reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019/2020!

Dziewczyny, kiedy mierzycie temperaturę? Czy to musi być koniecznie rano? Nie bardzo mam możliwość mierzyć ją w łóżku przed wstaniem 😅
Temperatura najlepiej jak jest mierzona rano, przed wstaniem z łóżka i zawsze o tej porze. Niestety, trzeba sobie znaleźć jakiś sposób jeśli chcecie to robić ;(

reklama
Dziewczyny, kiedy mierzycie temperaturę? Czy to musi być koniecznie rano? Nie bardzo mam możliwość mierzyć ją w łóżku przed wstaniem 😅
Nie musi być koniecznie rano. Ważne, żeby było zawsze równo o jednej godzinie po minimum godzinnym spoczynku. Czyli choćby leżenie przed tv. Bez wstawania. Tak książkowe podane jest po minimum 3 h snu. Ale niektóre dziewczyny pracują na 3 zmiany, albo karmią piersią więc można też przyjąć zasadę spoczynku jedną godzinę.
W czasie dnia temperatura się zmienia. Czyli wybierz sobie jedną godzinę i mierz dokładnie o tej godzinie, aż do następnego cyklu. Tylko takie porównanie ma sens. Jak zmierzysz pół h później albo wcześniej to trzeba to przekalkulować.

Faktycznie, jesli jest inny system zmian to codziennie o tej samej porze. Warto dodać, żeby w kolejnych cyklach dla zauważenia sekwencji była ta sama godzina... I nie zmieniamy termometrow 🙄

Faktycznie, jesli jest inny system zmian to codziennie o tej samej porze. Warto dodać, żeby w kolejnych cyklach dla zauważenia sekwencji była ta sama godzina... I nie zmieniamy termometrow 🙄
Dokładnie :)
I najlepiej kupić od razu dwa termometry i je "skalibrować" ze sobą przed użyciem. Czyli zanurzyć w letniej wodzie i porównać wyniki. I zapisać ewentualnie różnice. Mogą być odchylenia np 0.1 między dwoma termometrami. Jakby ten główny się zepsuł w trakcie cyklu to teoretycznie wynik z innego termometru może zaburzyć pomiary i niepokazać owu. A tak mamy ten nastrojony drugi i można spokojnie kontynuować. Tylko uwzględnić ewentualną różnice :)

czesc babki 8-)
u mnie dzis ponuro. pije wlasnie herbatke (dwie kawy juz wypilam).. i ciagle jem. Taki odkurzacz wlaczyl mi sie od wczoraj. Boze, do terminu @ jakies 10 dni, a ja ciagle glodna. Czy to juz PMS? :hmm: Jak tak dalej pojdzie to w niecale 2 tygodnie kilka kilo przytyje :laugh2:

Ktora kolezanka testuje jako nastepna? :)

Hejka😉🖐 czy któraś z was może ma e-booka „28 dni do płodności” ze strony akademii płodności? Obserwuje ich profil na istagramie i zastanawiam się czy nie zakupić tej książki ? Jakie tam są przepisy ? I czy wogole warto ja zakupić czy jednak wszystko znajdę w necie?

reklama
Myślę, że jest możliwa przy krótkich cyklach np 23 dni. Wtedy faza lutealna trwała by 15 dni.
Podejrzewasz u siebie owulacje na początku cyklu czy pytasz z ciekawości? [emoji6]
Właśnie podejrzewam, boli lewy jajnik, bóle podbrzusza, krzyża, sporo sluzu, temp 36.9..

Do góry