z tego to 7 lat w plecy.
Firma się nie przemieści ani metr w prawo ani metr w lewo ani też nie zawali jak pojdziesz na ciążowe.
Normalny pracodawca Ci pogratuluje i stworzy warunki abyś do tej pracy mogła wrócić.
Jest to normalne że kobieta może zajść w ciąże tak jak to że mężczyzna może mieć wypadek w drodze do pracy i do niej nie dotrze.
A pytania czy pani planuje? nie można zajść ?itp to iście gestapowskie podejście do pracownika tym bardziej do kobiety...Tak robi tylko skurwiel i to w ciemie bity.Trzeba stronić od takich ludzi bo dla nich nić się w życiu nie liczy tylko cyferki.
Nic w życiu nie mają i mieć nie będą bo niestety pieniądze czy posiadanie firmy to nie wszystko
Dokładnie tak firma sobie bez mojej obecności poradzi a ja nie zaprzepaszcze szansy na dziecko dla niej. Wiecie kiedyś miałam ogromną przyjemność pracować z z taką Pania, która była prawdziwą dama jeszcze z takich dawnych czasów, za dziecka miała bonę była prawdziwą arystokratką z wychowania a z zawodu księgową z niebywałą wiedzą i bystrością umysłu jak na te lata i kiedyś powiedziała mi ważną rzecz, sentencje " Nie było nas był las, nie będzie nad też będzie las" i to święta prawda.

Hej dziewczyny ,
Ja również dołączam do grona starających się ...
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Gratuluje Wam z 2 kreskami! To chyba jak wygranie losu na loteri..... :)

Hej dziewczyny ,
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Ja korzystałam , jest skuteczna , ja jednocześnie to u lekarza kontrolowałam czy jest owu , 3 cykle to bardzo mało ,więc nie ma co się stresować ,ale jeśli mówisz, że cykle nieregularna , to warto wybrać się do ginekologa

Hej dziewczyny ,
Witaj..
Ja ci w kwestii apek nie podpowiem niestety bo nie korzystałam nigdy.
Jedynie przy tej ciąży Femibion i ttime kalkulatory chodz ttime według mnie jest wiarygodniejszy bo mam wszystko tak jak tam napisane.
Femibion pokazywał mi implantacje 5 dni wczesniej przez co miałam troche stresu.
Na ttime jest dość szczegółowo opisany każdy dzień.

To takie typowe ciążowe objawy masz ;)
U mnie zmysł zapachu wyostrzyl się dopiero w 2gim m-cu ciąży i te wszystkie zachcianki też od 2giego aż do końca ;)
Obecnie myślę że u mnie za wcześnie na objawy. 4dni do @. Jedynie co moglabym podciągnąć pod ciaze to zawroty glowy. Ciagnie mnie tez troche podbrzusze i czasem kluje jajnik :/

Miałam wczesniej ale myślę że to były owulacyjne lub okołoowulacyjne.
mam huśtawkę nastrojów,lodowate stopy,chce mi się spać i piersi mnie bolą są jak cegłowki w moim odczuciu,wczoraj jadłam kiełbase a wyszłam po lody haha :-D ale kiełbasę też kupiłam.
Poza tym 4 dni temu czułam kiełbasę z grilla a mąż nie i poczułam zioło jak by ktoś palił ale mój mąż sie tylko popatrzył i stwierdził że nic takiego nie czuje.
Jak by się doszukiwać to takich szczegółów jest sporo jako objawy.

reklama
Do góry