reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Oczywiście wiem że test najlepiej zrobić z rana, zrobiłam niedawno i zdecydowany negatyw :(

Załączniki

• 20190708_121823.jpg
    20190708_121823.jpg
    981,7 KB · Wyświetleń: 76
Mieszkamy w Uk od niedawna, to ja ci powiem że tu nawet jeszcze u ginekologa nie byłam, nie wiem jak to tu wygląda, poczekam, jak ma przyjść @ to będzie A jak nie to powtórzę test jeszcze :)
Jest tu na forum dużo dziewczyn właśnie z UK i jak dobrze pamiętam to u was do 12tc nie uważa się tego za ciążę.

Najlepsze rozwiązanie poczekać do @ i zrobić test. A ile się już starasz? Jakie masz cykle?

A mi dzisiaj temp. wzrosła do 36,7 wiem nie mam tego termometru owulacyjnego , ale nadzieja mi wzrosła . Dziś trochę boli mnie lewy jajnik ale to tylko trochę. Zobaczymy co z tego będzie, już zaczynam znowu być niecierpliwa i chce już testy robić, ale tym razem nie ma bata czekam do 17 i dopiero robię test ;)

Hej dziewczyny , mogłybyście mi napisać jakie informacje uzyskałyście na temat optymalnego poziomu TSH przy staraniu się o dziecko ? Ja dzisiaj odebrałam wyniki i mam tsh 2,671. Niby na stronie labolatorium napisane jest, że normą są wyniki od 0.38 do 5,33 ale ciągle słyszy się, że do starań o dziecko najlepiej będzie jeśli wynik będzie w okolicach 2 . Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.

Hej dziewczyny , mogłybyście mi napisać jakie informacje uzyskałyście na temat optymalnego poziomu TSH przy staraniu się o dziecko ? Ja dzisiaj odebrałam wyniki i mam tsh 2,671. Niby na stronie labolatorium napisane jest, że normą są wyniki od 0.38 do 5,33 ale ciągle słyszy się, że do starań o dziecko najlepiej będzie jeśli wynik będzie w okolicach 2 . Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.
Od każdego ginekologa słyszałam , tsh mniej niż 2 , w ciąży i podczas starań , jeśli masz wizytę za tydzień ,to na pewno Cię każe zrobić dodatkowo ft3i 4 oraz anty tpo , więc myślę że spokojnie jeszcze przed wizytą możesz to zrobić , i z tymi wynikami do endo

reklama
Cześć dziewczyny, trochę odchorowalam te najlepsze wyniki mojego Malża, ale dziś wracam pełna kolejnych nadzieji, dziś 10 dc więc jeszcze troszkę, ale paczka z żelem i suplementami dla niego już czeka w paczkomacie, a to co udało nam się kupić na miejscu to vitotal, i zjada. Kupił sobie nawet spodenki od piżamy by w nich spać, więc chyba mega mu zależy, żeby było luźno i coś się poprawiło. Ruchliwość plemników jest ok, niestety jest ich po prostu mało, ale nie jest najgorzej. Weekend intensywny więc starałam się nie myśleć o tym jaką czeka nas walka o dzieciątko

Do góry