Ja też w pierwszej pracy czekałam na dobry moment na pierwsze dziecko, pracowałam tam 8 lat po powrocie z rodzicielstwa otrzymałam wypowiedzenie, teraz też mam pracę i pewnie też ja stracę mimo sporego stażu ale pracę mogę mieć nie jedna a wiek na dziecko niedługo bezpowrotnie minie.Mnie mąż nauczył tego ze mam patrzeć tylko na siebie . W poprzedniej pracy się martwiłam i czekałam z decyzja o dziecku , potem czekałam na umowę na stałe i podwyżkę bo lepiej w ciąży później , i tak 7 lat mi umknęło bo praca bo to bo tamto . Aż wkoncu pierdolnelam ta praca bo psychicznie już nie dałam rady. 3 miechy na wypowiedzeniu i znalazła się inna praca. Teraz mam spokój i mogę się zająć staraniami . Ale czasu już nikt mi nie wróci . Teraz tez ciagle badania bo pomimo ze mam owu jak w zegarku i mąż ma super wyniki nasienia to nie możemy zajść ;( i tak już od wizyty do wizyty żyjemy . Do końca roku inseminacja a potem zostaje in vitro . Nie będę dłużej czekać
reklama
O matko.... Bardzo zły pracodawca nie ma o czym z nim rozmawiać powiem tak wyjscie na wejsciuTak właśnie traktuje się kobiety. Ja też słyszałam takie teksty.
Wiatraki
Fanka BB :)
Jasne, ze zaszlam w ciążę i odeszłamO matko.... Bardzo zły pracodawca nie ma o czym z nim rozmawiać powiem tak wyjscie na wejsciu
Właśnie i jedyne co masz z tego to 7 lat w plecy.Ja też w pierwszej pracy czekałam na dobry moment na pierwsze dziecko, pracowałam tam 8 lat po powrocie z rodzicielstwa otrzymałam wypowiedzenie, teraz też mam pracę i pewnie też ja stracę mimo sporego stażu ale pracę mogę mieć nie jedna a wiek na dziecko niedługo bezpowrotnie minie.
Firma się nie przemieści ani metr w prawo ani metr w lewo ani też nie zawali jak pojdziesz na ciążowe.
Normalny pracodawca Ci pogratuluje i stworzy warunki abyś do tej pracy mogła wrócić.
Jest to normalne że kobieta może zajść w ciąże tak jak to że mężczyzna może mieć wypadek w drodze do pracy i do niej nie dotrze.
A pytania czy pani planuje? nie można zajść ?itp to iście gestapowskie podejście do pracownika tym bardziej do kobiety...Tak robi tylko skurwiel i to w ciemie bity.Trzeba stronić od takich ludzi bo dla nich nić się w życiu nie liczy tylko cyferki.
Nic w życiu nie mają i mieć nie będą bo niestety pieniądze czy posiadanie firmy to nie wszystko
Dokładnie tak firma sobie bez mojej obecności poradzi a ja nie zaprzepaszcze szansy na dziecko dla niej. Wiecie kiedyś miałam ogromną przyjemność pracować z z taką Pania, która była prawdziwą dama jeszcze z takich dawnych czasów, za dziecka miała bonę była prawdziwą arystokratką z wychowania a z zawodu księgową z niebywałą wiedzą i bystrością umysłu jak na te lata i kiedyś powiedziała mi ważną rzecz, sentencje " Nie było nas był las, nie będzie nad też będzie las" i to święta prawda.Właśnie i jedyne co masz z tego to 7 lat w plecy.
Firma się nie przemieści ani metr w prawo ani metr w lewo ani też nie zawali jak pojdziesz na ciążowe.
Normalny pracodawca Ci pogratuluje i stworzy warunki abyś do tej pracy mogła wrócić.
Jest to normalne że kobieta może zajść w ciąże tak jak to że mężczyzna może mieć wypadek w drodze do pracy i do niej nie dotrze.
A pytania czy pani planuje? nie można zajść ?itp to iście gestapowskie podejście do pracownika tym bardziej do kobiety...Tak robi tylko skurwiel i to w ciemie bity.Trzeba stronić od takich ludzi bo dla nich nić się w życiu nie liczy tylko cyferki.
Nic w życiu nie mają i mieć nie będą bo niestety pieniądze czy posiadanie firmy to nie wszystko
Hej dziewczyny ,
Ja również dołączam do grona starających się ...
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Gratuluje Wam z 2 kreskami! To chyba jak wygranie losu na loteri.....
Mam skończone 30 lat i teraz już czekam na 3 @ od kiedy zaczęliśmy się starać.. @ ma przyjść za 2-3dni , dzisiaj zrobiłam test 10um i wyszedł negatywny, więc prawdopodobnie kolejny miesiąc w plecy. Cykle mam 31-32 dni dosyć nieregularne. Narazie próbujemy bez spiny, tylko czasami zerkam na aplikację Flo gdzie zaznaczam wszystko od ok.5msc. Nie wiem czy ta apka jest wiarygodna, jeśli z niej korzystałyście to dajcie znać.
Fado123
Fanka BB :)
Ja korzystałam , jest skuteczna , ja jednocześnie to u lekarza kontrolowałam czy jest owu , 3 cykle to bardzo mało ,więc nie ma co się stresować ,ale jeśli mówisz, że cykle nieregularna , to warto wybrać się do ginekologaHej dziewczyny ,
Witaj..Hej dziewczyny ,
Ja ci w kwestii apek nie podpowiem niestety bo nie korzystałam nigdy.
Jedynie przy tej ciąży Femibion i ttime kalkulatory chodz ttime według mnie jest wiarygodniejszy bo mam wszystko tak jak tam napisane.
Femibion pokazywał mi implantacje 5 dni wczesniej przez co miałam troche stresu.
Na ttime jest dość szczegółowo opisany każdy dzień.
To takie typowe ciążowe objawy masz
U mnie zmysł zapachu wyostrzyl się dopiero w 2gim m-cu ciąży i te wszystkie zachcianki też od 2giego aż do końca
Obecnie myślę że u mnie za wcześnie na objawy. 4dni do @. Jedynie co moglabym podciągnąć pod ciaze to zawroty glowy. Ciagnie mnie tez troche podbrzusze i czasem kluje jajnik :/
U mnie zmysł zapachu wyostrzyl się dopiero w 2gim m-cu ciąży i te wszystkie zachcianki też od 2giego aż do końca
Obecnie myślę że u mnie za wcześnie na objawy. 4dni do @. Jedynie co moglabym podciągnąć pod ciaze to zawroty glowy. Ciagnie mnie tez troche podbrzusze i czasem kluje jajnik :/
Miałam wczesniej ale myślę że to były owulacyjne lub okołoowulacyjne.
mam huśtawkę nastrojów,lodowate stopy,chce mi się spać i piersi mnie bolą są jak cegłowki w moim odczuciu,wczoraj jadłam kiełbase a wyszłam po lody haha ale kiełbasę też kupiłam.
Poza tym 4 dni temu czułam kiełbasę z grilla a mąż nie i poczułam zioło jak by ktoś palił ale mój mąż sie tylko popatrzył i stwierdził że nic takiego nie czuje.
Jak by się doszukiwać to takich szczegółów jest sporo jako objawy.
reklama