reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019/2020!

Dziewczyny, kiedy mierzycie temperaturę? Czy to musi być koniecznie rano? Nie bardzo mam możliwość mierzyć ją w łóżku przed wstaniem 😅
Temperatura najlepiej jak jest mierzona rano, przed wstaniem z łóżka i zawsze o tej porze. Niestety, trzeba sobie znaleźć jakiś sposób jeśli chcecie to robić ;(

reklama
Dziewczyny, kiedy mierzycie temperaturę? Czy to musi być koniecznie rano? Nie bardzo mam możliwość mierzyć ją w łóżku przed wstaniem 😅
Nie musi być koniecznie rano. Ważne, żeby było zawsze równo o jednej godzinie po minimum godzinnym spoczynku. Czyli choćby leżenie przed tv. Bez wstawania. Tak książkowe podane jest po minimum 3 h snu. Ale niektóre dziewczyny pracują na 3 zmiany, albo karmią piersią więc można też przyjąć zasadę spoczynku jedną godzinę.
W czasie dnia temperatura się zmienia. Czyli wybierz sobie jedną godzinę i mierz dokładnie o tej godzinie, aż do następnego cyklu. Tylko takie porównanie ma sens. Jak zmierzysz pół h później albo wcześniej to trzeba to przekalkulować.

Faktycznie, jesli jest inny system zmian to codziennie o tej samej porze. Warto dodać, żeby w kolejnych cyklach dla zauważenia sekwencji była ta sama godzina... I nie zmieniamy termometrow 🙄

Faktycznie, jesli jest inny system zmian to codziennie o tej samej porze. Warto dodać, żeby w kolejnych cyklach dla zauważenia sekwencji była ta sama godzina... I nie zmieniamy termometrow 🙄
Dokładnie :)
I najlepiej kupić od razu dwa termometry i je "skalibrować" ze sobą przed użyciem. Czyli zanurzyć w letniej wodzie i porównać wyniki. I zapisać ewentualnie różnice. Mogą być odchylenia np 0.1 między dwoma termometrami. Jakby ten główny się zepsuł w trakcie cyklu to teoretycznie wynik z innego termometru może zaburzyć pomiary i niepokazać owu. A tak mamy ten nastrojony drugi i można spokojnie kontynuować. Tylko uwzględnić ewentualną różnice :)

czesc babki 8-)
u mnie dzis ponuro. pije wlasnie herbatke (dwie kawy juz wypilam).. i ciagle jem. Taki odkurzacz wlaczyl mi sie od wczoraj. Boze, do terminu @ jakies 10 dni, a ja ciagle glodna. Czy to juz PMS? :hmm: Jak tak dalej pojdzie to w niecale 2 tygodnie kilka kilo przytyje :laugh2:

Ktora kolezanka testuje jako nastepna? :)

Hejka😉🖐 czy któraś z was może ma e-booka „28 dni do płodności” ze strony akademii płodności? Obserwuje ich profil na istagramie i zastanawiam się czy nie zakupić tej książki ? Jakie tam są przepisy ? I czy wogole warto ja zakupić czy jednak wszystko znajdę w necie?

reklama
Myślę, że jest możliwa przy krótkich cyklach np 23 dni. Wtedy faza lutealna trwała by 15 dni.
Podejrzewasz u siebie owulacje na początku cyklu czy pytasz z ciekawości? [emoji6]
Właśnie podejrzewam, boli lewy jajnik, bóle podbrzusza, krzyża, sporo sluzu, temp 36.9..

Do góry