reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

Dziewczyny z Wielkopolski (Poznań, Konin, Kalisz) i łódzkiego (głównie Łódź) lekarz godny polecenia? Może znacie kogoś?
Niestety jestem z mazowieckiego . Tu bym mogła polecić świetnego specjalistę z kliniki leczenia niepłodności. Sama go odkryłam w październiku, szkoda że tak późno :/

reklama
Hej dziewczyny. Trochę was podczytuje i postanowiłam też się odezwać. My z mężem staramy się o drugie dziecko od września 2018. Nic nie wychodzi, cykle długie i nieregularne( ostatni 47 zakończony miesiączka po duphastonie). Nowy cykl zaczął się 14.11. w dniu 22 listopada miałam sono hsg ( drożność
jajowodów) . Lekarz powiedział żeby zacząć starania od wtorku 26.11 i rzeczywiście wtedy czułam że mam owu plus testy owulacyjne pozytywne. Zobaczymy jak to wyszło . Mam nadzieję że się uda. Z pierwszym dzieckiem staraliśmy się 5 lat i udało się 3 miesiące po wykonaniu histologii ( miałam usuwana torbiel z macicy ). Dowiedziałam się o ciąży dokładnie 6 lat temu 21 grudnia. Fajnie byłoby gdyby historia się powtórzyła 😊 najgorsze u mnie że nie wiem kiedy teraz spodziewać się @ 😅
Hej Mrufka🖐😉 ja tez dopiero zaczelam udzielać się w tym forum. Jeżeli chodzi o CB mam pytanko...staraliście się o pierwsze dziecko dość długo..jaki u was był problem ? Nie chcieliście wcześniej spróbować np. po 2 latach inseminacji? Głównym powodem była ta torbiel? Ja staram się już około roku i już myśle o in vitro lub pójdę na laparoskopię- jak będą lepsze wyniki męża (mam niedrożny jeden jajowod a mąż słabe wyniki nasienia) 😔😕 niewyobrazam sobie poprostu starać się aż 5 lat...😢 powodzenia przy drugim dziecku..napewno pójdzie o wiele szybciej 👍 ja akurat we wtorek 1dc i miesiączka 😭....już chce żeby ten rok się skończył

Beti 1505 wiesz co wtedy nie mogłam trafić na dobrego lekarza . Co chwilę zmieniałam przychodnie bo każdy olewczo podchodził . Pomyliłam się w pierwszym wpisie bo na macicy miałam usuwanego polipa nie torbiel 😬 i zdaniem lekarza na którego teraz trafiłam ten zabieg mi pomógł . W sensie jakby przedmuchalo mi jajowody i dlatego doszło do zapłodnienia spontanicznego. Z tego też powodu po wykonaniu badań przez mojego M ( wyniki ma dobre) zdecydował się wykonać u mnie sono hsg żeby " przedmuchać " jajowody. O inseminacji oczywiście że myśleliśmy ale to na tamten czas było dla nas nieosiągalne finansowo

Hej Mrufka🖐😉 ja tez dopiero zaczelam udzielać się w tym forum. Jeżeli chodzi o CB mam pytanko...staraliście się o pierwsze dziecko dość długo..jaki u was był problem ? Nie chcieliście wcześniej spróbować np. po 2 latach inseminacji? Głównym powodem była ta torbiel? Ja staram się już około roku i już myśle o in vitro lub pójdę na laparoskopię- jak będą lepsze wyniki męża (mam niedrożny jeden jajowod a mąż słabe wyniki nasienia) 😔😕 niewyobrazam sobie poprostu starać się aż 5 lat...😢 powodzenia przy drugim dziecku..napewno pójdzie o wiele szybciej 👍 ja akurat we wtorek 1dc i miesiączka 😭....już chce żeby ten rok się skończył
Przykro mi z powodu @ . Czy mąż dostał jakieś suplementy na poprawę nasienia ? Od razu laparoskopia? Nie da rady " przepchać " jajowodu poprzez badanie hsg?

Przykro mi z powodu @ . Czy mąż dostał jakieś suplementy na poprawę nasienia ? Od razu laparoskopia? Nie da rady " przepchać " jajowodu poprzez badanie hsg?
Miałam już HSG we wrześniu i właśnie na tym badaniu wyszło ze prawdopodobnie prawy jajowod niedrożny (może badanie pomogło przepchać) ale żeby na 100% się przekonać i na 100% przepchać i być pewnym ze z reszta wszystko ok to mam skierowanie na laparoskopię..🧐🤨Teraz był drugi cykl starań po HSG zobaczę jeszcze ten trzeci - grudniowy..(owulacja powinna być na tym lewym jajniku - 18 grudnia). Mąż bierze leki i suplementy od kwietnia w przyszłym tyg znowu robi badanie.

Miałam już HSG we wrześniu i właśnie na tym badaniu wyszło ze prawdopodobnie prawy jajowod niedrożny (może badanie pomogło przepchać) ale żeby na 100% się przekonać i na 100% przepchać i być pewnym ze z reszta wszystko ok to mam skierowanie na laparoskopię..🧐🤨Teraz był drugi cykl starań po HSG zobaczę jeszcze ten trzeci - grudniowy..(owulacja powinna być na tym lewym jajniku - 18 grudnia). Mąż bierze leki i suplementy od kwietnia w przyszłym tyg znowu robi badanie.
No to przytulanki tuż przed i w trakcie świat :) może ten magiczny czas pomoże 😉🙃

reklama
Do góry